Po ločitvi….
Naletela si na patološkega psihopat. To da ima tak odnos do otrok, je nesprejemljivo. Slabič, pokvarjenec. To je redko, ponavadi so do otrok dobri, slabi pa do bivših žena. Ne strinjam pa se, da se napake na človeku ne vidijo na začetku. Še kako se vidijo, par zmenkov, pa se začne luščiti skrbno izdelana podoba. In potem vedno bolj in bolj. Fino je imeti odprte oči in ne gledati skozi oči zaljubljenosti ampak realno.
Anonimno999, 31.07.2023 ob 06:20
zvezdicazaspanka221, 31.07.2023 ob 05:45
sem se opravičila, 30.07.2023 ob 22:25
ankh, 30.07.2023 ob 20:05
sem se opravičila, 30.07.2023 ob 18:55
Po ločitvi sem se sinu opravičila, da mu nisem izbrala boljšega očeta. Imela sta lep odnos in ga je bivši po ločitvi uničil – ko si je našel novo frajlo in v fazi zaljubljenosti, je sinu dal jasno vedet, da je tanova na prvem mestu. Čez par mesecev, se je spomnil, da ima sina in je želel ponovno navezat stike z njim, pa mu je sin samo napisal en sms, da zanj več ne obstaja in blokiral njegovo telefonsko. Med njiju sem se vtaknila samo toliko, da bi sina omehčala, da bi ponovno navezal stike z očetom, pa sem dobila odgovor, da foter je njega pred meseci odjebal, zdaj pa je on njega za celo življenje.
Kako naj otrok ima normalen odnos s stašem, če ga ti privežeš nase? A ti sploh veš, kaj pomeni, da si se otroku opravičila, da mu nisi izbrala boljšega fotra??? Daj, poišči pomoč zase in zasina, preden ga čisto zavoziš.
Nekateri spoštujemo svoj otroke in se jim tudi opravičimo, če čutimo potrebo po tem. Kdo je koga na sebe privezal? Saj sem sinu po ločitvi samo jaz ostala, ker ga je foter odjebal. Zavožena pa si ti s svojim posploševanjem.
A ti razumes, da so v sinu ocetovi geni? To najmanj? Ce ti prevedem, si mu rekla “sine oprosti, amapk polovica tebe je totalno zafurana in vredna obzalovanja”.
Trola…
Dej runkelj, prenehaj s takim.
Gospa ima prav, da se je sinu opravičila. Žal prej ni mogla vedit, kak dec bo ratal čez leta…tako da,lepo bodi tiho ti zvezda zaspanka
Ve ste tak glupe nekatere, da niti spocetja ne razumete. Tako da ni cudno, da je vse ostalo prevec za vas.
anonimno781, 31.07.2023 ob 08:41
Kako zelo se človek lahko spremeni, sem tudi sama dojela. Po 20ih letih skupne poti. Moški, ki je bil dokaj razgledan, pameten, umirjen itd. je pri svojih 45ih postal kreten z večvrednostenem kompleksom. Občutek ima, da so vsi kreteni, neumni, da je samo on pameten, ve vse, edini, ki naredi vse prav, ki je dec na mestu. Grd odnos dobesedno do vsakega, po internetu razpucava z vsakim, ki se ne strinja z njim in to na najslabši možen in podel način, v živo nobenemu ne reče nič, da ne izpade grd. Samo hrbet obrne, pa vse najslabše. Ko pride do težave, pa vse prevali name. Nikoli ni bil tak! Kaj čakam? Ne vem, mera je bila že večkrat polna, vendar vem, da se bo treba ločit. Hkrati pove, da mi ne bo nikoli pustil imeti drugega, da ga bo pretepel itd. A on ves čas išče potrditev drugje. Kako takemu človeku pomagati? Mene je psihično uničil, nobenega veselja ni več v meni.
Po drugi strani vem, da ni sposoben sam živeti. Pojma nima o stroških, vsakodnevnih opravilih, ker dela in naredi točno toliko kot sam želi.
Tip, ki je včasih večino tedna preživel sam, sam skrbel zase,.. Tip s katerim si se lahko pogovarjal prav o vsem – fiziki, vremenu, ekonomiji, politiki… sedaj pa kot bi bil drug človek – vsi nesposobni, vsi butasti, vsi slabši od njega…
To pa zato, ker smo samo zenske upravicene do diagnoze depresija. Moskega oznacijo za psihopata, zensko pa za depresivno revo.
Ni vse tako, kot se zdi.
Tu je samo ena stran pojasnjena, ni pav, kar je naredil mozakar, pa vendar, mogoce se je dolgo izogibal in ni slo vec. Izogibal puscicam bivse. Mogoce je celp sin postal lok, s pomocjo katerega je mati puscice v dedca streljala…
Sn, 31.07.2023 ob 08:55
Naletela si na patološkega psihopat. To da ima tak odnos do otrok, je nesprejemljivo. Slabič, pokvarjenec. To je redko, ponavadi so do otrok dobri, slabi pa do bivših žena. Ne strinjam pa se, da se napake na človeku ne vidijo na začetku. Še kako se vidijo, par zmenkov, pa se začne luščiti skrbno izdelana podoba. In potem vedno bolj in bolj. Fino je imeti odprte oči in ne gledati skozi oči zaljubljenosti ampak realno.
Ja, vidi se na začetku, če si pozoren in veš kaj gledat. Recimo odnos do natakarjev ali ljudi, ki delajo v storitvenih dejavnostih, ko pride do nesporazumov ali kakih manjših zdrsov. Ljudje, ki takrat vzrojijo imajo težave z lastno psiho. Enako velja za tiste, ki tuje napake zlahka sprejmejo in jih ne motijo… Tudi odnos do živali in kršenje splošno sprejetih pravil v družbi pokaže prve znake prihajaočih težav.
…ampak takrat smo zaljubljeni in spregledamo večino teh znakov.
zvezdicazaspanka221, 31.07.2023 ob 09:04
To pa zato, ker smo samo zenske upravicene do diagnoze depresija. Moskega oznacijo za psihopata, zensko pa za depresivno revo.
Ni vse tako, kot se zdi.
Tu je samo ena stran pojasnjena, ni pav, kar je naredil mozakar, pa vendar, mogoce se je dolgo izogibal in ni slo vec. Izogibal puscicam bivse. Mogoce je celp sin postal lok, s pomocjo katerega je mati puscice v dedca streljala…
Daj pojdi ti nekam drugam pametovat…
Ti si ista oseba, kot ta dec o katerem piše…tudi ti želiš nekaj razpucavat na forumu….
Se en trol?jaoooo
Tvoj partner je najbrž padel v krizo srednjih let. To pomeni še nekaj doživeti pred koncem. Gre za obupen primerek brez hrbtenice. Čez čas bo spredvidel, da nova partnerka ni to kar je mislil da je in da je izgubil družino in otroka. In bo trpel in dobil to kar mu gre. Tudi okolica in prijatelji ga bodo čez čas začeli ignorirati. Kdo pa ima rad varalice brez obveznosti. Ženske, ki si zberejo vezanega moškega pa imajo tudi travme iz otroštva in niso ravno nekaj. Bodi močna, stoj otroku ob strani. Naveži stike s svojo primarno družino in prijatelji. Uredi se, pojdi med ljudi. Čez čas, ko boš spoznala novega moškega, ki ti bo všeč boš pozabila na vse slabo in ti bo lažje. Dobila boš nov zagon in energijo. Tvoj otrok nikoli ne bo pozabil kaj vama je oče naredil. Tako se bo kasneje tudi do njega obnašal. Tebe pa bo imel neizmerno rad. Tvoje opravičilo otroku je na mestu. Portal Ona On pa bi tako morali ukiniti, ker razdira družine.
daisycutter, 30.07.2023 ob 13:12
Čista in nerazredčena nezrelost.
Eni se prelevijo spet v “lovce” in osvajajo ženske vsepovprek, za otroke enostavno zmanjka časa, pa še v koncept “lovca” ne pašejo.
En majhen (hb) odstotek se jih pa tudi na ta način maščuje bivši, ker se je drznila ločiti od njih, češ, če prizadenem otroke, posredno prizadenem tudi njo, ji nabijam krivdo, ji prepuščam tolaženje zapostavljenih otrok…
Tudi takšni na stara leta dobijo to kar jim gre. Že stokrat videno. Nekateri na stara leta ostanejo sami, ker nihče noče z njimi imeti opravka.
Enega takega smo dali v družbi na ignore. Kdo se bo družil z varalico brez obveznosti, ki zaradi enega kosa mladega mesa zapusti ženo in otroke. Tudi v poslovnem svetu se izogibam ločencem, ki so zapustili družino. Izkazalo se je, da so nezanesljivi. Takih, ki se dajo na Ona On se pa na daleč izogibam.
Seveda, 01.08.2023 ob 19:08
A ti zastopis, da ne bi bilo niti tvojega sina, če bi izbrala drugega tipa???
Če je otrok kolikor toliko bister, bo dojel, da niti njega nisi hotela, če bi raje, da tega tipa ne bi niti spoznala.
Tvoj sin brez tvojega bivšega NE BI OBSTAJAL!!!
Sin bi bil, samo očeta bi imel boljšega, če bi jaz v mladih letih bolj pametno izbrala.
Ti pa analiziraj do nezavesti o genih, pa o obstoju, o pomenu besed, itd.
sem se opravičila, 01.08.2023 ob 19:20
Sin bi bil, samo očeta bi imel boljšega, če bi jaz v mladih letih bolj pametno izbrala.
Ti pa analiziraj do nezavesti o genih, pa o obstoju, o pomenu besed, itd.
Aja, sin bi bil? Kako pa veš, da ne bi bila hči? -Ali pa bi bil novi tip neploden. V najboljšem primeru bi bil čisto drugi otrok in ne ta, ki ga zdaj imaš.
A to ti je tako težko dotupit, ali kako? Ta otrok, ki ga zdaj imaš, ne bi obstajal brez tvojega bivšega.
Da je pa tebi ravno, če tega otroka ne bi bilo, bi bil pač nek drug ali pa sploh noben, je pa jasno. Ampak kot rečeno, če otrok ni podedoval tvoje zabitosti, bo hitro razumel, kaj hočeš povedat.
Seveda, 01.08.2023 ob 20:18
Aja, sin bi bil? Kako pa veš, da ne bi bila hči? -Ali pa bi bil novi tip neploden. V najboljšem primeru bi bil čisto drugi otrok in ne ta, ki ga zdaj imaš.
A to ti je tako težko dotupit, ali kako? Ta otrok, ki ga zdaj imaš, ne bi obstajal brez tvojega bivšega.
Da je pa tebi ravno, če tega otroka ne bi bilo, bi bil pač nek drug ali pa sploh noben, je pa jasno. Ampak kot rečeno, če otrok ni podedoval tvoje zabitosti, bo hitro razumel, kaj hočeš povedat.
V tem življenju mi je bilo namenjeno materinstvo in bil mi je namenjen otrok – točno določena duša. Če bi bil drug partner, bi ta moj otrok imel druge gene- barvo las,oči, postavo, spol, karakter,… Še vedno pa bi bil to moj otrok z isto dušo, ki mi je bila začasno zaupana v varstvo. Vem, da ne razumeš. Ti ne zamerim.
Naredi tisto kar je v takšni situaciji najtežje – bodi mati. Kaj oče počne ni tvoja stvar, vsaj dokler ne ogroža življenja otrok. Otroci zelo kmalu ugotovijo kdo jih ima rad in kdo je tisti starš, ki jim daje dom.
Starši so takšni ali drugačni. Podobno se dogaja tudi v družinah, kjer niso ločeni. Pa je menda to tam ok. ?
Wh, 30.07.2023 ob 12:52
Anonimno159, 30.07.2023 ob 12:04
Občasno berem forum,sedaj sem se pa tudi sama odločila, da napišem nekaj za splošno debato. Sicer imam nekaj kolegic, s katerimi sem se o tem pogovarjala. Ne me obsojat in pisat, da kakršnega sem si našla takega imam, saj na zacetku pri partnerjih niso vidni problemi, pokažejo se šele kasneje. 20 letna veza. Polno vzponov in padcev, kot v vsakem zakonu. Prepozno sem spoznala njegov pravi obraz (varanje, maščevanje nesramnost, privošćljivost itd). Prijavljen je na portal ona on. Morda se kakšnega. (O teh podrobnostih ne bom pisala…).
Toda, stvar ki me mori je odnos ex moža do otrok. Razumem, da ima mož neprimeren odnos do mene, da ga ima pa do otrok pa kar ne morem razumet.
Pride slab dan pri njemu se ne želi pogovarjati z nikomer niti lastnim sinom. A ni to žalostno, da je lahko moški zaradi ljubic tako pod vplivom, da ignorira lastne otroke?
Sprašujem vas, se je kateri že kaj podobnega dogajalo?
Tisti,ki ste ločeni, kakšen odnos imajo očetje z lastnim sinom, hčerko?
Jih očetje ignorirajo?
So do njih pozorni, prijazni?
Jim je težava, če je potrebno otroka kam pospremit npr na nek dogodek v šoli?
Skratka odnos očetov do lastnih otrok? Komu dajejo prednost ljubicam ali otrokom?
Vesela bom vaših odgovorov.
Opravka imaš z osebnostno/duhovno nezrelo osebo (verjetno nikoli ne bo) . Jih je polno v obeh spolih. Moški so običajno bolj plitki in je odnos samo priložnost (za seks) in ne odgovornost in brezpogojna ljubezen do otroka.
Če si svojega partnerja ignorirala in si bila ne poslušna za njegove želje in stvari ko sta bila se skupaj potem zemu ni nič čudno…
Tudi moski rabi sočutje svoje partnerke tako kot otroci….
Potem ni čudno da je zadeva šla v napačno smer…
Tudi pri meni je bilo tako….
Potem se pa začne govorit se je zgonil in skurbal…..
Vse to se dogaja zaradi žensk samih.
Brez posluha da bi se tudi partnerju kdaj posvetila…..
Pri memi popolnoma isto in se lje dtugje…..
Žalostno res….
Ko moski odide, zahteva locitev ali samo vara, tega ne pocne zaradi trenutnega nezadovoljstva v vezi. Ponavadi taksno stanje traja leta in leta. Ne trpi samo zenska. Tudi moski je bitje, ki ga lahko ze nekaj zlobnih besed strasno prizadene. Najprej so samo besede, nato dejanja. Klopcic je sklenjen. Poti nazaj ni vec. In samo osebo, ki si jo najbolj ljubil, lahko tudi najbolj sovrazis. Vsak od nas ima svoje sanje, svojo vizijo, svojo pot in lepo je imeti sopotnika istih misli. Prisiliti nekoga, se pa ne da!
Velikokrat se oseba, ki po ločitvi izgubi skbništvo in plačuje preživnino povsem umakne od svoje družine. Poznam primere, ko so se odselili v druge države, ker je preveč boleče imeti stike z otroki le takrat ko skrbnik dovoli. Ko bo otrok dovolj star da odliča sam, se lahko zgodba povsem obrne.
Ne razumem pa da se nekdo loči zahteva skrbništvo, prezivnino, kasneje pa ko si želi malo miru in svobode pa otroke rine k partnerju, pred katerim je otroke zaščitila s skrbništvom.
Sama si izsilila da so otroc pri tebi, zdej jih pa mej. Vzela si mu denar skrbništvo in bse, kar lahko ima štarš..oče do otrok. Sedaj pa ne cvili v svoji bedi in samopaštvu , honavčenju on smiljenju sami sebi. Zajebala si vse, otroke, moža, sorodstvo samo zaradi žega, ds bi dosegla svoj prov. Na koncu te bodo tudi otroci skenslali , ko bodo ugotovili, da je bil foter čisto kul in nič hinavski
Imam ločenca za moža. Iz prvega zakona 2 otroka. S hčerko smo v super odnosih. Sin nas je izbrisal iz življenja, ker je živel iz maminih besed. Žal na to nimamo vpliva. Ko 7let pišeš SMS za rd, pa za praznike, ne dobiš nazaj nič. Niti daj mi mir. Sem se pač odločila da ga več ne bom motila v njegovem življenju. Pa je bil prej ločen kot sva se spoznala. Tak da tudi mame znajo svoje otroke kar naučiti kako ignorirati atija. Mi ni všeč ampak, sem dala in probala kar je bilo v moji moči. Za njegovo hčerko pravim da je tudi moja, za sina žal ne morem.
Forum je zaprt za komentiranje.