Po ločitvi, kako naprej?
No, in še ena ki gre po razhodu s partnerjem nazaj staršem najedat. Pa tega je ogromno, ljudje moji! Se razide in pride z otroki k staršem nazaj. In polno je takih, ki potem otroke ves čas puščajo pri babicah, same pa frajerje iščejo okoli.
Baba, kot so ti že eni povedali, na svoje in skrbi sama za svoj zarod, tvoji tastari so za svojega že. A da je drago? Ma nemoj! Itak da je, ampak ti si hotela mulca in ti si se pustila zaplodit temu tipu, ne tvoji starši. Pojdi na obrobje, kjer je najem cenejši, menjaj službo, postavi se na svoje noge in bodi mati. Ne pa takoj po razhodu že za drugimi deci gledat. Take, ki se nikoli ne postavite na lastne noge, nikoli niti ne dobite dobrih tipov. Nimate potrebne samozavesti za to, ker itak veste, da ste luzerke.
Sicer spoštujem, da daš karte odprte na mizo. Kaj si o takem partnerstvu in ženskah, ki jih pobiraš, mislim, je druga stvar.
Ampak – si kdaj razmišljal o tem – imaš hčerko. Hčerka pobira gor vzorce partnerstva, ki jih ji ti serviraš zavedno ali nezadvedno. Res hočeš to nekega dne za njo? Kaj misliš, da se bo naučila o partnerstvu iz tvojega zgleda?
Jaz se bojim, da bo finančno in materialno očka poskrbel za njo, ko ji partner kaj ne bo pasal, bo šla k očku po zaslombo in še eno partnerstvo bo šlo rakom žvižgat – upam samo, da pri tem tvoji vnuki ne bodo prikrajšani za življenje v družini z očetom in materjo.
če ima ženska pri 33 malega otroka, pol je to problem. Če ima starejšega, ki je že samostojen in skorajda na poti samostojnosti, pol je to drugo. Ženska ki ima majhnega otroka je pač obsejena biti mamica in to sama. Sponzor bo morda pobral kakšno ki ima majhnega otroka in je sama stara do največ 25. Po 30. pa je to bolj težko je enostavno preveč težav povezanih s tem. Govorim seveda o nekomu kakšnega išče, s svojo streho itd. Takšni moški si lahko izbirajo prosto po Prešernu
Avtorica, žal si v najbolj “nehvaležnih” letih za ostat sama po razvezi, v taki situaciji po razpadu družine. Imaš tudi praktično še ne odraslega otroka, kar je pri večini nadaljnih moških tudi ovira – že tukaj imaš zožen krog.
Sem več kot 10 let starejša od tebe, tudi razpadla družina pred kratkim ( po 20ih letih se mu je odkegljalo v glavi, ga je določena stvar zasvojila, tudi kriminalna dejanja je počel iz tega naslova zasvojenosti). Otroci sicer že polnoletni. In ja, je lažje, ker niso z menoj, so samostojni, mi ni treba več toliko skrbeti za njih. Tukaj je več svobode gibanja, dihanja, nenadzora, nekontrole s strani bivšega partnerja, kot tudi že toliko starih otrok.
Sem še tudi vedno privlačna moškim, ampak po pravici priznam, da ne iščem nekoga sedaj samo za seks, neko vezo ( večinoma to moški pričakujejo, ja), pa čeprav mi v neki zvezi ogromno pomeni. Imam pa to olajevalno okoliščino, da sem preskrbljena, finančno in ne potrebujem “sponzorja”za kaj več ( potovanja, če si kaj zaželim, si tudi lahko privoščim, ipd). Imam še to oteževalno okoliščino da v toliko letih spoznaš, kako se vsi med seboj praktično že poznamo – služba, posel , preko skupnih znancev in prijateljev in je težko najti novega partnerja, za katerega novi ne bo vedel, izvedel pozivedoval – imam še to težavo, da je bivši “control freak” , vse pod nadzorom in če hoče poizve vse, tudi tako, kot se to ne počne in dela…. In osebno se raje nagibam k temu, da bom za svoje nadaljnje življenje iskala partnerja, ki ne bo od tukaj – torej tujina. In če bo potrebno se z leti tudi preselim za svoje novo življenje, brez nadzora bivšega. Slovenija je tako majhna, se sploh ne zavedamo – šele v takih situacijah se to pokaže.
Zavedati se moraš, da tudi veliko moških noče tujih otrok od drugega moškega v neki svoji novi zvezi( pač, moški ego) – razen, če tudi smi nimajo že svojuih od prej – torej da je vajina situacija ppodobna.
Zate torej pride v poštev le ločeni s svojimi otroci, nekako toliko starimi – enakovredno tvoji situaciji, ali pa mladi vdovec ( takega pa ne boš našla tako hitro 🙂
Ni lahko, ker si za eno stvar premlada, za drugo stvar pa že prestara in preizkušena ( torej že imaš za seboj izkušnjo družinskega življenja, s potomci = paketom). Želim ti, da se ti izide tako, kot si boš zastavila, za svoj nadaljni cilj. Lahko pa bo trajalo kar nekaj let; tudi zato, ker je Slovenija premajha, premalo izbire , ponudbe, glede na “povpraševanje” 🙂 Srečno!
Si pa po vsem tvojem prebranem tipičen primerek moškega, ki ima rad pod svojo malo bolestno kontrolo tudi “podložno žensko” oziroma ženska, ki ti mora bit “podrejena. Hmmm, to je pa bolezensko stanje.
Ker financiraš tako, kot ti hočeš. To je tvoj poglavitni problem. Mlade pe padejo na to, so zavedene, ker do nekje 50ega tič še normalno funkcionira, tiste okrog tvojih let, so pa prepametne zate, imajo take tiče dobro naštudirane. In tiste nočejo več otrok – aja, ti hočeš mlad meso, ki mora po tvojih navodili žret kontracepcijo, da ne zanosijo. Ker s kondomom pa ja ne boš obdeloval, ker ni to “to” :). Jeba, ja. To ni nobena čista vest – to je čista preračunljivost – v stilu: fake it till U make it 😀
Odgovor avtorju Viharni jezdec, ker mi blokira replikacijo na njegovo pisanje – oziroma sporočilo, da mora it skozi moderatoeko oko. oziroma filter ( le zakaj – kdo je modi pod krinko?):
Napisano je v 1. osebi ednine – ne znaš niti toliko slovnice, da bi ti to bilo jasno in razumljivo?
Ne blodi po mojem pisanju, se ne mislim ukvarjati s teboj in tvojim smetenjem in žaljenjem. Tudi ti imaš svojo življensko zgodbo in svoj “prag”; drgni ga s sirkovko, ali pa drat piršno – verjetno je precej umazan in potreben temeljitega čiščenja tvoje zgodovine.
Še enkrat beri zelo počasi, črko po črko in potem poveži. Iz vsega kar ste poakazle skozi desetletja opdkar se priviligira in ščiti babe, kaj prida ločenka ne obstaja. In kake mamice, vraga? Mamica je lahko 20 letna ženska, ne pa znorene ločenke po tridesetem, 35., 40. letu satrosti.
[/quote]
Ponovno: ne ukvarjaj se ti z menoj, mi ne sežeš po življesnkih in zakonskih izkušnjah niti do gležnjev. Me je pa sram, da kozjanski konec zaradi določenh prednikov dobro poznam… Tako da….. Ne sramoti se še bolj, kot se že.
Ponovno: ne ukvarjaj se ti z menoj, mi ne sežeš po življesnkih in zakonskih izkušnjah niti do gležnjev. Me je pa sram, da kozjanski konec zaradi določenh prednikov dobro poznam… Tako da….. Ne sramoti se še bolj, kot se že.
[/quote]
Multinično blesavo, ne poznaš ti ne geogrefije, ker o nekih kozjanskih koncih blodiš😁, ne prida babše ne moreš bit. Že tretjič, vredne ločenke ni, nihče še slišal za tako zadnja tri destletja.
Multinično blesavo, ne poznaš ti ne geogrefije, ker o nekih kozjanskih koncih blodiš😁, ne prida babše ne moreš bit. Že tretjič, vredne ločenke ni, nihče še slišal za tako zadnja tri destletja.
[/quote]
Si še zdratpiršnal svoj ločitveni prag danes? Verjamem, da je tvoje sokrajane upravičeno sram. Smo brali tudi že tukaj o tem.
Hej. Jaz sem v podobni situaciji. Sem samska z majhnim otrokom l in sem istih let kot ti. S tem da sem finančno preskrbljena in imam svoje stanovanje. Prvo leto in pol po ločitvi sem posvetila izključno sebi, otroku, karieri in iskanju lastnega stanovanja, naslednje leto pa ustvarjanju novega ritma za naju. Svetujem ti, da najprej sebi postaviš standard zase in potem za novega partnerja, sicer se ti bo zgodba ponovila. Sama sem bila v treh letih po razhodu na zmenkih s 4 moškimi, niti eden od moških ni namignil na karkoli za eno noč. Vsi so bili urejeni, prijazni, delovni, pošteni in zainteresirani za resno vezo…. Vsi so imeli tudi lastna stanovanja. Z drugačnim sploh ne grem na zmenek, oz. se ne zapletam v karkoli. Stanovanje ni pogoj.
Gre za to, da s svojo komunikacijo pač pritegneš določen tip ljudi. Ti zelo izpostavljaš svoj videz in predvidevam, da tudi pri moških gledaš na videz. Moški, ki mu je glavni kriterij videz zagotovo ne išče partnerke, vsaj ne na dolgi rok. Res ti priporočam, da manj ustaviš na videz in finance in več na vrednote, te bodo v končni fazi odločile o kvaliteti tvoje bodoče veze.
Na te težake tukaj, ki še samske mamice po 30. Na dobijo se pa ne oziraj.
Z dvema sem bila na več zmenkih, z enim se še vedno dobivam. Ampak pred resno vezo želim biti prepričana da je to to. Meni se ne mudi, niti mi ni cilj veza zaradi veze, tako da pričakujem, da bom še nekaj časa samska. Ampak ravno v tem je poanta. Išćem nekoga s komer si bom delila življenje. To je cel človek, ne pa stanovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.