po Franciji z avtom
Pozdravljeni,
Sem nov na tem forumu in ko sem takole malo prebiral poste sem opazil, da vas je kar veliko in morda mi lahko kdo svetuje kam…
Letos maja načrtujem, da greva s punco po Franciji z avtom za cca 14 dni. Sva že naredila nekaj podobnega, samo da se nisva toliko vozila. Bila sva v okolici Strasbura, Saverne, Merlebach, Metz…
Načrtujem, da bi šla preko Italije do Provanse si tam ogledala največje zanmenitosti, nato pa krenila proti Bretaniji ali Normandiji. Prevozila bi cca 3000-4000km, spala pa v hostlih, hotelih, morda kampih.
A je kod od vas že izvedel kaj podobnega in mi lahko poda kakšno osebno mnenje, kaj ne smeva zamuditi, kje spati in predvsem ideje kam…?
Hvala,
Matej
Knjiga iz zbirke Svetovni popotnik v slovenščini “Provansa in Azurna obala” piše na knjigi Vodniki, ki vam pokažejo kar vam drugi povedo – za začetek, potem Lonely planet, potem osebne izkušnje. Knjiga v knjižnicah
Kaj želita videti je odvisno o vajine razgledanosti, želja – spati v hostlih, hotelih , kampih je tako širok pojem kot je Provansa.
“Če nič ne veš, še vprašat ne znaš”
jst, 5 let nazaj. Mi smo šli čez Strassb. direktno na sever. Večinoma kampirali, le kadar smo imeli dovolj dežja (smo imeli smolo, non stop dež – poleti), smo šli v kak poceni hotel. Tura je bila super, kampi ooodličniii, z bazeni – priporočam kampiranje, Francozi sami veliko kampirajo. Vse super, nobenih slabih izkušenj, le Normandija je bila draga, ker je bila ravno tista velika obletnica. L’Eclerc v vsakem mestu, vino in sir poceni :-). res enkratno potovanje. Normandija in Bretanija čudoviti, le vreme podobno angleškemu, veliko prši dež, pač vpliv morja.
lp
Lonley Planet sem dobil ravno včeraj, sedaj se začne raziskovanje. Tole s knjižnico sploh ni tko slaba ideja, zakaj se tega nisem prej spomnil?…hvala.
To, da sploh še ne vem kam se odpravljam je res, zato pa prosim vse, ki ste kaj podobnega že storili za ideje. Več kot jih je bolje lahko presodim, kaj bi rad videl.
Pred leti sva bila v okolici Strasbura in Sabrückna, bilo je super, siri, vino, polži…
če imate še kakšne šredloge le na plan z njimi.
lp,Matej
erikak:
Zanima me kaj se res splača v provansi pogledat, kje lahko prespiš (to mi je pomembno predvsem za prvo noč, ker nameravava petljat direkt v provanso in od tam potem počasa nadaljevati naprej).
Midva bova ubrala malo drugačno pot, Normandija morda še Bretanija in nazaj verjetno čez Nemčijo.
Lp.m
Provansa je lepa… 🙂
V Francijo sva šla čez Alpe, ker sva se ustavila v Brianconu, Gapu.Vidva predvidevam, da bosta šla čez Azurno obalo in potem proti severu. No, v glavnem… midva sva šla po stranskih cestah in si sproti ogledovala prisrčne provanslaske vasice: Roussilon, Gordes, Fontaine de Vaucluse… spala sva v kampu v Avignonu – stari del mesta je lep, zanimiv, kamp je v mestu, ob reki, tako da rabiš par minutk peš do starega centra. Kamp ni ne vem kaj, je pa zelo priročen (Camping Bagatelle, za nočitev sva plačala manj kot 20 €).Blizu Avignona je Pont du Gard – priporočam za kakšen piknik, je luškano. Šla sva še v Nimes, ki je tudi v bližini. Midva sva potem nadaljevala pot do Biarritza z okolico (zame eden najlepših delov potovanja in se bova zagotovo še vrnila – prisrčne dogodivščine… :). Ko sva se vračala nazaj sva ponovno zavila proti Provansi – Aix-en-Provence. Prav tako prisrčno mesto – tudi tukaj sva spala v kampu (Arc-en-ciel – kamp je zelo lep, kopalnice so bile bolj tako, sam ok… cena 18 €). V Provansi sva obiskala še Grasse – svetovno prestolnico parfumov – kot ljubiteljici le-teh se temu nisva mogla izogniti…. Tako, da če bosta šla tja, se priporočam za še eno flaško vanilijevega parfuma iz parfumerijske hiše Fragonard! :)) Mi ga že zmanjkuje…. Aja, bila sva tudi v muzeju lavande v kraju Coustellet. Zanimivo.
Če bosta kaj vandrala po Azurni obali vama priporočam fantastičen kamp – Camping les Romarins, v vasici Eze, med Nico in Monakom, na strmini visoko nad morjem s fantastičnim razgledom. Kamp sva odkrila proti koncu najinega potovanja, če bi ga prej, bi verjetno kar tam ostala – sedeti pred šotorom, uživati ob roseju, siru in kakšni bagetki – s takšnim razgledom – neprecenljivo, ne bi zamenjala za noben hotel s 5*! Cena pa je bila mislim da 15 €.
No, ma kar se kampov v Franciji tiče je res tako kot sem že rekla – v vsaki vasi je kakšen, tako da s tem ne bosta imela problemov.
Karkoli se bosta odločila ogledati, se bosta odločila prav, četudi so to samo lavandina polja, vinogradi, stare hiške….
Uživajta max in srečno pot!
Forum je zaprt za komentiranje.