Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plesen – kaksne barve

plesen – kaksne barve

Zdravo. Imam velik problem. Ziviva v stari hisi, plesen prihaja ven iz vseh sten. Kaksno barvo svetujete za spalnico in kopalnico? kje se jih kupi?

najprej morata plesen uničiti, kar pomeni namazati jubicid in spraskati vso plesen stran
potem lahko barvata z jub citro
ampak če ne bosta zrihtala vzroka za plesen, se bo štorija kmalu ponovila
v kopalnico pa lahko data prav barvo za kopalnice, ki je tudi primerna zoper plesen.

Mi smo v otroški sobi zrihtali takole:
– jubicid, vse spraskali
– pobarvali z jub citro z nianso modre in smo dodali še malo jubicida v barvo
– kupili razvlažilce, da se ne vlažijo več stene

težav ni več
T.

Kakšne razvlažilce ste kupili in kje?

petka

Tinkara C hvala za odgovor! s cim pa ste spraskali to iz stene?
tudi mene zelo zanima, kje ste kupili razvlazilce in koliko to stane

Nama so rekli v Chemu da je jubcitro pesek v oči. Da je boljše kar varikino vmešat v barvo. Tako sva tudi naredila in letos zaenkrat ni znakov plesni, res pa je da je stanovanje staro 5 let in še ni zelo plesnivo, so pa nama prišli zadevo tudi sanirati, ko je bilo stanovanje v garancije. Zdaj pa se moramo sami spopadat s to zadevo. Ker dnevne in kuhinje še nisva rihtala v šprico nalijem varikino in malo pošpricam tam kjer je začelo ven udarjat, pa je po špricanju kar opazno bolje.

ZAKON za ubijanje plesni je BREF DISINFECT, pršilo v modri plastenki, ki stane cca 400 SIT, dobi se povsod. nič ne rabiš praskat, samo našpricaš, počakaš kakšne pol ure in stena je ko nova! mi smo se tako rešili plesni doma, na novi hiši, ki še nima fasade, moja mama pa na stari primorski hiši (ki plesni zaradi starosti). stena je potem kot nova, samo obrišeš jo, tista pena od brefa plesen kar požre. nujno probaj!

Postopek je sledeč:

z Algicidom se plesen odstrani (Pozor ne z Jubocidom)

potem se pa z Jupolom, kateremu dodaš Jubocid poštriha

pa še to
Jupol citro = Jupol+Jubocid
razlika je le v tem, da je v citru tovarniško vmešan jubocid in da citro diši po limonci kakšen mesec
finančno je pa nekako takole

Jupol citro 5L = 2999 sit

Jupol 5L = 2000 sit
Jubocid = 400 sit

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

BREF Desinfect moraš pustiti delovati vsaj 15-20 minut in tako smrdi, da priporočam odprta vsa okna in v tem času najbolje, da greste ven.

no hecno, meni ta bref sploh ni tako smrdel. pa tudi če bi…učunkuje ko šus!

V katerih trgovinah se pa dobi tale Bref, se ga dobi npr. v mercatorju, tusu, sparu?

čisto povsod, DM, muller, spar, mercator, tus….pri čistilih

Hvala za odgovore vsem! sem kupila tale Bref in naspricala in je plesen res izginila… sedaj pa moram se prebarvati celo sobo, ali bi bilo mogoce bolje, da bi tudi v spalnico dala akrilno barvo?
te, ki imate izkusnje z Brefom, ali se plesen vrne nazaj?

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Hvala, sem si pogledala te2 URLja, zanima pa me, na teh straneh sem opazila, da je govora samo o beli barvi…

A na take vlazne stene potem ne moreva dajati drugih barv, pa da plesni seveda ne bi bilo vec?

Belo tako daš za podlago in stene prej saniraš, zato mislim, da potem ni nobenega razloga, da se ne bi moglo izvesti barvno niansiranje. Najbolje bo, da pokličeš proizvajalce barv, ti bodo znali najbolje svetovati.

Uspešno barvanje!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close