Po Evropi
Živjo,
s fantom greva konec avgusta za dva tedna po Evropi (Italija, Francija, Španija, Andora in Švica), pa me zanima, če je imel že kdo kakšno podobno izkušnjo (greva namreč v lastni režiji z avtom).
Vsi nasveti (koristne internetne povezave, kje se splača ustavit, kaj pogledat, cestnine, camping, na kaj morava biti pozorna, nevarnosti in ostalo) so več kot dobrodošli 🙂
Lp,
Tea
Italija, Francija in Španija so tako velike države in toliko je za videt, da je po moje brez veze, da se lotita vsega skupaj v dveh tednih. Mi smo vsako državo posebej obdelali, Francijo in Italijo v večih potovanjih. Andoro lahko mirno izpustita, Švica mi pa tud ne paše ravno v ta kontekst.
Za planiranje poti
Kampi pa še en kup drugih strani, ki jih najde google. Kampi so povsod lepi in urejeni, v Italiji malo dražji, v Franciji zelo poceni, v Španiji nekje vmes.
Veliko uporabnih informacij se najde tudi tule
Kje se ustavit – skoraj za vsakim ovinkom je kaj zanimivega.
Kaj si ogledat – kar vaju zanima
Nevarnosti – jih na vseh potovanjih po Evropi nisem zasledila, razen, da moraš bit (kot povsod) pozoren na svoje stvari, denar, dokumente (ne puščaš v avtu, na plaži med kopanjem)
Če boš imela pa kakšna konkretna vprašanja, se pa še javi.
Tudi sam sem bil soočen s podobno omejenim časom, ko smo šli v Španijo.
Prvi postanek smo naredili šele v Franciji in sicer v Arlesu, kjer smo tudi prvič prespali. Nato smo si ogledali delto Camargue in Carcassonne ter se skozi Andoro odpravili v Španijo.
V Španiji pa smo naredili naslednji krog:
Madrid, Segovia, Avila, Toledo, Consuegra (mlini na veter), Cordoba, Sevilla, Tarifa, Gibraltar, Ronda, Granada, Alcala de Jucar, Valencia,
Barcelona.
To vse se da pogledati v 14 dneh, vendar tega nikakor ne priporočam, saj je takšno potovanje povezano z veliko hitenja. Čeprav so vsi našteti kraji zelo lepi, predlagam, da si kljub temu pot nekoliko skrajšaš, nikakor pa ne vključuj še ogledov v Švici ali Italiji.
Forum je zaprt za komentiranje.