Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Po vsem tem kar sem doživela ne vem, če bom še kdaj vstopila v hotel z bazenom…!

Po vsem tem kar sem doživela ne vem, če bom še kdaj vstopila v hotel z bazenom…!

Z možem sva si pretekli vikend privoščila par dnevni oddih v termah.
Čez hotelsko osebje in ostale storitve nimam nobenih pripomb, so naju oba z možem presenetili in to zelo pozitivno.
Imam pa pripombe nad ostalimi gosti hotelskega kompleksa. Kaj ljudje nimate res niti malo občutka, spoštovanja, kulture do ostalih ljudi? Se sploh zavedate, da niste sami? (Bazeni, savne, jedilnica)…
Najprej me je v sklopu bazena zmotila higiena, ne-tuširanje pred vstopom v bazen, pa je mož rekel, da ima verjetno vsak toliko pameti, da se stušira vsaj v hotelski sobi tudi sama srčno upam, da je temu tako, ampak ko pomislim so tu tudi ostali ljudje, ki pridejo samo na enodnevno kopanje za par ur.
Tudi v savni ni bila higiena ljudi najboljša, a tam me je predvsem zmotilo to, da so nekateri kar vratarili in se sprehajali kot, da so na modni pisti. Niso vedeli ali jim ustreza ali ne, sploh pa so bili moteči otroci, ampak njim še malo pogledam čez prste, čeprav bi morali tudi oni spoštovat določena pravila, ki se tičejo vseh brez izjem.
Tudi v samem bazenu bi morali starše svoje otroke bolj paziti, saj bazeni niso ravno namenjeni škropljenju. Tudi plavati nismo mogli normalno, ker so se iz vseh strani privlekli otroci in zasedli več kot pol bazena.
A žal imam nekaj besed tudi čez upokojence in tiste mlajše pare.
Čakati sem morala zelo dolgo, da sem si lahko privoščila vsaj eno vodno masažo, saj se ti enostavno niso umaknili, po več ur so sedeli na mestu kot da so prilepljeni. Ne vem no pa bi človek mislil, da imajo vsaj ti malo več kulture in spoštovanja tudi do vseh ostalih, a se očitno motim.
V jaccuzziju pa so se stiskali sami mlajši pari, da je bilo že prav neokusno. Pa nimam nič proti temu, če si kdo na vsake toliko časa izmenja kakšen poljub, a lizanje in plezanje en po drugemu tja ne sodi, vsaj po mojem mnenju ne. Za to obstaja zasebnost. (WC, hotelska soba)…
Po vsem tem kar sem videla v teh parih dnevih me je prav minilo vse skupaj. Sploh ne vem, če bom še kdaj odšla v kakšen hotel z bazenom, ker so me taki prizori precej odvrnili od tega. Žal ob vsem tem nisem mogla tako uživati kot sem si predstavljala da bom.
Še koga take stvari zmotijo, ali sva imela ravno z možem tako (ne)srečo, da sva vse to doživela?
Kako vi gledate na vse to?

To kar si opisala se v termah dogaja vsak vikend. Povsod je isto. Kamorkoli sva šla je bilo isto. Nimaš kaj. Naslednjič pač ostanita doma, če vaju to tako zelo moti.

Očitno si bila na dopustu med počitnicami.

Sicer pa med vsemi ljudmi najdeš veliko nevzgojenih, ki ne spoštujejo nobenih pravil, bontona,…
tukaj starost sploh ni pomembna.

Nimam teh problemov, ker ravno nisem ljubiteljica bazenov, tako da grem res redkokdaj, ko se ne morem izmuznit hehe. Raje plavam v morju, če že.

Berem samo klasično dogajanje v termah. Večja je gužva, bolj je izrazito.

Včasih je tako, včasih je drugače. Včasih smo sitni, vse opazimo, in vse nas moti. Drugič smo sveže zaljubljeni, bi tudi do kolen po gnojnici gazili, in nas ne bi nič zmotilo.
Ljudje.

Jaz pa imam od enkrat pozitivno izkušnjo. Šli smo pozimi med tednom ko ni bilo počitnic. Skoraj sami, zraven samo kakih 15 ljudi.

Tako da če moti gužva pa pojdita/e med tednom.

Jaz gledam zasebno ponudbo glampinga – imaš prijetne variane, sicer ni bazena, imaš pa svojo savno ali džakuzi …
Dokler so bili otroci majhni, smo večkrat šli v hotel Golf na Bledu, v glavnem za vikende, pa ni bilo nikoli tako pestro. Je pa res, da to niso terme, da je manj bazenov itd. Imaš pa savno, imaš džakuzi, zunanji bazen …

Samo, ko pomislim na terme ali bazen, me vse mine… inkontinenca, glivice, kurja očesa in še kaj. Če se le da, se na daleč izognem. Poleg še zgoraj naštetih nevljudnih ljudi.

vse razen vaju dveh! Ti si za doma biti.

Ne se ne v vsakih – v višjecenovnih, kamor zarunklani Slovenci ne zahajajo, se ne dogaja. Ker prvič je za njih predrago in jim je nedosegljivo. Thermalia je že ena izmed njih.

Se pa dogaja v termah, kjer izvajajo tudi t.i. socialni rehabilitacijski “turizem” na napotnice ZZZS, ja.

Ma daj nehaj no – po premnogih sovenskih termah se slovenski gostje obnašajo popolnoma brez olike in spoštovanja pravil, ki veljajo na bazenih, v savnah, ipd. Ker so preleni, da bi stopili pod tuš. ker verjetno se tudi tam umijejo na vsake tri dni ali še manj, tako kot doma… Gre za osebno kultturo, ki je dostikrat povezana z osebno lenobo.

Tudi midva se že nekaj let izogibava vseh bazenov! Poleti morje in jezera, pozimi nič!

Pa tja, kjer preko kuponkota ponujajo aranžmaje tudi ni za hodit. Če hočeš vsaj približno uživati v savnah, je potrebno izbrati kaj dražjega, mogoče imaš kje drugje srečo tudi med tednom.

Drugače doživiš, da skačejo po savnah oblečeni v kopalke, v kroksih, brez rjuh in brisač. Pa preden pridejo do savne imajo na vsaj dvojnih vratih napisana in za nepismene še narisana okvirna pravila savnanja. Pa niso bili Italijani, kar lepo Slovenci.

Da te vse moti;zate niso toplice;zate je hezero na crnem vrhu

Avtorica, povej. Si sla preko kuponov? In priznam, si velika cistunka. Eno samo tusiranje in bonton… fUJ…

Ta teden sem bila v hotelu s 5*. Nisem šla takoj v vodo, ker rada malo gledam naokoli in vidim nekaj starejših v jakuziju. In potem gledam, da že več kot eno uro še kar čepijo v vodi in ko pomislim, kolikokrat so v tem času izpraznili mehur, mi je vse minilo in sploh nisem šla v vodo, ampak nazaj v sobo in raje potem na sprehod.

Gravž pa takile modeli kot si ti! Umazanci! Smo bili med počitnicami v hotelu 4* v Portorožu, pa so bili takile packi tam.
Smo dobili alergijo na klor, smo se v 2 dneh pobrali iz hotela. Ker je nevzdržno.
Toliko packov, ki se ne tuširajo, ki zjutraj tako kot v bivši jugi na plažo tudi v hotel na ležalnike prinesejo svoje svinjske brisače in jih imajo tam ves dan- …. da o savnah ne bi! Slovenceljni kuponkoti – o žretju pa posebej. In očitno to ni odvisno od zvezdic v hotelu ampak od ljudi, ki tja prihajajo. In močno dvomim, da ima ta hotelska veriga kupone. Po moje ne, ampak slovencelj je pač pacek po naravi.
Še dobro da smo eni čistuni in se tuširamo tudi takrat ko niso zapovedani verski prazniki. Očitno župnik ne dovoli umivanja več kot enkrat mesečno.

Dejstvo je da bolj ko so terme obiskane bolj so umazane…vida v bazenih je baje najbolj cista v ponedeljek zjutraj ker se v nedeljo kompletno voda precisti…enkrat mesecno (na ptuju je to vsak prvi ponedeljek zvecer ce se ne motim) pa se spraznijo bazeni in menja voda…
Sem velika ljubiteljica vode in savne in ne morem da nebi pozimi sla nekajkrat v terme in ce se le da grem res nekam kjer imajo bolj cisto vodo ampak vcasih grem tudi v klasicne terme kot so ptuj, moravci, zrece itd se posebej ptuj ker imajo zastonj savno je zelo obiskan. Odkar imava otroka mi ni vseeno kaksna voda je prej nisem gledala na to ampak ko smo bli v otroskem bazenu je klor plaval po vodi oz nekaj belega po celi povrsini vode da ne govorim o tem kako so 10letniki plazili drug po drugem ce niso se kaj drugega delali in to pred majhnimi otroci. Nasa tamala (stara 16 mesecev) je enima prav sledila in sta se skozi kam drugam pomikala sploh jim ni nerodno ko takle ocitno delajo marsikaj v jakuzzijih tudi sexajo ker se ze na dalec vidi kako se dvigujejo in spuscajo…da o lulanju ne govorim hehe jaz osebno nimam neki obcutljivega mehurja ampak grem v 4ih urah sigurno vsaj enkrat ali dvakrat lulat na wc (da o higieni na wcjih ne zacenjam) ampak ce si res cas vzames pa opazunes ljudi vidis da redkokdo se posebej moski in otroci lulajo v vodo…zenske vidim bolj pogosto na wcjih. Pa savne…sicer nisem obcutljiva mi je vseeno kako ljudje noter prihajajo ker na ptuju kjer so vsi v kopalkah se tudi jaz ne slacim bi prevec ljudi strmelo v mene ampak res vidis marsikaj. Tudi brez brisac pridejo ljudje noter. Ce delajo v redu resevalci ponavadi pridejo pogosto v savne in take ljudi spodijo ven ampak vecinoma najdes in vidis marsikaj ja…glede tusiranja pa me to ne moti ker vsaj jaz osebno se vsako jutro tusiram doma ker se itak moram obrit preden gremo na bazen in ce sem se stusirala doma zakaj bi se se enkrat na bazenu res pa je da dedki in babice se skoraj nikoli ne tusirajo in ce se tudi tam ne pol si mislim ja kaj vse se nahaja v vodi..v glavnem ce zelis it nekam kjer je voda bolj cista in brez klora je dobra izbira mala nedelja bioterme slisim sama pozitivna mnenja ali pa sv martin takoj crz mejo na hrvaskem pa poceni ful res pa je da ne it cez vikend mi smo bli cez vikend ko smo ravno doma v prekmurju bli takrat in je blo nabito polno ..vmes sem sla v on topel bazen noter je blo kaksnih 100 ljudi in voda motna od umazanije pa se iz wcja je ven smrdelo in so vrata direkt pri bazenu tak da smo bli vecino casa samo v otroskem bazencku kjer je pa res cista voda bla.. jaz nisem prevec obcutljiva na te stvari sicer opazim ampak me tolko ne moti da nebi sla v terme ce pa cloveka prevec motijo te stvari pa raje naj pocaka do poletja.. ampak odkar imava otroka vidim kaj vse otrok poje in prijema in mu nic ni tudi sama si recem da nam nic ne bo od obcasne umazanije.

Avtorica, zihr si 60+ in volivka SDS

Mene je zmotilo tam, kjer je avtorica napisala, da obstaja zasebnost za mlade pare…WC.
Wtf???
Verjetno njene izkušnje?

Za boljso izkusnjo se bo treba izogibati krajev, ki jih obiskuje lumpenproletariat, tisti, ki so do nedavnega to se vedno bili in ostali, ki so vajeni takega (ne)tandarda. Pomaga pa tudi tempiranje obiskov v casu, ko ni guzve.

Primer:
Celo v Caracalla termah v Baden Badnu lahko naletis na blazjo obliko opisanega. Ker gre za javne terme.
Lahko pa gres v hotel s privat termami, kamor imajo dostopa le kultivirani gostje, v Baden Badnu npr. Dorint Hotel Maison Messmer, in dozivis nekaj cisto drugega. Se zares spocijes, umiris in relaksiras. Seveda pa po taksnem obisku izgubis vsak interes namakanja riti v druzbi 200 malomarnih neznancev. Oz., v oceh drugih posranes snob, lol.

V bliznji Avstriji je tudi par podobnih variant. Tako imajo ponekod le hotelski gostje zjuteaj in zvecer dostop do termalnega dela. In s ze tako izognes guzvi.

Na splosno pa se opisano dogaja kjerkoli ni kultura na nekem nivoju. Obratno pa dozivire po finih onsen-ih na Japonski. Vljudnost in obzirnost brez primere.

Če bo šla v prazne terme, pa spet ne bo ok, ker ne bo nobenga za obrekovat, staremu možeku se pa tudi ne bo dvignil.

Vsako leto gremo druźinsko in sama dva z možem v terme Olimia in nimamo takih izkušenj. Gremo pa v aparthotel Roso in hotel Sotelia in wellness Orhidelia, kjer je vrhunsko. Pa ne preko kuponov.

V javne, hotelske…bazene že nekaj let ne hodim v Sloveniji. Grem pa v tujini brez problema. Recimo ko sem na Tajskem, imam bazen in savno izključno zase. drugi hotelski gosti tega sploh ne uporabljajo. Čisto , lepo in brez gneče je tudi v Avstriji, Italiji,,,,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close