Plasticne slamice
Zadnjic sem bila na pijaci in sem dobila ravno tako, da bi nujno potrebovala slamico. Tudi sama ne uporabljam plasticnih slamic za 1x uporabno, onstajajo, sedaj papirnate. In tako 0rosim natakarico za slamico, ta pa mi nazaj zabije da so prepovedane in jih ni vec, pri tem me pa se obsojajoce gleda. Halo, ljudje prosim, slamice se NISO prepovedane, je pa EU sprejela direktivo o ukinitvi plasticnih izdelkov za enkratno uporabo do leta 2021.pravtwko bi mi lahko ponudila drugo opcijo. Nevem, a so ljudje neumni da naprej govorijo nelaj, kar se ni res.
Imaš tudi kovinske slamice, kako so lahko le te prepovedane? Jaz bi jo že nazaj zabil, to so prepotentne brezglave kure, ki sploh ne vedo, kakšne so alternative, zakaj se kaj sprejme…saj zato pa je natakarica, ne more biti ravno brihtna.
[/quote]
Iskreno, meni se kovinske totalno gabijo.
Ne verjamem, da jih je mogoče dobro pomiti. Ok, pa recimo, da imaš doma kak pripomoček ali kaj jaz vem kaj v lokalu se mi zdijo kovinske tako nečiste, da ni šans. da pijem z njimi.
Jaz sem vedno skoraj vse pijače po lokalih pila po slamici ( tudi pivo). Ker sem nagnjena k temu, da se mi vnamejo okušalne brbončice zaradi slabo pomitih kozarcev. Ne pomivajo jih v vseh lokalih tako, kot bi bilo treba….
In ja, so tudi slamce za večkratno uporabo: iz jekla, bambusa, …….. Jaz bi to neumni kelnarci lepo povedala v glavo, naj reče šefu, naj nabavi slamice za ponovno uporabo. Do takrat pa mene, pa še koga, ki mu bom povedala, da s svojim pametovanjem odganja goste, ne bo več tja.
Avtorica, lahko si nabaviš tudi sama svoje ponovno uporbaljive, jih imaš v torbici, uporabiš in pospraviš nazaj- boš ekološka frajerka, pa še kelnarco boš zajebala na inteligentni način 😛
Forum je zaprt za komentiranje.