Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pluženje snega 2015

pluženje snega 2015

Zanima me koliko plačujete podjetja za pluženje dvorišč in parkirišč?
Primer : izvajalec od parkinga doma 1 km, parklirišče 600m2 za to površino 12-15 min dela?

Lp

primer:

http://www.jkp-dravograd.si/cenik/cenik-strojne-mehanizacije.html

pri temu, da pozabiš na 15 minut, dodaš pa še premike strojev in kakšnega delavca za pomoč, težave pri zaparkiranju delovišča….

Cena pluženja je med 30-35 eur/h (traktor ali kombinirka) s tem, da je popolnoma vseeno ali ti parkirišče pluži 15 min ali 1 h, plača se cela ura, drugače se pa računa da je 1 km pluženja enakovreden 1 h, v tvojem primeru ti še verjetno računa premik stroja, tako, da po moje če plačaš 45-50 eur za pluženje se nimaš kaj pritoževati

Pri nas to plača občina. Splužijo do hiše, vključno z dvoriščem.

če imaš kakšen individualen dogovor z občinarji (beri koruptiven) potem je to res, drugače pa to ne drži

če imaš kakšen individualen dogovor z občinarji (beri koruptiven) potem je to res, drugače pa to ne drži[/quote]

Ne, ne bo držalo.
Do vseh domačij v občini občina poskrbi za pluženje. Isto velja za sosednje občine. Ne pustijo nas same v snegu.
Recimo mi imamo 4km do glavne ceste. Ta stranska vodi samo do nas in jo splužijo. Občina plača. Vsem ostalim isto.

Eno je cesta, drugo je pa dvorišče.

Cesta in dvorišče je eno in isto pri nas. Cesta se konča z dvoriščem. Torej očisti tudi dvorišče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close