Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po ločitvi….

Po ločitvi….

Občasno berem forum,sedaj sem se pa tudi sama odločila, da napišem nekaj za splošno debato. Sicer imam nekaj kolegic, s katerimi sem se o tem pogovarjala. Ne me obsojat in pisat, da kakršnega sem si našla takega imam, saj na zacetku pri partnerjih niso vidni problemi, pokažejo se šele kasneje. 20 letna veza. Polno vzponov in padcev, kot v vsakem zakonu. Prepozno sem spoznala njegov pravi obraz (varanje, maščevanje  nesramnost, privošćljivost itd). Prijavljen je na portal ona on. Morda se kakšnega. (O teh podrobnostih ne bom pisala…).

Toda, stvar ki me mori je odnos ex moža do otrok. Razumem, da ima mož neprimeren odnos do mene, da ga ima pa do otrok pa kar ne morem razumet.

Pride slab dan pri njemu se ne želi pogovarjati z nikomer niti lastnim sinom. A ni to žalostno, da je lahko moški zaradi ljubic tako pod vplivom, da ignorira lastne otroke?

Sprašujem vas, se je kateri že kaj podobnega dogajalo?

Tisti,ki ste ločeni, kakšen odnos imajo očetje z lastnim sinom, hčerko?

Jih očetje ignorirajo?

So do njih pozorni, prijazni?

Jim je težava, če je potrebno otroka kam pospremit npr na nek dogodek v šoli?

Skratka odnos očetov do lastnih otrok? Komu dajejo prednost ljubicam ali otrokom?

Vesela bom vaših odgovorov.

Enako bi lahko rekli za matere. Kaj ti pade na pamet, da si omisliš ljubimca in uničiš otrokom življenje. Dejanja puščajo nevidne posledice pri otrocih, se pa še kako pokažejo v odraslosti. Sploh sinovi, ki ostanejo po ločitvi z materjo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno159, 30.07.2023 ob 12:04

Občasno berem forum,sedaj sem se pa tudi sama odločila, da napišem nekaj za splošno debato. Sicer imam nekaj kolegic, s katerimi sem se o tem pogovarjala. Ne me obsojat in pisat, da kakršnega sem si našla takega imam, saj na zacetku pri partnerjih niso vidni problemi, pokažejo se šele kasneje. 20 letna veza. Polno vzponov in padcev, kot v vsakem zakonu. Prepozno sem spoznala njegov pravi obraz (varanje, maščevanje  nesramnost, privošćljivost itd). Prijavljen je na portal ona on. Morda se kakšnega. (O teh podrobnostih ne bom pisala…).

Toda, stvar ki me mori je odnos ex moža do otrok. Razumem, da ima mož neprimeren odnos do mene, da ga ima pa do otrok pa kar ne morem razumet.

Pride slab dan pri njemu se ne želi pogovarjati z nikomer niti lastnim sinom. A ni to žalostno, da je lahko moški zaradi ljubic tako pod vplivom, da ignorira lastne otroke?

Sprašujem vas, se je kateri že kaj podobnega dogajalo?

Tisti,ki ste ločeni, kakšen odnos imajo očetje z lastnim sinom, hčerko?

Jih očetje ignorirajo?

So do njih pozorni, prijazni?

Jim je težava, če je potrebno otroka kam pospremit npr na nek dogodek v šoli?

Skratka odnos očetov do lastnih otrok? Komu dajejo prednost ljubicam ali otrokom?

Vesela bom vaših odgovorov.

Opravka imaš z osebnostno/duhovno nezrelo osebo (verjetno nikoli ne bo) . Jih je polno v obeh spolih. Moški so običajno bolj plitki in je odnos samo priložnost (za seks) in ne odgovornost in brezpogojna ljubezen do otroka.

Čista in nerazredčena nezrelost.

Eni se prelevijo spet v “lovce” in osvajajo ženske vsepovprek, za otroke enostavno zmanjka časa, pa še v koncept “lovca” ne pašejo.

En majhen (hb) odstotek se jih pa tudi na ta način maščuje bivši, ker se je drznila ločiti od njih, češ, če prizadenem otroke, posredno prizadenem tudi njo, ji nabijam krivdo, ji prepuščam tolaženje zapostavljenih otrok…

Če si je izbrala drugega ne rabim videti ne nje ne njenih-najinih otrok. Življenje si bom ustvaril na novo z primerno zrelo osebo, ki ve kaj pomeni zveza in medsebojni odnos. Nikakor ne mislim povezovati in živeti dva življenja zato, ker se vam monovcem ne zdi prav. Moje življenje in bodoče partnerke je le eno in nikakor ga ne mislim obremenjevati z zgodovino osebe, ki si to ne zasluži.

Res je, 30.07.2023 ob 16:41

Če si je izbrala drugega ne rabim videti ne nje ne njenih-najinih otrok. Življenje si bom ustvaril na novo z primerno zrelo osebo, ki ve kaj pomeni zveza in medsebojni odnos. Nikakor ne mislim povezovati in živeti dva življenja zato, ker se vam monovcem ne zdi prav. Moje življenje in bodoče partnerke je le eno in nikakor ga ne mislim obremenjevati z zgodovino osebe, ki si to ne zasluži.

V Njebem primeru si je Mož našel drugo in ne obratno. Torej bi ga mogla ona odjebat!!!

Po ločitvi sem se sinu opravičila, da mu nisem izbrala boljšega očeta. Imela sta lep odnos in ga je bivši po ločitvi uničil – ko si je našel novo frajlo in v fazi zaljubljenosti, je sinu dal jasno vedet, da je tanova na prvem mestu. Čez par mesecev, se je spomnil, da ima sina in je želel ponovno navezat stike z njim, pa mu je sin samo napisal en  sms, da zanj več ne obstaja in blokiral njegovo telefonsko. Med njiju sem se vtaknila samo toliko, da bi sina omehčala, da bi ponovno navezal stike z očetom, pa sem  dobila odgovor, da foter je njega pred meseci odjebal, zdaj pa je on njega za celo življenje.

Tebe bi rabili prisilno sterilizirat.

pezde, 30.07.2023 ob 19:00

Tebe bi rabili prisilno sterilizirat.

Tebe pa kastrirat

Avtorica, malo je čudno tole napisano. A imel je ljubico ko sta bila skupaj ali po prijavi na portal? Se vprašaš zakaj?

Moški se do svojih otrok redko grdo obnašajo po ločitvi. To delate ženske. Morda nekaj modelov res vidi v otrocih vas bivše žene in žal na njih prenašajo jezo, ki jo gojijo do vas. Ampak zelooooo redko.

Imam kolega ki je šel narazen z žensko, ima pa drugo samo zato ker mu je bivša non stop najedala in prala mozak in ljubica se ne bi nikol zgodila, če bi bila njegova partnerka bolj normalna. Ni pomagal noben pogovor. Do svojih otrok je pa bil vedno korekten, kljub temu da jih je bivša non stop pumpala ščuvala proti njemu in ga blatila.

Glej vi ste same sebi sovražnice in zagonetke.

.https://youtube.com/shorts/r7BC8Tjv0f0?feature=share

to ni stvar ljubice ali ne ljubice to je stvar karakterja cloveka.

mene je moj fotr ignoriral in se lahko vec mesecev ni pogovarjal, ko mu kaj ni pasalo in je bil namulen. Pa ni imel ljubice in mama in ata nista ločena.

Definitivno se ljudje spreminjamo in ne moreš predvidevat še manj vedet kakšen bo tvoj partner čez leto ali dve in celo dalje .Nemalokrat ženske iščejo vzroke in razloge pri sebi zaradi početja partnerja ,ki pa nima veze toliko z njimi ampak vsak mora pri sebi ugotovit čemu in zakaj ni več zadovoljen sam sabo in kaj zanj sploh pomeni partnerski odnos .Lahko se je zapletat in se podajat v odnose z drugimi,malo težje je bit odkrit do sebe in svojega partnerja se pogovorit o željah in pričakovanjih obeh .Tebi preostane v tem primeru razhod ,ker tak način skupnega življenja je težak za vse vas .Moja osebna izkušnja je bila podobna tvoji ,zato vem kako se počutiš .Več kot 20 let skupne poti ,ki se je končala zaradi takrat njegovega prikritega razmerja z drugo žensko skratka poznano .Ko sem sklenila pri sebi,da je konec in dovolj preprosto sem začutila takrat radost in ljubezen do sebe,da sem rekla konec je .Je pa bil takrat ,ko je prikrival svoje razmerje zelo razdražljiv in njegov odnos do vseh je bil obupen ,hcera ni bila izjema saj smo mu predstavljali oviro in bili moteči .Do hčere je bil zelo nesramen v začetku sploh in meni je bilo žal,da sta se odtujila čeprav je bila prej med njima močna vez in res sta imela lep odnos. Po resnici bi mu lahko vrat zavila tako sem bila jezna,da ni zmogel imet nekega normalnega odnosa do lastne hcere .Saj kasneje so se stvari nekako uredile,ampak bolj z grenkim priokusom .Ga ima seveda še vedno rada in on njo ceprav imata bolj okrnjene stike pa vendar vsaj to .Čimprej pa odidi za voljo sebe in otrok .Vem,da so to težje življenske prizkušnje,ko si z nekom toliko let pa vendar nima smisla vztrajat v taki vezi in upat,da se bo spremenil,ker se ne bo .Vsak si zasluži živet v miru brez takih in podobnih scenarijev .

Klik provokacija, 30.07.2023 ob 19:46

Avtorica, malo je čudno tole napisano. A imel je ljubico ko sta bila skupaj ali po prijavi na portal? Se vprašaš zakaj?

Moški se do svojih otrok redko grdo obnašajo po ločitvi. To delate ženske. Morda nekaj modelov res vidi v otrocih vas bivše žene in žal na njih prenašajo jezo, ki jo gojijo do vas. Ampak zelooooo redko.

Imam kolega ki je šel narazen z žensko, ima pa drugo samo zato ker mu je bivša non stop najedala in prala mozak in ljubica se ne bi nikol zgodila, če bi bila njegova partnerka bolj normalna. Ni pomagal noben pogovor. Do svojih otrok je pa bil vedno korekten, kljub temu da jih je bivša non stop pumpala ščuvala proti njemu in ga blatila.

Glej vi ste same sebi sovražnice in zagonetke.

Ti pa nimaš ravno pospravljeno podstrešje. Ne bomo tukaj sedaj moraliziraoi zakaj, vendar bi  lahko navedka kar nekaj točk obrazložitev.

A moški ste pa popolni? Tudi vi najedate…..

sem se opravičila, 30.07.2023 ob 18:55

Po ločitvi sem se sinu opravičila, da mu nisem izbrala boljšega očeta. Imela sta lep odnos in ga je bivši po ločitvi uničil – ko si je našel novo frajlo in v fazi zaljubljenosti, je sinu dal jasno vedet, da je tanova na prvem mestu. Čez par mesecev, se je spomnil, da ima sina in je želel ponovno navezat stike z njim, pa mu je sin samo napisal en  sms, da zanj več ne obstaja in blokiral njegovo telefonsko. Med njiju sem se vtaknila samo toliko, da bi sina omehčala, da bi ponovno navezal stike z očetom, pa sem  dobila odgovor, da foter je njega pred meseci odjebal, zdaj pa je on njega za celo življenje.

Kako naj otrok ima normalen odnos s stašem, če ga ti privežeš nase? A ti sploh veš, kaj pomeni, da si se otroku opravičila, da mu nisi izbrala boljšega fotra??? Daj, poišči pomoč zase in zasina, preden ga čisto zavoziš.

Moški z veliko testosterona dokazano več varajo, več seksajo in imajo slabše odnose z otroki. To je biološko pogojeno. Ravno pred kratkim je bil članek v science illustrated, da imajo nove generacije moških manj testosterona kot prejšnje. V raziskavi so 30 let sledili velikemu številu fantov in ugotovili, da se bolj kot se moški ukvarja s svojimi otroki, niža nivo testosterona. Sedanji mladi moški so velikokrat zelo vpeti v družino in imajo veliko stika z otroki. Menjajo plenice, se zbujajo ponoči, pestujejo dojenčka…. Študija je napovedala, da bodo tudi sinovi teh moških po vsej verjetnosti podedovali ukvarjanje z družino in imeli tudi znižan nivo testosterona. Znanstveniki pravijo, da gre za evolucijo v smeri, ko moški ne rabi več trosit svoja semena povsod in imeti čim več žensk (ker je le malo otrok preživelo), zato je normalno, da se nivo testosterona niža, kar moškemu veliko bolj omogoča zvestobo in skrb za lasten zarod. Aleluja! 🙂

Anonimno447, 30.07.2023 ob 20:00

Ti pa nimaš ravno pospravljeno podstrešje. Ne bomo tukaj sedaj moraliziraoi zakaj, vendar bi  lahko navedka kar nekaj točk obrazložitev.

A moški ste pa popolni? Tudi vi najedate…..

Definitivno imam vse pospravljeno. Zate nimam pospravljeno ker ti ne kimam. In to vedno ena in ista zasikaš, ko ne dobiš odgovora ki ti bo všeč. Ni čudno da ste ločenke prevarane, ker ste strupene zelene mušnice. Zlobe.

Tu in tam se najde normalna ženska, ki je res vredna  pozornosti, spoštljivosti in ljubezni. Ve na forumu pa ste samo za v hlev. Same sebe izdajate z vašimi komentarji. Ubogi vaši otroci. Potem pa se odpirajo teme o bulijih in predoziranju mladoletnih. Žalostna scena.

Klik provokacija, 30.07.2023 ob 20:51

Definitivno imam vse pospravljeno. Zate nimam pospravljeno ker ti ne kimam. In to vedno ena in ista zasikaš, ko ne dobiš odgovora ki ti bo všeč. Ni čudno da ste ločenke prevarane, ker ste strupene zelene mušnice. Zlobe.

Tu in tam se najde normalna ženska, ki je res vredna  pozornosti, spoštljivosti in ljubezni. Ve na forumu pa ste samo za v hlev. Same sebe izdajate z vašimi komentarji. Ubogi vaši otroci. Potem pa se odpirajo teme o bulijih in predoziranju mladoletnih. Žalostna scena.

Uuuu???

Moški se je razjezil….

Škoda vseh besed..si mislim svoje?

ankh, 30.07.2023 ob 20:05

Kako naj otrok ima normalen odnos s stašem, če ga ti privežeš nase? A ti sploh veš, kaj pomeni, da si se otroku opravičila, da mu nisi izbrala boljšega fotra??? Daj, poišči pomoč zase in zasina, preden ga čisto zavoziš.

Nekateri  spoštujemo svoj otroke in se jim tudi opravičimo, če čutimo potrebo po tem. Kdo je koga na sebe privezal? Saj sem sinu  po ločitvi samo jaz ostala, ker ga je foter odjebal. Zavožena pa si ti s svojim posploševanjem.

sem se opravičila, 30.07.2023 ob 22:25

Nekateri  spoštujemo svoj otroke in se jim tudi opravičimo, če čutimo potrebo po tem. Kdo je koga na sebe privezal? Saj sem sinu  po ločitvi samo jaz ostala, ker ga je foter odjebal. Zavožena pa si ti s svojim posploševanjem.

A ti razumes, da so v sinu ocetovi geni? To najmanj? Ce ti prevedem, si mu rekla “sine oprosti, amapk polovica tebe je totalno zafurana in vredna obzalovanja”.

Trola…

Točno. In kaj sinetu preostane, da bi se v materinih očeh izkazal za vrednega? Make up. Šminka. Fasada. Če zavrnem fotra, potem me bo mami imela rada. Jaz sem kriv za vse.

zvezdicazaspanka221, 31.07.2023 ob 05:45

A ti razumes, da so v sinu ocetovi geni? To najmanj? Ce ti prevedem, si mu rekla “sine oprosti, amapk polovica tebe je totalno zafurana in vredna obzalovanja”.

Trola…

Dej runkelj, prenehaj s takim.

Gospa ima prav, da se je sinu opravičila. Žal prej ni mogla vedit, kak dec bo ratal čez leta…tako da,lepo bodi tiho ti zvezda zaspanka

Po ločitvi sem se sinu opravičila, da mu nisem izbrala boljšega očeta. 

Pa, a ste vi normalni! Kje vidite opravičilo? Opravičilo je, ko nekdo obžaluje, da je zafural in se matra rešit, kar se rešit da. To ni opravičilo. To je špilanje žrtve in obtoževanje fotra za problem. Obtoževanje fotra, ki ga je ona izbrala med vsemi, ki so jo obletavali, ko je bila mlada. Nehite se zajebavat folk.

Ne moreš se otroku opravičiti, “da mu nisi izbrala boljšega očeta”, ker če tega očeta ne bi bilo, ne bi bilo niti TEGA otroka. A to tako težko razumete? Če bi izbrala drugega tipa, ne bi bilo tega otroka, ki ga imaš zdaj, pač pa čisto drugi otrok. Razen če je to tvoj otrok od prej, ta tip pa njegov očim, potem štekam opravičilo. Drugače je pa tako blesavo, da ni vredno komentarja.

Kako zelo se človek lahko spremeni, sem tudi sama dojela. Po 20ih letih skupne poti.  Moški, ki je bil dokaj razgledan, pameten, umirjen itd. je pri svojih 45ih postal kreten z večvrednostenem kompleksom. Občutek ima, da so vsi kreteni, neumni, da je samo on pameten, ve vse, edini, ki naredi vse prav, ki je dec na mestu. Grd odnos dobesedno do vsakega, po internetu razpucava z vsakim, ki se ne strinja z njim in to na najslabši možen in podel način, v živo nobenemu ne reče nič, da ne izpade grd. Samo hrbet obrne, pa vse najslabše.  Ko pride do težave, pa vse prevali name.  Nikoli ni bil tak! Kaj čakam? Ne vem, mera je bila že večkrat polna, vendar vem, da se bo treba ločit. Hkrati pove, da mi ne bo nikoli pustil imeti drugega, da ga bo pretepel itd. A on ves čas išče potrditev drugje. Kako takemu človeku pomagati? Mene je psihično uničil, nobenega veselja ni več v meni.
Po drugi strani vem, da ni sposoben sam živeti. Pojma nima o stroških, vsakodnevnih opravilih, ker dela in naredi točno toliko kot sam želi.

Tip, ki je včasih večino tedna preživel sam, sam skrbel zase,..  Tip s katerim si se lahko pogovarjal prav o vsem – fiziki, vremenu, ekonomiji, politiki… sedaj pa kot bi bil drug človek – vsi nesposobni, vsi butasti, vsi slabši od njega…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close