plače – re
Pri nas se ne more normalno veliko zasluži , ker so davki na delo previsoki. Vlada očitno spodbuja nedelo in s tem korupcijo in delo na črno. Zato ne obsojam nobenega, ki ne izdaja računa. Zadnjč sem poslušala tuje diplomate, kako so kritizirali naš sodni sistem in davkarijo. EU nas itak noče. Tako, kot zdaj že – drugorazredno. Kdo pa želi imet v hiši tatu, ki pri vsakem zločinu potisne glavo v pesek kot noj. Nič nismo videli, mi že ne…Pri nas je vse o.k.
Ni mi čisto jasno, kaj si hotela povedati s tem postom.
Kar pa se tiče izjav tujih diplomatov me zelo zanima, kje in od predstavnikov katerih držav si jih slišala ? Eno osnovnih pravil diplomatskega obnašanja namreč je, da se javno nikoli ne kritizira države gostiteljice, v kateri si akreditiran, ne glede na to, kakšna je (osebno mnenje je seveda druga stvar).
Težko si predstavljam, da bi katerikoli diplomat kaj takega izjavljal, še zlasti ne za medije.
Bil je predstavnik EU, ki je prišel raziskat izpolnjevanje pogojev za vstop v Unijo. Imena se ne spomnim, bilo pa je v eni naših informativnih oddaj. Me je presenetilo, da so predvajali. Gospod pa je bil vljuden, vendar odkrito in jasno povedal med drugim, da moramo urediti pravni sistem – naj vsakdo odgovarja za svoja dejanja, ne pa, da nič ni jasno kdo komu kaj in večno prelaganje odgovornosti…Omenil je tudi previsoko obdavčeno delo in še in še…Obisk pa je bil po našem vstopu v EU.
Forum je zaprt za komentiranje.