Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plastična, aluminijasta ali lesena okna v novogradnjo?

Plastična, aluminijasta ali lesena okna v novogradnjo?

Kaj bi mi svetovali? Ne znam se odločit, ker vsak hvali kaj drugega.

Z aluminijem ni nobenega vzdrževanja, ni krivljenja, so pa najdražji, najmanj izolativni, itd…aluminij velja bolj za prestižno izbiro, ne tolk racionalno…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

čez les ga ni

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Pod mojo streho.com tam vedo več!

Imela sem možnost bivati v stanovanjih z vsemi variantami oken in aluminijasta so zakon glede vzdrževanja.

sem imela v pisarni kovinska okna-mrzla ko h…č, ko je bilo vroče pa vroča, nikoli nebi imela takšnih. Bi pa kolebala med lesom in PVC ter se odločila za PVC!”

Smo v fazi gradnje, izbrali smo lesena, s 3 stekli

Tudi pri nas smo izbrali kar lesena.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Aluminijasta nebi dala nikoli,lahko pa,da so lepa.
Lesena so po moje še najboljša.

Imamo kombinacijo les aluminij. Drago ko žefran, a ne bi nikoli menjala. Združuje toplino lesa in prednosti aluminija (ni vzdrževanja). Imamo Marles.

Pred dvanajstimi leti smo pri nas menjali lesena okna za plastična, pri prijateljici lesena za aluminij, pri sorodnikih lesena za lesena.

Prijateljica je že po parih letih preklinjala vse po vrsti, ki so jo prepričali v aluminijska okna. Poleti vroča, pozimi mrzla ….

Sorodniki so pred parimi leti lesena okna prebarvali, da so spet kot nova. Edina napaka je, da jih morajo občasno uravnavati, da se gladko zapirajo – zaradi širjenja in krčenja lesa (Jelovica – da ne bo kdo mislil, da so neka nekvalitetna okna).

Pri nas plastika…. razen pranja stekel nimamo nobenih drugih težav.

Vprašajte spet čez deset let …. :))))

V bloku smo imeli 30 let lesena okna, letos smo jih pa menjali v plastična. Prejšnja okna so bila res stara in je bilo v sobi hladno, ker niso več tesnila. Zdaj pri novem oknu opažam v sobi, da je res bolj toplo, je pa res, da je zrak hitro slab, če okno ni odprto, ker dobro tesnijo. Če prezračim sobo in okno zaprem ter grem v službo, je strašno slab zrak, ko pridem nazaj. Ne vem pa, kako bi bilo z novimi lesenimi okni.

Lesena bomo menjali za lesena. Ne maram plastičnega videza.

Če imaš dovolj denarja vsekakor lesena (macesnova) ali les-alu. Če nimaš denarja – žal niti nimaš možnosti izbire.

Midva sva dala kombinacijo sibirski macesen-aluminij. Okna so res lepa, še posebno na notranji strani, kjer je macesen, zunaj pa tudi. So pa tudi trikrat zastekljena. Midva jih ne bi zamenjala pod nobenim pogojem, ker sva res zadovoljna. So pa od Inlesa in so res super. Ima pa vse to svojo ceno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close