Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice po kateri poti greste iz Lj do Crikvenice

po kateri poti greste iz Lj do Crikvenice

Zanima me torej- ali greste

1.čez Postojno do Reke in naprej

2. čez Kočevje

3.čez Črnomelj

in zakaj je katera od teh poti boljša od druge.

Hvala.

…..probala sem že vse variante, pa mi še najbolj odgovarja 1. Zato, ker je cesta “boljša”, torej ni ovinkasta, razen mogoče tm ko se spuščaš do Reke, pa če gledaš na kilometre, je mogoče par km bližje čez 2. oz. 3. varianto, mogoče je malo manj prometa al pa tud ne, smo tud že na gužvo nabasal. Mi smo dostikrat šli po 1. varianti dol, pa po 2. nazaj. Je pa za probat, eno ali drugo varianto, pa pol za drugo leto veš…..

Jaz grem čez Črnomelj – Vinica. Slaba stvar je ovinkasta cesta do cca. Delnic, kjer se prične nova cesta. Meni se to ne zdi tako hudo, voziš pa cca.70-80 km/h (če ni kakšnega tovornjaka).
Ampak tista cesta je veliko boljša kot pa naša Lj-Žužemberk-Črnomelj. No jaz sem je že tako navajena, da vem že za vsako luknjo. :))

Veliko pa jih gre tudi na Kočevje – Brod na Kupi. Se izogneš tistim ovinkom med Vinico in Delnicami, ker prideš ven v Delnicah, na novo cesto. Samo na tem prehodu menda malo bolj počasi delajo – na tiste udarne dni, vikend in prazniki, se povprečno čaka 1/2 za prehod meje.

Z varijanto Postojna – Reka nimam izkušenj.

Obilo užitka na soncu in v morju.
lp

še ena stvar – ravno ta vikend so Hrvatje odprli nov del avtoceste Vrbovsko-Delnice, tako, da pot skrajšaš še za cca. 20 min.
lp

Mi hodimo čez Brod na Kolpi. Nikoli nimamo večjih težav.

LP

Mi tretje leto hodimo,čez Kočevje ( prej čez Reko).Cesta je o.k.,gužve ni nikoli,na prehodu še nikoli nismo čakali,fino je ker ni pretirano vroče,pa še na vsakem ovinku se lahko vstaviš.Nasploh mi ta cesta z majhnimi otroki,bolj odgovarja.

Probajte

Lp
Andreja

Iz Ljubljane vedno izberemo pot čez Kočevje , Brod na Kolpi in na Delnice., in potem naprej ali na otok Krk, Crikvenica… Sploh ne razmišljamo, da bi šli kje drugje kot tukaj, kajti lepo hitro se pelješ, senčna pot, nikoli ni bilo gužve na cesti, kakšnih tovornjakov, na mejo smo prišli zmeraj sami ali največ 5 avtov naenkrat, tudi prtljažnika nam ni bilo treba nikoli odpreti.
Bližje je, kot časovno kot po razdalji. Pa veliko bolj udobna in umirjena vožnja po naravi, lep razgled ko se spuščaš proti morju…
Na Hrvaški se ti pa ne splača iti na avtocesto za tistih 20 km ali malo več po avtocesti, ker je stara cesta vzporedna, široka in po senci se pelješ….

Hvala za vaše odgovore. Mi smo ta vikend smo preverili pot čez Reko in je definitivno nejbližje. Lj-Crikvenica 150km. Tudi gužve ni bilo.

No Anita, napiši še kakšen vtis, kako ti je bila Crikvenica všeč.

Imamo dojenčka in smo prav zato iskali kraj, kjer imajo mivko in na plaži senco. Vse to smo tudi imeli. sam kraj je v redu. V zadnjih letih so ga precej uredili. Plaža na Crnom molu se sicer plača (8 kn na dan) ampak je res urejena in ima pestro ponudbo. Te kaj še posebej zanima? Napiši, pa ti bom odgovorila.

Če smo čisto natančni, po v Crikvenico čez Reijeko ni najkrajša, ampak je čez Kočevje in Delnice. Sicer je razlike le par kilometrov v prid Kočevja. Skratka, če je cesta prazna, je čas potovanja po obeh variantah praktično enak in tudi zanemarljiva mala razlika v prevoženi razdalji.
Če pa je veliko prometa na cesti , je pa sigurno večja gužva po avtocesti in skozi rijeko, s tem pa tudi čas potovanja.
Jaz grem vedno čez Kočevje. Je veliko bolj prijazna cesta in okolica.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close