plače
če je delovno mesto sistemizirano na zahtevnost 5, potem je iz vidika stroškov dela to zgornja meja dopustnosti. v kolikor imaš višjo izobrazbo od zahtevane, potem ti je delodajalec praviloma ne bi priznal, ker potrebe ni. Sama moraš iskati zahtevnejše naloge oz. delovno mesto primerno izobrazbi, ker sicer tudi strokovno stagniraš, kar ti verjetno ni dolgoročni interes! seveda pa so povsod izjeme in bi mogoče lahko “pribarantala” malo več keša, samo iz podjetniškega vidika bi povišanje plače težko pričakovala.
A mi lahko zaupaš kakšno imaš plačo? In ali te tvoje delo izpopolnjuje? Tudi pri meni je isto glede stopnje (izobrazba – delo). SIcer moje delo ni zahtevno, tudi delavnik (7.30 do 15.30 ali še manj) in kolektiv je v redu, neto plače imam tam okoli 150.000 tisoč.. Počasi pa mi preseda takšno neinvetivno delo.. se mi zdi, da kar stagniram..ampak je težko najti novo službo, tako da zadeva ni ravno preprosta in črno-bela…
Delam na delovnem mestu ki je namenjeno VII stopnji, vendar imam V stopnjo. Z to stopnjo sem bila pred sedmimi leti tudi sprejeta v podjetje. Delala sem v proizvodnji, vendar sem s svojo zavzetostjo in predanostjo podjetju v teh letih napredovala. Moja plača je znašala na začetku 75.000 neto. Sedaj pa se vrti oktog 350.000 neto. Delam v privat podjetju, je pa res da imam na plečih veliko odgovornost. Vendar me delo osrečuje.
Jaz sem v šolstvu.
Sedmo leto s sedmo stopnjo. Z malico dobim 220.000. Plača se nič ne viša, skoz je tam od 200. do 220.000. Odvisno od delovnih dni (se pozna glede malice), pa od tega, ali je kdo od dijakov bil zelo uspešen na državnem tekmovanju (potem dobim 5 % stimulacije oz. uspešnosti za delo – to je 2x letno).
LP
Forum je zaprt za komentiranje.