Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice plačilo trajekta v €

plačilo trajekta v €

Ali lahko plačaš trajekt na Hrvaškem v €?

za druge firme ne vem, pri Jadroliniji ni bilo možno. mi smo plačali s kartico.

lahko ga plačaš s katerokoli plačilno kartico (Maestro, MasterCard itd.) in ti potem obračunajo plačilo po srednjem tečaju (ki je ponavadi nižji od nakupnega v isti banki). Preverjeno ob plačilu ne plačaš nobene provizije.
Če pa boš plačala direktno z EUR, pa ti bo blagajničarka pač dala takšno tarifo, kot jo imajo za odkup EUR in jo preračunala v HRK (zelo verjetno je, da te bo takšno plačilo prišlo dražje kot plačilo s kartico).

Preverjeno: letos sem jadrolinijo plačala z evri. tečaj malenkost slabši, ampak še vedno bolje, ker mi je računal kombi za navadni avto :)))

letos v splitu v trajektni luki evrov niso hoteli vzeti. smo jih imeli samo zato zraven, pa smo morali plačati s kartico. očitno je odvisno od prodajalca.

Samo še to dodam:

Na Pagu, mi je na vprašanje o sprejemu plačilnih kartic svetoval, naj rajši imam gotovino s seboj.
Ker im se pogosto zgodi, da sitem za kartice ckrne in potniki morajo iskati prvi bankomat.

Uradno na Hrvaškem ne moreš plačevat v evrih.
Lahko pa kje to po svoje mal vekslajo.

To pa od letos ni več res. Lahko, celo na računu sta lahko obe valuti, vendar menjajo po svoje in je seveda veliko bolj ugodno imet tam kune.

To pa od letos ni več res. Lahko, celo na računu sta lahko obe valuti, vendar menjajo po svoje in je seveda veliko bolj ugodno imet tam kune.[/quote]

Pol pa tud hrvaški cajtengi pišejo napačne informacije …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close