plačilo vrtca !!
glede na to, da vrjetno nisem edina ki se ji je vrtec podražil za 50 evrov oz sedaj ko za drugega otroka moramo po novem plačati 30% cene, mi je šel vrtec za 100 evov gor. Da ne izgubljam besed o tem da so nam zmanjšali plačo, malico, prevoz na delo, ukinili subvencije za mlade družine, zmanjšali otroški dodatek… in sicer zato da si polnijo svoje žepe brez dna !!
me pa zanima ali kdo ve kako priti do tega da ti vrtca kj zmanjšajo ali kaj pomaga potrdilo o kreditih, ki si jih dolžan vsak mesec odplačevati zato da nudiš streho nad glavo sebi in svojim otrokom!!!
Kolikor vem, vse te težave rešuješ na centru za socialno delo. Torej, najbolje, da greš tja in tam postaviš enaka vprašanja.
Mislim pa, da kredit ne bo dobro opravičilo, kar se mi tudi zdi pravilno.
hvala za odgovor… bom poskusila še na centru za socialno delo, če se da kaj urediti…če ne pa otroke vn iz vrtca in poiskat varuško.
Veš Marko meni se pa ne zdi prav da ne upoštevajo kreditov ki ji imamo starši zato, da imamo streho nad glavo…a naj grem v najem pa tam plačujem najemnino vsak mesec in še vedno ne bo nič mojega! veš jaz nimam dveh avtomobilov v vrednosti 10.000 evrov ali več…pa da zato plačujem kredite…
Nisi edina.
Kaj ni bilo na tv povedano, da se za tiste, ki smo že dobili odločbe za vrtec, za drugega otroka, odločba ne bo spreminjala, oz. ne bomo plačevali 30% za drugega otroka.
Če imaš možnost privat (neplačanega) varstva, verjetno res lahko to izkoristiš.
Glede kreditov pa prvič slišim, da lahko koristiš oz. se ti upošteva pri izračunu.
Mogoče se tebi ne zdi prav, ker si pošten človek. Slej ko prej, pa bi ljudje, ki so manj pošteni, to začeli izkoriščat in bi jemali kredite za manj nujne stvari. In če bi takim ljudem potem zmanjšali stroške, bi to pomenilo manj denarja v državni blagajni in še več težav za vse nas.
Za privat varuško pa imam zelo tesno vez z nekom, ki to nadvse rad počne, s srcem in dušo. Če koga zanima, se mi lahko javi na privat. Mogoče ne bo možno takoj, ampak čez določen čas in seveda smo zemljepisno omejeni. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.