Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek po operaciji kolka

po operaciji kolka

Pozdravljeni!

Teti nekje proti 80 let stari so zamenjali kolk, ker je padla in vse skupaj že prej umetnega zdrobila…. Po 6 dneh so jo poslali domov. Mož se bolj zase drži, otrok nimata. Trpi strašne bolečine in zdravnik je na dom prišel in ji dal Lekadol??? Ne more vstat s postle, pa lulat, sploh ne pije čeprav je žejna, samo da ni treba lulat, pa blazno oteklo nogo ima…..reva je no. Me zanima, kako sploh poteka okrevanje, koliko časa, če je kera to doživljala sama ali pa pri domačih, a ji pripada kaka fizioterapija, a se mora sama pobrigat, ali kakšna patronažna mora na dom priti, kot na primer pri porodnicah no. Ne zastopim se ravno, sama ne morem pomagat, prosim za kakšen nasvet, kam naj se obrnem, da bi ji kdo prišel pomagat okrevat, delat vaje…. Prosim za kak nasvet. Najlepša hvala

Tile so zelo dobri, samo je vse samoplačniško. Vsaj nazadnje je bilo.

http://www.visport.si/

Ampak lahko samo priporočam. Moji kolegici so na noge postavili 80 letnega očeta, potem ko je bil več kot 3 tedne v komi in potem še praktično 2 meseca v postelji.

Mogoče jih lahko pokličeš in ti bodo razložili, kako in kaj.

Tudi zdravnik ji ne more kaj dosti pomagat, ker se ji mora zacelit rana in kosti s novim kolkom. Tablete proti bolečinam so edina varianta, teden ali dva. Teta bo morala počasi vstajat in si pomagat z berglami, da se razgiblje. Tudi določene vaje so ji naročili fizioterapevti v bolnici, vprašaj jo. Naj jih dela na postelji. Menda je potrebno previjat noge vsako jutro na novo s povoji, vprašaj jo. Drugače pa se obrnite na ambulanto ali na patronažno službo za pomoč na domu. (verjetno bo treba plačat). Teta bo morala začet gibat in vstajat, prej ali slej. Naj uporablja obvezno bergle (OBE)! par mesecev (še bolje pol leta).

no, moja babi je padla sredi avgusta.po 4 dneh je bila operirana, nato pa še mesec in pol v bolnici, najprej pač zaradi operacije, nato na rehabilitaciji…
pa vseeno ni nikoli več stopila na noge, boli jo pa ne več…
ne razumem, kako so tvojo teto tako hitro poslali domov?!?
nam pripada enkrat na dan obisk negovalke iz csd (ki jo vseeno moramo plačati 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ostalo da občina), najeli smo pa še privat negovalko za popoldan in vikende.
vaje sem jaz ene našla na netu.
upam, da vam bo uspelo teto spraviti na noge…

Po 6 dneh po menjavi kolka niti 30 letnika ne pustijo domov. Jih pa postavijo na noge takoj po operaciji, ker je kolk cementiran in se ”takoj” zaceli. Medtem, ko mlajšim kolke vijačijo in traja okrevanje malo dlje. Ti lahko začno po cca treh mesecih lahko začno obremenjvat nogo.

Pogovori se z zdravnikom, ker ležanje takole lahko vodi v prežanine, pljučnico in splošno oslabelost.

Stara sem bil 42 let,ko so mi zamenjali kolk…po 4 dneh sem šla domov.Doma sem delala vaje,obvezna telovadba,čez tri tedna sem normalno hodila z manjšimi bolečinami.Dr.mi je zabičal da največ po mesecu dni moram hoditi.To je samo moja izkušnja.l.p.

no zadeva je taka: treba je k osebnemu zdravniku, zadevo pedstavit in pol se on odloči lai poslat patronažno, ali v bolnico. janso pa je da 80 letna ženska ima najbrž vsaj tu nekje straega moža ki ji ne bo ravno v pomoč pri negi. če ne pije in ne urinira, pa je itak že dovolj velik alarm za zdravnika. sicer pa dežurni kja druga kot lekadol težko napiše, sploh če anamneze bolnika ne pozna niti ni zanesljivo podana. nogo pa podložit, večji del dneva naj počiva z dvignjeno nogo. fizoterapija ja janso da jo bo dobila, ma šele določen čas po posegu. preglejte kaj piše v odpustnici, ker dtaum kontrole bi moral bit naveden že v njej in tudi nadaljni ukrepi.

no zadeva je taka: treba je k osebnemu zdravniku, zadevo pedstavit in pol se on odloči lai poslat patronažno, ali v bolnico. janso pa je da 80 letna ženska ima najbrž vsaj tu nekje straega moža ki ji ne bo ravno v pomoč pri negi. če ne pije in ne urinira, pa je itak že dovolj velik alarm za zdravnika. sicer pa dežurni kja druga kot lekadol težko napiše, sploh če anamneze bolnika ne pozna niti ni zanesljivo podana. nogo pa podložit, večji del dneva naj počiva z dvignjeno nogo. fizoterapija ja janso da jo bo dobila, ma šele določen čas po posegu. preglejte kaj piše v odpustnici, ker dtaum kontrole bi moral bit naveden že v njej in tudi nadaljni ukrepi.[/quote]

še nekaj: če je teta pri tej straosti že dementna , verjamem da jo boste zelo težko vertkalizirali, žal, ker ko pa njih boli pa jih ne premakneš niti za mm in karkoli ji boste rekli bo imelo kontra učinek.

Draga koooo če ste še tukaj, ali se mi lahko prosim javite na mail ;

neskoncno82@gmail.com

Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
BI RADA POMAGALA, 06.10.2010 ob 19:17

Pozdravljeni!

Teti nekje proti 80 let stari so zamenjali kolk, ker je padla in vse skupaj že prej umetnega zdrobila…. Po 6 dneh so jo poslali domov. Mož se bolj zase drži, otrok nimata. Trpi strašne bolečine in zdravnik je na dom prišel in ji dal Lekadol??? Ne more vstat s postle, pa lulat, sploh ne pije čeprav je žejna, samo da ni treba lulat, pa blazno oteklo nogo ima…..reva je no. Me zanima, kako sploh poteka okrevanje, koliko časa, če je kera to doživljala sama ali pa pri domačih, a ji pripada kaka fizioterapija, a se mora sama pobrigat, ali kakšna patronažna mora na dom priti, kot na primer pri porodnicah no. Ne zastopim se ravno, sama ne morem pomagat, prosim za kakšen nasvet, kam naj se obrnem, da bi ji kdo prišel pomagat okrevat, delat vaje…. Prosim za kak nasvet. Najlepša hvala

Osebni zdravnik ji lahko uredi patronažno . Soseda je dobila patronažno po menjavi kolena ji je osebni zdravnik uredil pa ne živi sama jih je več v hiši …tudi v zdravilišču je bila sedaj 14 dni.

Osebnega zdravnika pokličite pa ji naj uredi patronažno .

Moja mama je en teden po operaciji kolka (pri 70.) dobesedno letela po stolnicah dol. Kmalu za tem je ze plezala po lestvi in obrezovala sadno drevje. Tako da iskreno povem, mislim da sem jaz mal nor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close