Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem počena glava motorja?

počena glava motorja?

Imam 3- leta staro Opel Zafiro z motorjem 2.2, s prevoženimi 90.000 km, ob nakupu rabljenega avta je svetila lučka motorja, kar so mi da je to že od začetka in je normalno, zato smo se že 1 leto vozili brez problema, olje ni puščalo, tekočina je bila v redu, nakar smo na morju opazili, da se avto pregreva, dolivali smo tekočino, po nasvetu mehanika pa smo se z avtom tudi pripeljali domov 500 km.

Avto smo peljali na popravilo, menjali so tesnilo na glavi motorja, vendar avta niso popravili, to pa iz razloga, ker naj ne bi videli, da je počena glava motorja, prav tako pa naj to ne bi pokazal računalnik, čeprav mi je to zelo čudno, saj smo avto imeli na oplovem servisu in kljub temu, da ima avto sicer Saabov motor baje to lahko ugotovijo le v Ljubljani na tovrstnem servisu, mnenja pa sem, da mi avta, ki naj bi ga stestirali in je bil naprej pokvarjen sploh ne bi smeli vrniti in zaračunati popravila.

Zanima me:
– 1 mes smo že brez avta in 1 mesec še bomo ali mi je servis dolžan dati nadomestno vozilo,
– ali je mogoče, da na oplovem servisu ne zaznajo, da je počena glava motorja
– kakšno popravilo avta mi svetujete, saj bodo stroški, ki so že zdaj bili zelo visoki zdaj gromozanski
– ali je sploh smiselno takšno popravilo na oplovem servisu ali bi bil boljši saabov servis?

Že ob nakupu svetila lučka motorja ? Huh, no good. Zakaj ste ga kupili ?

1. nadomestno vozilo ? Ne, če so vam ga dolžni priskrbeti, vendar pa vem vsaj za nekatere mehanike, ki so ga dali (mogoče zaradi dobrega imena, ohranitve strank, ipd). Res pa je, da je 2 meseca zelo dolga doba.

2. Da tega niso ugotovili, je po mojem mnenju čudno.

3. Prodaja ?

4. Ne vem. Po kmečki pameti bi rekel, da raje na Saabov servis.

Motor ni Saabov, ampak Oplov. Ga pa (seveda) uporablja tudi Saab, tako kot uporablja tudi Oplov 1,9 turbodizel – saj gre za isti koncern (GM).
Amapk za zamenjat glavo motorja rabis 1 dan, ne pa 2 meseca … Zamnjaj servis za drugo oplov servis …

koliko ur pa rabijo, da glavo menjajo, da je še v okvirju normalnega?

Pri Oplih je to dokaj pogosta “bolezen”. Sem imel že primer, ko se je to naredilo pri 8000 km.
V takem primeru je najbolje dobiti nekje rabljeno glavo od kakega karamboliranega avta. Po mojem mnenju je edino to smiselno, vse ostalo je predrago.

v tujini poglej na kakšnem avtoodpadu za drug motor.

Počene glave pa računalnik res ne more pokazati, saj nima “senzorja za počeno glavo”. Da so najprej menjali samo tesnilo, je normalno, saj niso predvideli da bi bila celo glava počena. Le zakaj je počila? Nekdo je motor preganjal, ga morda pregrel, ipd…

Da se dobiti rabljeno glavo iz poškodovanega avta – rešitev Salomonov oglasnik in dober mehanik na črno. Na original servisih boste vi plačevali kot črni.

Je varno kupiti glavo motorja preko interneta?

http://www.krausmotor.de/zylinderkopf/opel_zyl.htm

Opel L4 DOHC 2198 ccm 2000- Speedster 2.2i DOHC 16V Z22SE L850 (aluminium block)

Euro reis ohne MwSt. 1.136,30
Euro Preis inkl. MwSt. 1.318,11

Ponujajo celo: Für unsere Neu- und Austauschmotoren gelten 2 Jahre Gewährleistung

Kako je s pošiljanjem take stvari, se lahko poškoduje?

Hvala za odgovore

Druga možnost je, da mi glavo hladno zavarijo – zalepijo. Luknja je baje med oljem in vodo nad ventili. Tako da ni v kompresiji.

Najbolj me muči to, da če ne uspe je spet potrebno (čez 1 mesec ali 1 leto ali 5 let) razmetati motor, kar ni tako mali strošek.

Nova glava stane pri nas 565000 sit (petstopetinšestdeset tisoč)!!! če dam staro nazaj, če ne pa 730000

Po moje malo (beri: pritirano) preveč.

Prosim za vaše izkušnje.

Lep pozdrav

jši poišči razbit avto pa kup cel motor, bo sigurno precej ceneje

hvala

kje najceneje varijo glave imam saabov motor 3.0 tid. hvala za odgovor lp

New Report

Close