Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice plačila z kreditnimi karticami

plačila z kreditnimi karticami

Kdor je pri nkbm oziroma nljb je za sva plačila izven Slovenije že pred novim letom prišparal nekaj centov , a glede na to da slovenci neradi zamenjamo banko pomeni uvedba Evra 2 do 3 procentno pocenitev nakupov v tujini , uvedba paritetnega tečaja pa nekaj 10 procenta.
A pri večjih zneskih se že pozna !

Dobra stran evrope so brezmejni nakupi , nov evro pasaport pa evro card

Pri vseh tvojih mailih o šparanju me še najbolj spominjaš na Gorenjca(pa naj ne bodo užaljeni), skoraj bi rekla Škota…Vsak pač naj uživa v čemer mu paše, sedaj pa že mene motijo namigovanja o tem kako smo vsi, ki nismo tebi podobni nepametni, da ne bom rekla še kaj hujšega. Pa naj bo pri šparanju, uživanju v takšnih in drugačnih rečeh…Pač naj bo zate zakon hrib in igralnica, prav, za marsikoga pač kaj drugega…
Sedaj pa grem na mestni trg uživat v zabavi…:-)

Primer : nakup v katoliški knjigarni , Gorica , zemljevid , 5.50 po starem tečaju 1323 sit ,
po paritetnem pa 1318 sit. razlika 5 sit

malo a če bi bil znesek računa nekaj 100 evrov bi bilo nekaj 100 sit

Mislim d ase ravno na ta račun varčuje , na računu je 5 sit več / 2 centa / , progresivno bodo tudi negativne obresti da 0,00 procenta manjše itd

a se ti ne zdi da je bil prodajni tečaj za tolarje 240,50 in poštni nakupni 238,20 odiranje ,
in vsa hvala nkbm d aje že 1 decembra uvedla paritetni težaj in pri 20 evrih omogočila 82 sit prihranka. Če kupujemo Evre je žal višji težaj , če pa jih prodamo pa nižji. Mogoče se ti zdi 82 sit nič , a pri obisku igralnice / drugače ne vem zakaj bi mejaval tolarje /
je to 35 centov , za kar se dobi žeton za 25 centov , 10 centov ostane , in verjami mi lahko samo en žeton prinese če je v pravem tenutku na pravem avtomatu tudi visok dobitek

Toliko o tem , sedaj je tako in tako v veljavi paritetni tečaj , ker sem pa večkrat menajl evre na pošti sem zgubil več kot 100 sit , in mi ni jasno zakaj je imela pošta najnižji odkupni tečaj za evre

popravek : pri 20 evrih omogočila 18 sit prihranka
pri 100 evrijeh je prihranek 90 sit , pri tisočih pa 900 sit
18 sit je : 7 centov

Lord ti si res obseden s sparanjem in verjemi, da prekomirno sparanje velikokrat prinese zelo visoke nedpredviden stroske.

Sam se strinajm, da ni treba glhi denarja metat proc in se pol istocasno pritozevati kako ni denarja.

Drugace pa ljudi sparanej tam kjer posledic ne obcutijo cisto direktno temvec se posledice malce zakrijejo oz. se jih da pripisati drugim ne zanimajo kej zelo.
Kot je npr. ogrevanje blokov, ljudje imajo odprta okna po cele ure in vrel radiator, sej je lepo da skrbijo za pesce, sam verjetno se nam vzunaj ne pozna tako zelo. Za tem pa stoji misel, da tko al tko se stroski takega pocetja prenesjo na vecjo skupino ljudi in da tko ne odgovarjamo za svoje dejanja. Zal pa to pocne velik del skupine ljudi in na koncu vsi veselo placajo vec, onesnazujejo okolje,…
Tak da sparanje je cuden fenomen in ponavadi se spara sam tam kjer nas osebno direktno prizadane.

Jaz se nikoli nisem pritožaval nad denarjem , ker vem da ima mesec 30 dni , in če lahko dobiš od banke obresti se za to moraš malo potrudit. Predvsem
pa ne vidim ne smisla pretirano ogrevati / če se ti doma ne da kuriti greš v nakupovalne centre oz. igralnice kjer z kurjavo en šparajo /
in poklanjati cente trgovcem !
glede tvojega mnenja o igralnicah :

kaj si lahko kupimo za 20 evrov ?

1 cd – že z temi ki jih imam imam prostorske težave.
Cel popoldne brati Primorski dnevnik v kjižnici
ali hoditi 30 km pri 5 stopinjam ?

verjami ali ne – delal sem 2 tedna in priudejo trenutki ko moraš poskrbeti tudi nekaj za anti stres ,
raje cazino kot tablete

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close