počena šipa – kako…
Danes zjutraj sem opazila, da imam na sprednji šipi pri avtu cca 15 cm veliko razpoko.
Ali kdo izmed vas ve, kakšen je postopek uveljavljanja zavarovanja? (Avto je kasko zavarovan – domnevam, da sem sodijo tudi stekla.)
Je treba najprej narediti policijski zapisnik (avto je stal na parkirišču) aAli se moram kar takoj obrniti na zavarovalnico?
Zame je to prva taka situacija in sem zgubljena, da ne omenjam, da sem čisto raz… :((((((((((
Torej, vsi, ki se spoznate na te zadeve, lepo prosim za pomoč!
Pri MB zavarovalnici nikoli ne vedo, kako bi se odločili, kako je s tole policijo. Če imaš zavarovana stekla, potem ni nobenega problema. Greš v cenilne pisarne (ne vem, kje vse jih imate locirane) tvoje zavarovalnice, napišeš prijavo, cenilec naredi cenilni zapisnik, označi šipo z diamantom in greš lepo šipo zamenjat.
Nič kaj posebnega…. 🙂
Jaz sem imela isti problem lani (počena šipa – nekaj padlo dol z drevesa in kasko zavarovanje). Zavarovano imam na Triglavu. Še nikoli mi ni bilo treba delat policijskega zapisnika, pa sem že večkrat prijavljala razne manjše zadeve. Enkrat, ko mi je en voznik nevešč parkiranja podrgnil cel bok, sem najprej poklicala na zavarovalnico in vprašala, če rabim policijski zapisnik. So rekli, da za manjše zadeve ni treba.
Ti samo pojdi do enote svoje zavarovalnice, tam ti bodo dali za izpolnit prijavo (ti pomagajo pri izpolnjevanju, če je treba) in te napotili do cenilca.
Pa povedat moraš cenilcu, kje ti bodo popravljali šipo. Jaz sem zato najprej poklicala na avto servis in vprašala, če sploh imajo moj model šipe na zalogi. Zamenjajo jo pa takoj, samo lepilo se mora sušiti 1 dan.
Če imaš zavarovan avto “samo” kasko, brez dodatka zavarovanja stekla, si prej rajši izračunaj, koliko bo stalo popravilo, saj če uveljavljaš iz kaska se najprej odšteje (verjetno imaš tako polico) 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odbitne franšize in potem še zgubiš nekaj odstotkov pri zavarovanju za naslednje leto. Če imaš pa posebej zavarovane šipe pa ni problema.
Zavarovanje stekel, luči oz. svetlobnih teles in ogledal vključuje kombinacija “J” delnega kaska. Pri polnem kasku imaš pa:
1. povrnjena škoda v primeru prometne nesreče,
2. povrnjena škoda v primeru delovanja naravnih sil (vihar, toča, snežni plaz, strela…),
3. povrnjena škoda v primeru požara,
4. povrnjena škoda v primeru poškodovanja vozila (vandalizem, padec predmeta…),
5. AXA – pomoč na cesti
Poglej torej, če imaš kje dopisane in zavarovane še kakšne kombinacije.
Šipo dobiš povrjeno v vsakem primeru, če nimaš kombinacije, bo pa “šlo” iz vandalizma…. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.