Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po ločitvi, kako naprej?

Po ločitvi, kako naprej?

Tole s potrpežlljivostjo je bolj ali manj mit. So psihološki razlogi za to, da ženske vztrajajo v razmerjih s pjanci in nasilneži (stockholmski sindrom), ko pa so razmere dobre in ženski naklonjene pa se zlahka odločajo drugače.
Bistvo je, da lepše kot neki osebi je, manj kot ima dolžnosti in več kot ima pravic, bolj je ta oseba nezadovoljna. 😉
[/quote]

Uh, to pa pri meni ne bi šlo skozi 🙂 moja svoboda bi bila lahko kršena le enkrat, pa me ne bi več videl. Da ne govorim o spoštovanju… Res smo različni, ja.

Jaz priznam, da je bil bivši boljši od vseh ki sem jih spoznala kasneje. Je imel svoje napake, to sigurno kot vsak. Meni je iskreno žal, da sva se ločila, pobudnik je sicer bil on sem ga pa jaz po vsej verjetnosti pripravila do tega. On sicer ima neko novo in nevem kako naj bi ga dobila nazaj.
[/quote]

a si mu tiča tiščala v ta novo?
moški ne pusti ženske, če nima že drugje postlano. Očitno si precej dolgočasna, ne preveč brihtna in slabo seksaš.
Nazaj ga ne boš dobila, razen če bi ratal zadnji klošar in mu nič drugega ne bi preostalo.

Zakaj je to za moškega toliko bolj enostavno? On si je skoraj takoj našel novo, kot da je na naju popolnoma pozabil…
[/quote]

Pa bi to bilo bolj enostavno, če bi bilo skupno skrbništvo in 50/50 preživljanja časa otroka z enim in drugim staršem izhodiščna obveza?
Finta je v sistemu, ki otroke in nuklearno družino v resnici obravnava šele kot drugo prioriteto. Posledice se pač poznajo na obnašanju ljudi, ki se na dolžnosti in moralne vrednote tudi sicer požvižgajo.
…za to ste se borili, kaj ne?

Pa bi to bilo bolj enostavno, če bi bilo skupno skrbništvo in 50/50 preživljanja časa otroka z enim in drugim staršem izhodiščna obveza?
Finta je v sistemu, ki otroke in nuklearno družino v resnici obravnava šele kot drugo prioriteto. Posledice se pač poznajo na obnašanju ljudi, ki se na dolžnosti in moralne vrednote tudi sicer požvižgajo.
…za to ste se borili, kaj ne?
[/quote]

a to btdt pomeni butelj tedna in debil tedna.
tebe bi itak osrečilo edino to, da ženske sploh ne bi smele imeti nobene možnosti zaslužiti, nobenega denarja in da bi bile povsem odvisne od moške denarnice in moških na splošno. Vse drugo pa je razpad sistema.
kakšno revše bogo moraš to biti.

tebe bi itak osrečilo edino to, da ženske sploh ne bi smele imeti nobene možnosti zaslužiti, nobenega denarja in da bi bile povsem odvisne od moške denarnice in moških na splošno. Vse drugo pa je razpad sistema.
[/quote]
Bumbar tisočletja pomeni to. On je “rezident” veš, je se poslovil z mona, čez noč šel v tujino odpret nekaj firm in sredi noči že bil nazaj na monu.😁😁😁

če bi bilo možno bi čas zavrtela nazaj. Res bi si želela, da bi bili spet družina. Je kateri to ratalo kljub temu da je on imel novo? In kako?

[/quote]

Tvoje pisanje o tebi pove vse. :)))))
Nope.
Vsaka ženska je svoja oseba in osebnost. Kaj in kako počne v življenju, je njeno. Bistveno je le, da vsak za svoja dejanja in odločitve sam nosi odgovornost in je ne prelaga na druge. Vse ostalo je bolj ali manj nepomembno.

seveda jim je ratalo, niso pa videti kaj zadovoljne.
V glavnem je šlo za variante, da je ženska imela veliko premoženja ali vsaj kakšno dobro hišo in ko se je nova ljubezen ohladila, je tipo pogruntal, da ima pri bivši popolno oskrbo, pa še preživnine ni treba plačevati.
s seksom ga ne boš več pritegnila, torej moraš imeti druge adute? Kako kaj finance?

Bumbar tisočletja pomeni to. On je “rezident” veš, je se poslovil z mona, čez noč šel v tujino odpret nekaj firm in sredi noči že bil nazaj na monu.😁😁😁
[/quote]

Jep, ker Internet in MON sta dosegljiva samo iz tvoje vasi in pogojno iz Slovenije. :))))))))))
Super si, moram pohvaliti. 😉

seveda jim je ratalo, niso pa videti kaj zadovoljne.
V glavnem je šlo za variante, da je ženska imela veliko premoženja ali vsaj kakšno dobro hišo in ko se je nova ljubezen ohladila, je tipo pogruntal, da ima pri bivši popolno oskrbo, pa še preživnine ni treba plačevati.
s seksom ga ne boš več pritegnila, torej moraš imeti druge adute? Kako kaj finance?
[/quote]

Denarja nimam, že tako komaj shajava z otrokom. Jaz bi si želela, da bi si tudi on želel spet biti s svojo družino. Kaj naj naredim?

Tole s potrpežlljivostjo je bolj ali manj mit. So psihološki razlogi za to, da ženske vztrajajo v razmerjih s pjanci in nasilneži (stockholmski sindrom), ko pa so razmere dobre in ženski naklonjene pa se zlahka odločajo drugače.
Bistvo je, da lepše kot neki osebi je, manj kot ima dolžnosti in več kot ima pravic, bolj je ta oseba nezadovoljna. 😉
[/quote]

Če ženske ne bi imele težav zaradi ločitve s financami, prebivališčem in varstvom za otroka ter odnosom otrok z tanovo, potem bi bilo št. ločitev dosti večje.

Denarja nimam, že tako komaj shajava z otrokom. Jaz bi si želela, da bi si tudi on želel spet biti s svojo družino. Kaj naj naredim?
[/quote]

Delaj na sebi, izobražuj se, poskrbi, da boš finančno, osebnostno in telesno napredovala. To je vse kar lahko narediš pa ti še vedno ne more zagotoviti vrnitve očeta tvojega otroka.

Jep, ker Internet in MON sta dosegljiva samo iz tvoje vasi in pogojno iz Slovenije. :))))))))))
Super si, moram pohvaliti. 😉
[/quote]
Ja, rezident😁…jaoooo, koliko poplnih kljusteov je na tem monu, to je tudi fenomen.

Ja, rezident😁…jaoooo, koliko poplnih kljusteov je na tem monu, to je tudi fenomen.
[/quote]

Tvoji brainfarti so legendarni! …maskota! :))))))))))))

Tvoji brainfarti so legendarni! …maskota! :))))))))))))
[/quote]

Sopoštujem “rezidenta”😁….malo nenavadno je, da si se zvečer poslovilo z mona, da te zaradi odhoda v tujino več ne bo, čez noč si štepalo pod multinikom, naslednji dan pa že znova pod svojim, ko so te razkrili pod multinikom.😂 To je povsem na ravni uspešnega podjetnika, ki je v nekaj minutah v tujini odprl par podjetij, kot poveš, ne da bi do tujine sploh prišlo😁…..jaoooooo, saj pravim , toliko kljuset kot jih mon prenese, ni nikjer drugje na kupu.

Sopoštujem “rezidenta”😁….malo nenavadno je, da si se zvečer poslovilo z mona, da te zaradi odhoda v tujino več ne bo, čez noč si štepalo pod multinikom, naslednji dan pa že znova pod svojim, ko so te razkrili pod multinikom.😂 To je povsem na ravni uspešnega podjetnika, ki je v nekaj minutah v tujini odprl par podjetij, kot poveš, ne da bi do tujine sploh prišlo😁…..jaoooooo, saj pravim , toliko kljuset kot jih mon prenese, ni nikjer drugje na kupu.
[/quote]

Ne sodi po sebi. 😉

Joj, ti meni res deluješ kot taka ženska, ki se smrtno noro zaljubi v prestopnika. Res, Stockholmski sindrom. Psihološko te je ta tvoj bivši popolnoma sebi podredil in uničil. Otresi se tega, čimprej.

Podobna zgodba moje prijateljice. Locila se je pri tvojih letih. Odsla na svoje. Najprej kot podnajemnica potem pa kupila svoj dom. Danes stara 40 let. Zenska izgleda v nulo dobro. Dobra po srcu. Pridna. In tudi pri njej so moski hoteli samo sex. 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} moslih je taksnih. To so prav f.uk fehtarji. Resna veza je pa samo pri moskih ki so precej starejsi torej 10, 15 in vec let starejsi. Ti bi pa bili za vezo. Enako kot ti si je tudi ona zelela resnega. Danes jo je to minilo vse. In se ne sekira ce bo sama.

Isce eno ki ga bo pedenala na stara leta. Za 10 dobrih let si bo nakopala gor 30 slabih.

Ma dej no, vecina tipov, katere poznam imajo vsi raje samohranilke…neodvisne zenske, ki dobr izgleda, nima otrok, je materialno preskrbljena, se vsak novodobni kekec ustrasi, ker se boji, da ni dovolj dober zanjo in ji ne more parirat po denarju in nicemer, pri samohranilkah jih pa ni strah, da jih bo zapustila, ker ima obveznosti z otroci in niti nima pretirano veliko denarja, da bi dala kaj nase. Ja tako je to :), to da samohranilka nima neke postave kot pravis je za tipe samo plus, da se “zasigurajo”, da jih bo nekdo doma ponizno cakal in kdaj prosil za kak evro. Kaka samostojna ga sigurno ne bo, zato pa je takih vec samskih. Zal je tko :).

Grozno in vsakdanje. Jaz vzemam to kot preizkušnjo…najeti stanovanje(socialna ti sobvencionira najemnino,ti pomagajo-sam pojaviti se je treba tam) Garderobe,čevljev in nakita imaš na zalogi, nohtov in trepalnic ne rabiš,…Zase in za malega inaš dovolj,če nisi zapufana. Kar se pa desca tiče…..ne rabiš ga! Najprej sebe spoznaj in spravi v red,posveti se vzgoji svojega edinčka in ja, ne rabs desca…. zmores sama in to z lahkoto

Ko prebiram vse te komentarje mi postane slabo. Sama z dvema otrokoma povprečno slovensko plačo kreditom za hišo živim sanjsko življenje
Prostega časa ne posvečam iskanju moških temveč otrokom in ni ga lepšega. Ne samo jamrat in iskat nekoga da se mu obesiš na pleča temveč poskrbi najprej za otroka in sebe. Vse se da ce se hoče.

Pa ti si res zmedena, selila bi se od enga dedca do drugega namesto, da se sama postaviš na noge in greš v najem za začetek. Vse se da, kako pa so v najemu tisti, ki zaslužijo minimalca ti pa s povprečno plačo kvazi nemoreš? Saj obstajajo subvencije od csd in se takoj kj najde samo človek ne sme biti izbirčen kaj preveč.
Hm ampak jaz mislim, da si ti ena od tistih, ki iščejo dedca s premoženjem, tako kot si navajena z bivšim, ker si v 33 letih nisi sama nič ustvarila poleg tega pa namesto, da ti je otrok prioriteta bi se ti z njim selila naokol k decem. Tako je to, ko ste mlade pa najdete enega, ki ima kaj pod palcem in mislite, da bo to za vedno potem vas pa nogira in vam ostane samo plača in otrok/ci. Žal veliko izbire nimaš tudi, če dobro izgledaš je zunaj polno 30+ letnic brez otrok in obveznosti tako, da taki, ki jih ti iščeš bodo raje te povohali. Bodi hvaležna, da imaš streho nad glavo pri starših in si pošlihtaj malo glavo ter se spusti na realna tla, ko boš to storila bodo prišli tudi dedci pa ozri se za kakim normalnim ne samo za tistimi, ki nekaj imajo, ker pri takih si boš samo podajala kljuke stanovanj/hiš in se vsakič vračala k staršem.

Bravo, normalen moški, 😉

Kako se pa izračuna višina subvencije stanovanja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close