Po Evropi z vlakom
Bila v Parizu, Londonu, Amsterdamu, ampak v vsakem mestu posebej in ne z vlakom. Si pa predstavljam, da v enem tednu in ob vožnji z vlakom kaj dosti od navedenih mest ne bosta videla. Če je opcija vlak, bi šla jaz npr. samo do Pariza, saj verjetno porabiš en dan za vožnjo v eno smer. Če vama je predolgo bit toliko časa v Parizu, se lahko zapeljeta še kam okoli mesta, se kje ustavita med potjo tja ali nazaj… Če že, se mogoče le zapeljeta iz Pariza v Amsterdam, pa potem od tu domov. Ampak vmes še London, ne vem, no, ena sama vožnja pa kratki obiski treh velikih mest, v katerih je ogromno za videt… Jaz od tega ne bi imela nič.
Če že sprašuješ, kaj kdo priporoča.
Midva bi potovala z nočnim vlakom (spalnikom), sem bila tudi sama že v Parizu tako, da nama bo dva dni dovolj, prav tako v Londonu, ker naju itak ne zaima čisto vse,..pač toliko da začutiva utrip..za Amsterdam pa bova vidla kaj in kako,..pravzaprav koliko časa nama še ostane…..če nama ne bo ostalo nič potem tudi ne bova šla,…..
me zanima bolj kje prespai, ali ste vnaprej rezervirali prenočišča….
hvala za odg,….
no točno tako,…midva si namensko želiva iti z vlakom in tudi namensko v teh treh mestih ne želiva dvigiti vsakega kamna, ker sva zadovoljna z enim ali dvema dnevoma v mestu…vidiš veliko ne pa čisto vsega, ker tudi nimam potreb po tem,…važno mi je, da začutim utrip ljudi in mesta in vidim nekaj znamenitosti in to je to…..
no sedaj bi pa prosila za dejanske izkušnje tistih, ki ste potovali z vlaki,…kateri tipi kart se nama najbolj splačajo, kako si urediti spanje, ker ne želiva nikjer vnaprej rezervirat, ker se lahko zgodi, da nama bo nekje toliko všeč, da ne bova hotla it nikamor drugam,……pod spaje ne pride v poštev hostel,…bolj hoteli ali b&b,….
hvala….:)
Ja, kar se prevoza tiče, se meni tudi zdi vlak zanimiva varianta, ko prideta nazaj, napiši, kako je bilo. Glede prenočišča pa, v takih velikih mestih mi vedno vnaprej rezerviramo. Če tega ne želita, bo potrebno iskat na licu mesta, kar zna biti v tako velikih mestih verjetno zamudna zadeva. Mogoče že prej malo prečekiraš na internetu, kje, kaj, za koliko, ko prideš tja, pa pokličeš ali greš pogledat, če je prosto?
Glede vlaka pa res sporoči, kako bo in lepo se imejta!
torej bo to bolj uživanje na vlaku in ne v Parizu, Londonu in Amsterdamu
🙂
glede prenočišč priporočam uporabo hostelworlda – ne ponujajo samo hostlov, imaš tudi poceni hotele, fajn je, ker si lahko poglešaš, kaj je še fraj, morda kar nekje na železniški postaji ob prihodu poiščeta internet caffe ali kaj podobnega in si najdeta prenočišče
link:
Forum je zaprt za komentiranje.