Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plastična ali lesena okna

Plastična ali lesena okna

Cveka napisal:

> Iz lesenih šla na plastična in jih ne menjam. Največji plus: ni
> potrebo vzdrževanje, tesnenje (ne vem, kako drugim teče rosa po
> oknih, meni nikoli ne).

Rosa po oknih teče (če je vgrajen termopan), ker je zanič termični most. Takšen termopan je treba reklamirati in zahtevati novega, s pravilno vgrajenim termičnim mostom.

Tako, jaz pa dobim čez kakih 10 dni nova okna in sem se odločila za les in termopan. Starši imajo že nekaj let taka okna in so zeeeelo zadovoljni. Ker sem do pred kratkim še živela doma, iz lastne izkušnje vem, da so odlični toplotni in zvočni izolator (razlika iz starih lesenih na nova je bila neverjetna, vsaj pri zvoku), hkrati pa se nikoli ne rosijo in nikjer se ne nabira vlaga.
Je p oče v takem fohu, da se spozna na zadeve in se ne bi nikolik nikoli odločil za PVC okna. Hkrati pa pozna kar nekaj mojstrov, ki so vrhunski strokovnjaki na tem področju.

A ste slišali, da vam taboljše okne sofinancira občina in tako lahko imate zelo dobra in kvalitetna okna za ceno tistih, ki so manj kvalitetna in bolj poceni. Isto velja za strehe in fasade. Vsaj tako je Ptuju. Malo se pozanimajte. LP

Gre za projekte agencije , ki razpisuje razpise za sofinanciranje ukrepov za zmanjšanje porabe energije, s katerimi si lahko v kratkem času razbremenite gospodinjski proračun, izboljšate bivalne pogoje in prispevate k varovanju okolja.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Ja, bla, bla. Pri fasadi bi dobili nazaj ravno toliko, kot smo prišparali, ker smo delali na črno. Država bi kasirala, mi bi se pa ubadali z birokracijo. Pa še izvajalca bi morali izbrati njihovega. Pravljice, pravljice oziroma drobiž, drobiž.

Vsem hvala za vaša mnenja in izkušnje.
Sedaj se bomo lažje odločili.
pozdravček

s200 pravi: “Rosa po oknih teče (če je vgrajen termopan), ker je zanič termični most. Takšen termopan je treba reklamirati in zahtevati novega, s pravilno vgrajenim termičnim mostom.”

To pa je bedarija dneva, brez konkurence!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close