Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ples s starši na maturantskem

Ples s starši na maturantskem

Ne znam plesati. Nobenega veselja do plesa nimam. Lahko bi se, pač zaradi otroka, vpisala v tečaj pred maturantskim, pa se nisem in se ne bom.
Zanima me samo, ali je še kdo, ki se je med plesom z otrokom le prestopal po taktu, brez nekih plesnih korakov, kot pri sentišu recimo. Je to dopustno – če se uspeš ob tem (neznanju in nerodnosti) zabavati?

Rabiš pol ure in se naučiš plesat osnovni korak. Je tako težko? Poglej magar na youtubu in se nauči res osnovni korak, ki ga lahko vedno uporabiš. Da glih ne tancaš na mestu.

Pod kaj pa naj iščem na youtubu? Valček? Res sem analfabet za ples, rajši bi bila vrvohodka. 🙂
Hvala!

Navadno imajo srednješolci pred maturantskim plesom plesne vaje. Običajno mladim na plesnih vajah tudi povejo, kakšno vrsto plesa bodo plesali s starši.
Na youtubu lahko izberete primerno glasbo, sin vas lahko nauči osnovnih korakov. Če ne bo šlo, imate za pomoč internet. S sinom doma malo potrenirajta, pa na maturantskem plesu ne bosta imela težav.

Ni dovoljeno. Tam stojijo s pasom, in vse, ki ne znajo pravilnih korakov, tlesknejo po rokah in po nogah. Odvisno česa ne delaš prav.

Glej, ne vem, kakšne aktivnosti si imela s svojimi otroci, ko so bili mlajši. A sama sem veliko preplesala z vsakim, pa jih imam 5. Tudi nisem nikoli nič plesala, a sem že imela lani maturantski ples z najstadejšim sinom, mož pa lani valeto s hčerjo. Pa sva se oba nekaj osnovnih korakov naučila, večinoma po youtube, potem sva pa malo z otrokoma vadila – se jima je res fino zdelo, da sta lahko za spremembo ona dva naju kaj učila. In se nam je prav krasno izšlo. Pokaži no malo svoje volje in se samo štiri korake nauči, pa malo povadita že prej doma in bosta super.

Glej, ko sem imela jaz maturantski, je bil tudi ples (hčerka z očetom, sin z materjo), pa moj fotr sploh ni prišel, seveda stari pijanec. Tud če bi (pa to niti v sanjah ne bi storil), je lesen in zna delat kvečjemu z glažkom. Seveda sem med tem častitljivim plesom sedela za mizo z mamo in sestro, kot kup nesreče.

Ah, saj te nihče ne gleda, ko jih je toliko. Nekam v sredino se postavita in tista dva koraka zaplešita. Verjemi, da so bolj prisrčni tisti, ki se malo lovijo, kot pa tisti, ki obvladajo ‘v nulo’ 🙂

Joj, hvala! Ker me kar zvije ob misli na lastno blamažo.

Hahahaha
Hvala!

Plavanje, smučanje, kolesarjenje, rolanje, badminton, frizbi,… Družabne igre, kuhanje, peka,… Smeha ogromno!
Plesanja pač ne – če pa mi ni blizu.
In zaradi takih, ki ne razumejo, da nismo vsi za vse, mi je grozno tam brez filinga migati.

Joj! 🙁
Vse dobro!

Če se naučiš osnovni korak za disco fox, potem ga lahko na vse plešeš. Nekaj takega poišči:

https://www.youtube.com/watch?v=m1JeZsFozCM&list=PLxBWVTsQ73_Kf0E2BqMkEzxRBVs1mU8q1&index=1

Tudi jaz sem šla brez očeta in tam ostala za mizo. To je morda huje kot to, da greš gor in se malo razmigaš, pa kakorkoli že.

Najbolje je, da se pogovoriš z otrokom, kaj bi njemu ustrezalo, kaj se bo plesalo, pa naj te nauči ali najdita nekaj, kar bo obema OK.

Pa uživajte, to je glavno!

Glej, sploh se ne obremenjuj s tem, če ne znaš plesati.

S sinom pojdita lepo na plesišče, pa se premikajta po taktu, kakor želita. Kdo pravi, da moraš poznati plesni korak?
Na plesišču bo gužva, nihče vaju ne bo opazoval, kako plešeta.

Glavno, da se bosta vidva malo zavrtela, da bo sinu ostal spomin na vajjin ples…kakršenkoli že bo.
Midva s sinom sva ga tudi letos odplesala, pa nama je kar dobro šlo.

Lepo se imejte na maturantskem.

Seveda. Midva z očetom se večkrat spomniva, kako sva se lomila na mojem maturancu( sva oba bolj lesene sorte). Kjub temu smo se imeli super.

Ne se sekirati in ne se obremenjevati. Midva s sinom sva malo povadila že prej doma, itak pa pride gužva in nihče ne gleda, kako ljudje plešejo. Tudi sama nisem ne vem kakšna plesalka.
Samo sproščeni bodite in vse bo O.K. Lepo se imejte.

težko prebrat o takih spominih … jaz sem imela to srečo, da je bil moj soplesalec prost za ta ples in me je kar on povabil, ker oče zaradi bolezni niti na maturantskega ni mogel priti …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close