Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plačilo elektrike-primerjava

plačilo elektrike-primerjava

Primerjam cene električne energije, ker sem zasledila oglas elektro-energija in ugotavljam, da sem/bi za isto porabo plačala pri Gen-i 31,57 euro in pri elektro-energiji 47,46 euro, oboje brez DDV.
Ni zanemarljivo,ne?

Zavajaš pa tudi..Ne ?

Jaz sem šla z Elektro Gorenjske na Gen-I, pa zaenkrat še nisem zadovoljna. Najprej poračun Elektra Gorenjske, potem pa višja položnica od Gen-I. Res je sicer, da smo pri Elektro Gorenjski plačevali pavšal, pri Gen-I pa po dejanskem stanju, ampak vseeno… nam se še nič ne pozna.

Ne zakaj? Pojdi na njihove strani in vnesi naslednje podatke v njihove info izračun: obračunska moč:7 (1x35A), gospodinjski odjem, dvotarifni sistem, poraba MT 178, VT 117.
Izračunaj, potem se mi pa opraviči.

Najprej moraš izračunat, koliko ste prej plačevali na mesec – glede na poračun premalo -, potem boš pa lahko primerjala. Torej stara položnica plus poračun/12, da boš dobila dejansko mesečno porabo.

Meni se prehod pozna točno toliko, kot sem izračunala z info izračunom.

Ti vidiš samo cifro na pložnici. Če si plačevala premalo pavšala – bi tako in tako enkra plačala poračun, a ne? To pomeni, da bi morala plačevati še višji pavšal oz. bi bila položnica višja, kot si zdaj dobila po dejanski porabi. Tako da je treba realno gledati na zadovoljstvo :))))))

Sicer pa gre elektrika navzgor pri vseh, tako da verjetno spet ne boš zadovoljna :)))))

Ne zakaj? Pojdi na njihove strani in vnesi naslednje podatke v njihove info izračun: obračunska moč:7 (1x35A), gospodinjski odjem, dvotarifni sistem, poraba MT 178, VT 117.
Izračunaj, potem se mi pa opraviči.[/quote]

http://www.energijaplus.si/ponudba-paketov/informativni-izracun.html

http://www.pocenielektrika.si/kalkulator-za-informativni-izracun

jst sem šla iz elektro energije na petrol, na mesec se mi pozna cca 8-10 eur….zakaj bi plačevala več, ko te itak na vsakem koraku obirajo

Zanimivo. Tudi jaz sem šel iz Elektro Gorenjske na Gen-I, pri obeh sem plačeval/plačujem pavšal, pri Elektro Gorenjska je bilo 78 EUR, pri Gen-I je 63 EUR.

Direktor Elektro Gorenjske naj si svojega električnega Lexusa vzdržuje na račun koga drugega, ne mene.

Jest sem tud zamenjal, z elektra sem šel na petrol, pa dobil sem 40 na kartico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close