Plastična ograja – cena, izkušnje?
Lesena ograja okrog hiše se počasi sesuva, tako da bo treba misliti na novo. Zdržala je 14 let, vendar smo jo vmes 4x prebarvali, kar tudi ni tako malo. Zato zdaj razmišljamo, da bi dali plastično, da bi zdržala dlje, pa še barvanje ni potrebno. Jo kdo ima že dalj časa – kako se obnese, kje se jo da kupiti najbolj ugodno (približno 1m visoko)? S kakšno barvo ste bili najbolj zadovoljni. Nekje se vozim mimo neke bele plastične ograje – pa zgleda precej grdo, ker so zarjaveli vijaki in je 10 cm na vsaki lati rjavo. Kako mnenje izkušnja, kam ponjo, cena – ker jo rabimo kar precej. Koliko časa naj bi zdržala neka taka ograja? Hvala.
se strinjam, malce malo ste jo farbal.
sicer pa kakšna je plastična ograja? misliš železno z tisto plastično/gumnjasto prevleko ali kakšno?
mi imamo tako. največ dela pri montaži, to pa to. železne stebre v tla in zabetonirat, nato pa napet ograjo in zadeva rešena. Če ni na udaru nekim udarcem ali izpostavljena na takih točkah, kjer bi se lahko namerno dogajala škoda (cesta, pločnik, karkoli), ti lahko dlje časa zdrži kot pa les.
Pred leti sem jo gledala. Takrat je bila še dokaj nova na trgu. Ni mi bila všeč, edini plus je bil v tem, da je ni treba barvat, pa da več prenese itd. vsaj govorilo se je tako. Ko pa sem bolj opazovala, se zanimala, pa sem slišala marsikaj negativnega. Da se lahko zvije na soncu, da barva ni obstojna, bela recimo lahko porumeni, barvnih odtenkov takrat tudi še niso imeli veliko. Mogoče je zdaj drugače. A če gledaš plastične druge stvari, ponavadi tudi čez nekaj let preperijo, zgubijo barvo, postanejo grde. Sicer svet napreduje, vse se izboljšuje, tako da so mogoče tudi to ograjo izpopolnili. A dvomim, da je bolj trpežna in enaka lesu. Če pogledaš plastična bela okna recimo, se marsikje vidi zažrt cvetni prah, precej redno moraš brisat, da ostane vse lepo. Cena ograje je bila pa takrat visoka, ne spomnim se točno koliko, a zdelo se mi je preveč.
Na terasi imamo mi danes leseno ograjo, kar precej metrov jo je, enaka je kot na balkonu, barvamo jo pa precej pogosto, ker je na soncu, snegu, dežju… Na 2 do 3 leta in je kot nova.
Najbolje je, da prosiš za kakšen predračun in si greš v živo ogledat k proizvajalcu.
Zdravo
Plastična ograja je super. Res je da jo je potrebno očistiti spomladi, da kesneje nimate preveč dela z čiščenjem. Bela barva ne rumeni in ne bledi, ostale barve dodatno zaščitijo z uv lakom ( siva, temno rjava..) Materjal je kvalitetn in ne prepari ker je uv obstojen kot pri oknih. In ni narejena iz takih plastičnih mas kot so otroške igrače itd. Dosti ugodni prodajalec iz gorenjske http://www.zerovc. si jaz sem se pozanimal tam.
L.P JANEZ
Okoli atrija imam 2 m visoko ograjo-vodoravne bele letve med betonski mi stebriči 15×20 cm v razmaku 2,3 m. Letve so širine 12 cm med njimi je 0,5 cm razmaka. Prej sem imel ograjo iz lesenih desk na kovinskih količkih (tipsko grajene vrstne hiše), ki je izgledala kot ograda za konje, da o barvanju vsake 4 leta ne govorim. Ko sem jo postavil so jo vsi občudovali, izgleda super, vzdrževanja ni, montiral sem jo sam in je bila 3 x cenejša kot če bi bila lesena. Zelo priporočam.
Lp Jurij
Forum je zaprt za komentiranje.