po porodu
Hojla,
Vse moške in ženske glave vabim k debati; Sprememba postave po nosečnosti. Zase lahko trdim (3xnoseča),da moja postava ni več enaka,z vsako nosečnostjo se je spremenila.Tukaj ne mislim v glavnem kilogramov,temveč samo zgradbo telesa-predvsem rit,trebuh.Pa še kaj drugega je zagotovo drugače. Telovadim lahko kolikor me hočem,spremembe so tukaj in tega ni mogoče spremeniti.
Saj ne,da bi me to toliko motilo,pravzaprav s tem nimam težav, je pa tako, da se toliko blati po ženskih postavah, to da pa nosijo/rojevajo otroke in so tudi posledično strukture njihovih teles drugačne, pa nič.Kot da ne šteje zakaj so spremenjene, samo,da so še vedno enako prožne,sicer so že označene s tjuljni ipd.Hvala.
To je normalno, ne obremenjuj se s tem, ker svojemu bi morala biti lepa že iz tega razloga, da si (mu) povila 3 otroke, a ne? 😉 Pika. 🙂
Vprašanje je precej analogno temu, kaj je potrebno narediti, ko se postaraš? Liposukcija, face-lifting, botox injekcije? Nič od tega, potrebna je le iskrenost, ljubezen in spoštovanje med partnerja.
upam, da ne gre za Ronka press ? 😉
Blatijo običjano tisti, ki so nezadovoljni s sabo oziroma svojim življenjem. Treba jim je dovoliti nekaj zadovoljstva, tudi oni si ga zaslužijo. Žal je pač tako, da ga dobijo na račun “nesreče” drugih. Žalostno, ampak žal resnično. Tudi to je potrebno sprejeti kot del sveta, družbe. Kdor je zadovoljen s sabo, ga tako blatenje ne gane kaj preveč.
Ni pa nujno, da je blatenje vedno posledica nezadovoljstva, pogosto je tudi posledica neizkušenosti, nevednosti, pomanjkanja sočutja itn.
napaka ☺ … tukaj ni “glav” (aka ljudi z zdravim razumom) — tukaj je večina “handvarjev” – ki pač samo tipkajo ☺
[sup]mnenje sem pa že povedal: taprau desc ve, da je “cena” za potomstvo sprememba ženskega telesa.[/sup]
Zanimivo, jaz pa opažam, da se trend žensk, ki se po porodu zapustijo, zredijo za 30 kil, nosijo grda unisex oblačila in odletijo k frizerju na kratko moško frizuro ali trajno, zadnja leta na srečo precej manjša. Vidim precej vitalnih, lepih, urejenih poporodnih žensk. Seveda se nekatere zredijo nekoliko več, pa tudi hitro izgubijo kilograme – noben razumen človek ne pričakuje, da bo pet minut po porodu takoj natrenirana. Zanemarjene pa ostanejo predvsem tiste, ki že prej niso kaj veliko dale nase, pa potem po porodu še zanemarjenost stopnjujejo in v javnosti hodijo v blatnih kroksih in flekasti trenirki.
Sicer pa so je za nosečko, ki se normalno prehranjuje, dovolj, da se zredi 12 kg (kar nanese otrok, placenta, povečan delež vode in to dejansko niso odvečni kilogrami, saj jih bo ženska izgubila kmalu po porodu. Mit, da se je treba zrediti 30 in več kil za zdravo nosečnost, zdrži še samo pri vaških tetkah.
Res obstajajo primeri, ko se ženskam spremeni, ne samo postava, ampak tudi fizionomija. Vendar so takšni primeri sprememb še vedno v manjšini. Večino ostalih sprememb bi se dalo pripisat marsičemu drugemu.
Sicer pa poznam tudi nekaj primerov, ko so se spremenile, ne da bi sploh bile že noseče. Je bilo dovolj, da so enega “ujagale” in se poročile.
Precej je tudi takih, ki potem le porod krivijo za svojo zanemarjenost, vzrok pa je v zgornjem. Poznam ogromno žensk okrog 30 in 35, pri katerih se postava po porodu ni spremenila. Mislim, da so celo v veliki večini.
Tisti, ki blatijo, vedno radi blatijo. Enkrat bo na vrsti postava, drugič mož, tretjič nevzgojeni otroci, četrtič…. Skratka, nima se smisla s tem obremenjevati. Potrebno se je zdravo prehranjevati, vsak drugi dan vsaj kakšno uro rekreirati, si vzeti čas zase/narediti kaj zase, v glavnem ne se zanemarjati. Zlobne jezike pa preprosto odmislite, teh ni mogoče dokončno utišati…tudi če bi bili 100% v vseh pogledih najboljši, bi se še vedno našel kdo, ki bi vas z veseljem oblatil 😉
Super,da vsak poda svoje mnenje. Medenične kosti pri meni vsekakor niso “širše” zaradi staranja. Tudi kože na trebuhu se ne da popolnoma znebiti; pa saj če pomislim kakšen je bil moj trebuh,sploh pri starejšemu sinku, bi bil čudež, če ne bi ostali sledovi.Ker sem višje rasti,tudi hrbtenica zaradi nošenj otrok zagotovo ni bila enako obemenjena kot bi bila če otrok ne bi imela. Pa ne me zdaj napadat,zakaj sploh otroke…samo povedati želim, da postava ni več enaka. Seveda je zraven tudi starost (prenažiranje ni),pa malo hormoni delajo svoje.
Se pa strinjam, nosečnost ne sme biti izgovor za debelost….no,če smo pošteni,nemalokrat se moški redijo z ženskami oz. celo bolj kot one same :-))
lp
Jaz se zavzemam samo za zdrav način življenja in nič več in nič manj kot to. In se zavedam, da vse ženske ne morejo imet idealne postave, pa če se na trepalnice postavijo. Vsaka pa lahko nekaj naredi tudi kaj v tej smeri, ker je to dobro predvsem za njeno zdravje. Predvsem takrat dokler so še mlade, čeprav se jim morda zdi, da jim zaradi v redu postave tega ni treba. Na starost si bodo hvaležne.
Kar se tiče žensk po porodu, sem pa srečala različne primere. Od žensk, ki so imele teažve s hormoni in so to urejale pri zdravniku, do takšnih, ki so bile prej bolj okrogle, pa so po porodu postale in ostale suhice. Pa takšne, ki so se zredile, ko so nehale dojit, takšne, ki po porodu nikakor niso mogle izgubit pridobljenih kilogramov in takšne, ki so že med nosečnostjo in po porodu sploh prvič v življenju začele redo telovadit in skrbet zase. Redko katera pa je lahko pridobila nazaj isto postavo kot jo je imela pred nosečnostjo, brez da bi se za to malce potrudila. Nekatere tudi ne vedo kako naj se tega lotijo. In seveda se to, da prideš v stanje pred nosečnostjo tudi ob redni vadbi ne zgodi takoj, ampak šele v kakšnem letu, včasih celo dveh. Pogosto pa je v veliki meri odvisno tudi od tega v kakšnem stanju je bila ženska že pred nosečnostjo. Da boste lažje razumeli, si lahko vzamete nek primer določene telesne poškodbe in izvjaanje fizioterapije. Ta bo, tudi če gre za enako poškodbo, bolj uspešna in hitreje pokazala rezultate pri športnikih kot pri ljudeh, ki so bili pred poškodbo v slabi fizični kondiciji. Le zakaj? Problem pri nekaterih ženskah po porodu je bil tudi v tem, da so bile že drugič noseče še preden si je telo “opomoglo” po prvi nosečnosti. Telo pa ni neumornis troj za rojevanje.
Telo se seveda z nosečnostjo in po porodu spremeni. Pri nekaterih tudi “na boljše”. Kar zaznajo predvsem moški. Ženska se z leti spreminja in vsako obdobje prinese nekaj novega, tudi lepega. Pomembno je, da se ima ženska rada, da se ceni in ne gleda na to, kaj porečejo drugi. Mora pa imet tudi sama določeno spoštovanje do svojega telesa, ga poznat. Tako kot ni telo brez omejitev pri premagovanju fizičnih naporov, kar se tiče vadbe, ima tudi svoje omejitve pri naporih, ki jih recimo prinaša nosečnost.
Ja, medenične kosti so ena stvar, ki je tudi mene precej mučila. Kljub temu, da sem bila 7-8 mesecev po nosečnosti na isti kilaži kot prej, sem v bokih bila širša za enih 8 cm. Potem pa približno 12 mesecev po porodu se je to v enem mesecu “poštimalo” na stanje pred nosečnostjo. Zakaj in kako si nisem čisto na jasnem. Tisto, kar pa vem, je to, da sem po nosečnosti imela kup in pol težav z bolečinami v spodnjem delu trebuha. Po šestih meseich razlaganja dohtarjev, da je vse o.k., sem se odpravila v en profesionalen fitness. In po par tednih vaj za takšne in drugačne trebušne mišice (postopoma, najprej ene bolj na izi, potem bolj zahtevne), so bolečine počasi izginile.
Poznam pa kolegice, ki mi razlagajo, da se jim medenične kosti niso “spremenile nazaj”. Tako da ne vem točno, v čem je fora.
Trebušne mišice imam natrenirane kot jih nisem nikoli imela v življenju (trebušnjaki so bili zame vedno no go), trebuh pa je “drugačen” kot prej. Pa, roko na srce, še manekenke, ki so rodile, imajo trebuh drugačen kot prej … Pa veš, da so jih imeli strokovnjaki na očeh in so naredile prav vse, da se ne bi po porodu stvari preveč spremenile…
Za kožo na trebuhu ti ne vem povedati. Moj je bil relativno majhen, tako da so še v porodni sobi “ocenili”, da bo otrok skoraj kilo manjški kot je bil v resnici. Mi je pa kozmetičarka povedala nekako takole, da nekako 15 kg se uspe koža ponovno skrčiti, kar je pa več, pa ne.
Meni se zdi še največja sprememba pri dojkah, sploh če dojiš, ker te telovadbe 2 številki gor dol nobena koža ne more prenesti dobro.
v bistvu bi vas ženske človek tepel kot delavno živino na riževem polju ☻
pa za kerega vraga dovolite, da izhajajo mediji tipa Cosmo, ki vas dobesedno ŽALI kako izgledate!!!
in ve krule to celo plačujete!!!
Da ne nakladam o kozmetični industriji modnih trendih ….
Babnic, ki pašejo v forsirane vzorce je manj kot 10% … in tem si pustite diktirati tempo življenja, doumevanja sebe, svojega poslanstva, kratkost kiklic, ten barve kože, puš_ap joškov, količine botopsa, relevantnost izjave neke joškasto-ritaste …
Res je žalitev za kure, krave, opice, zdriz, … če se vas s temi izrazi zmerja ☺
Točno tako. Detajli pa niso za na forum :)[/quote]
Fascinantno je to, da je to povedala ena, ki še ni rodila, res fascinantno, skoraj tako kakor debata med Markom in Robijem, kako je boleč porod oz ni boleč; morda pa jima v resnici ni ime Marko in Robi :))[/quote]
Spremembe na ženski po porodu lahko vidi vsak, tudi ti. Mogoče pa ne veš kaj je moškim všeč na ženski.
Točno tako. Detajli pa niso za na forum :)[/quote]
Fascinantno je to, da je to povedala ena, ki še ni rodila, res fascinantno, skoraj tako kakor debata med Markom in Robijem, kako je boleč porod oz ni boleč; morda pa jima v resnici ni ime Marko in Robi :))[/quote]
Jaz sem pa bolj mislila na stvari, ki se ne vidijo, ampak čutijo/doživljajo drugače.
Jaz sem pa bolj mislila na stvari, ki se ne vidijo, ampak čutijo/doživljajo drugače.[/quote]
Ok, pri bikini sem dobila vtis, da govori o vidnih fiziološki spremembah – če ni tega mislila, se lahko še vedno dopolni.
Torej Pandora, kaj se čuti/doživlja drugače?? :))
Jaz sem pa bolj mislila na stvari, ki se ne vidijo, ampak čutijo/doživljajo drugače.[/quote]
Ja po mojem je čisto legitimno se o teh stvareh pogovarjat. Ne vem zakaj ženska, ki še ni rodila, o teh stvareh ne bi smela nič vedet? Marsikatera to ve in zato nekatere tudi hočejo na vsak način it na carski rez, ker se bojijo določenih sprememb po porodu itd.
No, mene te zadeve zanimajo, ker so trenutno pri meni zelo aktualne. Da ne grem v detajle. 🙂
Ok, pri bikini sem dobila vtis, da govori o vidnih fiziološki spremembah – če ni tega mislila, se lahko še vedno dopolni.
Torej Pandora, kaj se čuti/doživlja drugače?? :))[/quote]
Poleg zunanjih so tudi druge spremembe , o katerih ponavadi ženske debatirajo s svojimi zaupnimi prijateljicami. Mogoče katera tudi na forumu.
Ja po mojem je čisto legitimno se o teh stvareh pogovarjat. Ne vem zakaj ženska, ki še ni rodila, o teh stvareh ne bi smela nič vedet? Marsikatera to ve in zato nekatere tudi hočejo na vsak način it na carski rez, ker se bojijo določenih sprememb po porodu itd.
No, mene te zadeve zanimajo, ker so trenutno pri meni zelo aktualne. Da ne grem v detajle. :)[/quote]
Ne, da ne bi smela nič vedeti, le napisala si kakor da nam lahko daš informacijo o teh spremembah iz prve roke (ženske z izkušnjami rojevanja so v tej debati prioritetne).
Tam zgoraj nekdo izjavlja, da je več žensk prekomerno razlezenih zaradi junk fooda kot zaradi nosečnosti. No, v resnici so tudi post- nosečke predebele zaradi tovrstne hrane. V časih pred industrijsko hrano ni bila skoraj nobena po porodu za trideset kil težja kot pred nosečnostjo. Drug način življenja in prehrane. Ženske so do visoke nosečnosti delale na poljih in tudi po nekaj porodih ostale suhice. Danes pa zaležane fest foodarke najdejo vsak izgovor za svoj špeh. Nosečnost je sploh priročen.
Zdaj mnoge kritizirajo desce, ker jih “tjuljni” ne privlačijo več tako fatalno… Jah, saj imajo lahko tudi moški izgovor za vedno večji trebuh v novorojenih otrocih. Pač ni več časa za telesno rekreacijo, ker se je treba ukvarjat z novimi družinskimi člani in njihovimi poporodno tečnimi materami, ki jim ni mogoče več z ničemer ugodit zaradi depresije, pa travme in ne vem kaj… Pol si pa dec pač pogreje nekaj na brzino iz konzerve, rukne nekaj pirov za živce in še en tjulenj se znajde v familiji. tako da, ženske, če hočete prizanesljivo obravnavanje vaših oblazinjenih postav in vaših trenirk, imejte tudi ve razumevanje do pivskih trebuhov, usranih gat in podobnega. Enako teži k enakemu.
Forum je zaprt za komentiranje.