Najdi forum

Po Evropi

Živjo,

s fantom greva konec avgusta za dva tedna po Evropi (Italija, Francija, Španija, Andora in Švica), pa me zanima, če je imel že kdo kakšno podobno izkušnjo (greva namreč v lastni režiji z avtom).

Vsi nasveti (koristne internetne povezave, kje se splača ustavit, kaj pogledat, cestnine, camping, na kaj morava biti pozorna, nevarnosti in ostalo) so več kot dobrodošli 🙂

Lp,

Tea

Italija, Francija in Španija so tako velike države in toliko je za videt, da je po moje brez veze, da se lotita vsega skupaj v dveh tednih. Mi smo vsako državo posebej obdelali, Francijo in Italijo v večih potovanjih. Andoro lahko mirno izpustita, Švica mi pa tud ne paše ravno v ta kontekst.

Za planiranje poti

Kampi pa še en kup drugih strani, ki jih najde google. Kampi so povsod lepi in urejeni, v Italiji malo dražji, v Franciji zelo poceni, v Španiji nekje vmes.

Veliko uporabnih informacij se najde tudi tule

Kje se ustavit – skoraj za vsakim ovinkom je kaj zanimivega.
Kaj si ogledat – kar vaju zanima
Nevarnosti – jih na vseh potovanjih po Evropi nisem zasledila, razen, da moraš bit (kot povsod) pozoren na svoje stvari, denar, dokumente (ne puščaš v avtu, na plaži med kopanjem)

Če boš imela pa kakšna konkretna vprašanja, se pa še javi.

Tudi sam sem bil soočen s podobno omejenim časom, ko smo šli v Španijo.

Prvi postanek smo naredili šele v Franciji in sicer v Arlesu, kjer smo tudi prvič prespali. Nato smo si ogledali delto Camargue in Carcassonne ter se skozi Andoro odpravili v Španijo.

V Španiji pa smo naredili naslednji krog:
Madrid, Segovia, Avila, Toledo, Consuegra (mlini na veter), Cordoba, Sevilla, Tarifa, Gibraltar, Ronda, Granada, Alcala de Jucar, Valencia,
Barcelona.

To vse se da pogledati v 14 dneh, vendar tega nikakor ne priporočam, saj je takšno potovanje povezano z veliko hitenja. Čeprav so vsi našteti kraji zelo lepi, predlagam, da si kljub temu pot nekoliko skrajšaš, nikakor pa ne vključuj še ogledov v Švici ali Italiji.

Po mojem da sem narobe povedala – ogledala si bova samo Toskano in Azurno obalo, v notranjosti držav pa se ne bova preveč zadrževala. Cilj nama je doseči Barcelono, potem pa se bova vračala čez Švico, tako da bova naredila kakor en krog.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close