Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plesen – s čim jo naj sčistim?

plesen – s čim jo naj sčistim?

Čez zimo se nam je ponekod v kotih pojavila plesen.
Zdaj se mi zdi, da ne bo več tiste prave zime in tudi plesni ne več, topleje je in se nameravam lotiti čiščenja.

Kaj mi priporočate?
Najprej obrišem na suho, s čim pa potem? Teh zadev za čiščenje je malo morje, naj vzamem kar neko čistilo za plesenj npr, Iz Spara, Leclerca ali naj grem po kaj bolj specialnega?

Če imate izkušnje za čiščenje plesni, prosim za vaš nasvet.

Varikina

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Bref za plesen. Meni je pomagal.

Sicer se mi zdi drago, ampak je učinkovito. MEGA BELO
Pošpricaš in fajn prezračiš, drugače kupi masko. Smrad po varekini neznosen.

Z navadno varekino.

Pa menda precej pomaga, če prebeliš z barvo proti plesni.

V večini teh zadev za plesen je natrijev hipoklorit, torej bo Varikina najcenejša zadeva.

Plesen na fugah v kopalnici ali plesen na zidu, na steni?
Kaj bi ti pravzaprav rada očistila?

Plesen je na stenah.

Plesen se je zažrla tudi v okna, imamo lesena okna, belo pobarvana. Plesen je znotraj, tam kjer se stika okno z okvirjem, notri je vse črno, tudi guma je črna.
Prav tako je črno na silikonu, ki je okoli stekla.
Ali lahko tudi to pošpricam z varikino ali bo vse ražrlo npr. slikon?

Ali variko prelijete v špricalko in špricate ali jo namažete z gobico?

najlažje boš naredila,če čisto preprosto namočiš valjček ali večji čopič v varekino in naneseš neposredno na plesen,ampak POZOR,uporabljaj zaščitna očala,da ti ne špricne v oči in zaradi smradu moraš imeti odprto okno. Na lesenih oknih pa uporabi sredstvo proti plesni,ki ga kupiš v razpršilu…

Lej s tem MEGA BELO, lahko špricaš kjer hočeš. Lahko po zidu, pohištvu, silikonu itd…

Pa velik sreče in svežega zraka pri opravilu.

dodali bi še to:drugič ne čakaj na maj. Takoj, ko opaziš plesen, ukrepaj, gre veliko lažjo, pa tudi bolj zdravo je. lp.

tole je najbolj enostavno in zelo hitro vonj izgine.

jaz sem s kisom (navaden alkoholni) precej stvari rešila – se tudi na novo ne pojavlja več. Postavljam pa zdaj v kot v katerem je bil največji problem in se bojim, da bi se ponovno naredilo, čez zimo tisto posodico za zbiranje vlage. In kar velike luže nastajajo notri – ampak plesni nimamo več.

Kakšne posodice pa so to? Hvala in LP!

Kakšne posodice pa so to? Hvala in LP![/quote]

takole imam jaz – ni nič posebnega – ampak v tem kotu je zdaj že 2 leti nimam, ne vem pa kaj bi bilo, če posodice ne bi bilo (in če sem s kisom res dokončno “ubila” plesen).
http://www.stopvlaga.si/
Prodajajo skorajda povsod (dm, spar,…)

Obstajajo pa tudi bolj profi rešitve (pač dražje) – če imate velik problem z vlago, se vam po letošnji sanaciji splača razmisliti o kakšnem bolj profi razvlaževalniku

Res je, jaz to v eni spalnici, kjer se pojavi, z vročo vodo, v katero dam navaden prašek, stene pobrišem, pride to kar na 2, 3 tedene, spomladi pa z enim strupom, pa kakšen dan se tam ne spi. Če pa samo s praškom čez zimo, ni problem spati.

Meni se plesen občasno pojavlja tudi v omari, predvsem v kotu in na zadnji notranji steni omare, bolj spodaj. Se kar bojim, kaj je zadaj za omaro, 3m omare se ne da kar odmaknit in pogledat, če jo razdremo, je ne bomo več dobili skupaj, ker je “home-made” še od prejšnjih stanovalcev. Se pravi, bi bilo treba sanirat steno in dat nove omare. Pa vprašanje, če bi bilo dovolj, ker take stvari je menda treba sanirat tudi od zunaj, blokovske fasade pa ne moreš kar sam zrihtat. Ja, omara je ob zunanji steni, ker zaradi 3 zunanjih sten drugje ne more bit.
Ima kdo podobne težave? Čez zimo sem brisala z varikino po potrebi, sedaj imam namen spraznit in prebrisat celo omaro znotraj… Res ne vem, kaj naj še…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close