Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plačevanje s paypalom

plačevanje s paypalom

Pozdravljene,

prosim za pomoč. Preko interneta bi rada naročila neko blago, izbrala sem možnost plačevanja s paypalom. Zakaj moram izbrati kartico – način plačila v samem paypalu?
Oziroma, kako izgleda plačevanje s paypalom?

Hvala in lep pozdrav,

oj,jaz sem tud že plačevala z paypal.važno je de imaš kreditno kartico .Na samem registriranju ,te itak vpraša za št.kartice.pol je enostavno in ni straha,da se ti kdo vsede gor.Pa takoj je vidno plačilo,prav tako tvoja obremenitev.

Zdravo,
preko PayPal-a plačujem že slabi dve leti, brez problemov, je zelo sigurna varianta plačevanja preko interneta.

Od naših kartic imajo možnost Vise in eurocard.

Res pa se moraš najprej registrirati, na začetku imaš tudi limit (ni prav velik) koliko lahko plačaš. Potem pa, ko dobiš prvi izpisek za kartico (če imaš preko ebanke lahko vidiš že prej), je gor kot neka koda, ki jo potem vneseš in ti tudi limit ukinijo, da lahko plačuješ kolikor hočeš.

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Re: e bay
Napisal: ebayovka ()
Datum: 31.03.2006 11:41

Paypal:

Greš na osnovno stran:

[www.paypal.com]

klikneš sign up now -> personal account, Slovenia-> continue

Na novi strani vpišeš vse podatke: ime priimek, naslov, država, telefon, e mail in password, 2 vprašanji in odgovora nanju za dostopanje do gesla, če ga pozabiš, prebereš ves drobni tisk, klikneš I agree-se strinjam,
na koncu prepišeš kodo , ki je spodaj napisana-kao zakamuflirana, greš na novo stran ->sign up

Tukaj se ne spomnim natančno, ampak mislim da vpišeš še št. računa, ime in priimek nosilca kartice in zadnje tri številke na kartici kjer je podpis, je zlo enostavno, te kar samo vodi…

Aja, na email ti pošljejo “confirmation number” številko, ki jo vpišeš, da aktiviraš svoj račun. Ampak ponavadi je dovolj, da klikneš na link, ki ti ga pošljejo in se prijaviš z emailom in geslom za paypal.

In to je to, v bistvu Paypal račun deluje na podlagi tvojega emaila, če ti želiš komu plačati, vpišeš kot št. računa prodajalčev email, če pa plačuješ preko ebaya, pa te itak avtomatsko vodi…joj, to je malo težko opisati, ker v bistvu te samo vodi naprej.

Takole, ko recimo na ebayu nekaj kupiš, klikneš ikono “pay now”, odpre se nova stran, spodaj je označeno “pay with paypal”, greš naprej, odpre se okno od paypala, vpišeš svoj email in geslo, odpre se račun in s klikom ikone “pay” končaš transakcijo. Vse poteka hitro in ko enkrat obvladaš , sploh ni panike.

Aja, še nekaj. Zaradi varnosti je začetni limit na paypalu 100 eur, za več ne moreš kupiti. Dokler ne dobiš izpiska od banke, kjer je napisan tvoj nakup in štirimestna koda za neomejeno uporabo paypala.
Za pridobitev te kode, moraš v tvojem računu paypal, klikniti na “activate your account” ikono, tukaj ti bo paypal avtomatsko odtrgal s tvojega računa 1,5 eur, ki pa ti jih bo kasneje vrnil, to je kao za ustvariti račun.
To kodo nato vpišeš v tvojem paypal računu, ko klikneš na ikono expand yor paypal account.

Tako, sori ker sem malo zmedeno napisala, samo je težko podrobno napisat, ker bi morala iti skozi nov postopek prijave…
Najbolje, da dobiš kakšnega kolega ali kolegico, ki to že obvlada, pa ti bo pomagal.

Tako, če sem kaj zabluzila, naj me kakšna popravi, je že nekaj časa nazaj, odkar sem to počela:)

lp

Hvala, hvala za odgovore. Ampak jaz pa kar malo cvikam. Je ta način plačevanja varen? Se prav oni posežejo v tvoj račun odprt pri banki? To mi ni všeč, ne vem, mogoče pa preveč cvikam.

LP

Paypal je posrednik, ki ti bremeni kreditno kartico… kar je zelo lepo v primerjavi s plačevanjem s kreditno kartico povsod (veliko več možnosti zlorabe).
Če ne dobiš blaga lahko v Paypalu odpreš tudi zahtevek za vračilo in mogoče celo dobiš (enkrat sem imel tak primer in sem dobil nazaj denar).
Pazi samo na scam maile, ki izgledajo kot da vsebujejo povezavo na Paypal, gre pa za neki čist X, kjer ti ukradejo geslo. Pač ne vpisovat gesla in potrjevat plačila če nisi prepričana, da hočeš plačat.

Glede varnosti… nimam pri roki povezave, spomnim se pa, da je število “offline” zlorabljenih kreditnih kartic višje od online. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close