Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača v Mani?

Plača v Mani?

v neki temi sem zasledila da so v Mani zelo slabe plače in krut delovnik še posebaj če imaš majhne otroke? Je to res? Sprejeli so me na delovno mesto in me zanima če katera dela tam da izvem iz prve roke

hvala

In kaj boš naredila? Dala takoj zdaj odpoved,če bodo ostale to potrdile?

za plačo bi pa itak že mogla vedeti koliko boš dobila

verjetno imaš visoko plačo in ne moreš razumet da za 400 eur ne more človek delat po 10 ur na dan in še vikende….tako da me zanima ja ker o plači ni bilo še govora, jaz pa bi rada vedla predno podpišem

ne,draga moja.vedno sem delala za drobiž od pon- do nedelje. VSAK dan.
Bodi happy da to jo ponujajo

Delajo za minimalca in nič jim ni lustn.Ampak po moje se vsen bols kot v kaksni zivilski trgovini.

oh ja..sem prav žalostna
tako sem se veselila službe sedaj pa vidim da bo plača ena velika žalost, da o tem ne govorim da imam doma družino , tako da mi cele dneve in vikende res ne paše bit tam :-((((

Jaz vem da so iskali v Maximarketu prodajalko (oddelek tekstil) in se dela 6 dni po 7ur/dan, en teden dop. drug pop. , plača minimalna (ampak dobesedno mislim da cca 745eur bruto), tako da je verjetno manjša trgovinica bolj prijazna za delo prodajalke, je pa spet od vsakega posameznika odvisno kaj mu odgovarja;)

lp

Kaj pa ti potem paše? Povej, da se ti ne da delat in prepusti svoje mestu tistemu, ki bo vesel zaposlitve. Večina nas ima doma družino in delamo, da se preživljamo, nekateri pa beračite , ali kako se preživljate???

ja res? tudi jaz imam družino in po porodniški sem ostala brez dobre zaposlitve vendar…NE mislim pa cele dneve delat za minimalca…sem rajš doma in imam otroka doma
Če odštejem plačilo vrtca potem bi dobila ven 400 eur…in to za cel mesec dela z vikendi…
mislim da ni ravno fora v tem da se mi ne da, ampak tole je pa poden od podna da ti dajo tako plačo, pa verjamem da jih ni malo ki prejema tako malo denarja!!!

Kaj pa ti potem paše? Povej, da se ti ne da delat in prepusti svoje mestu tistemu, ki bo vesel zaposlitve. Večina nas ima doma družino in delamo, da se preživljamo, nekateri pa beračite , ali kako se preživljate???[/quote]

Človek, ki mu ponujajo skoraj suženjsko razmerje bi pa res moral do stropa skakat, kajne? Saj ni važno, tudi če je na koncu meseca na nuli, glavno, da dela.
Ni čudno, da je toliko ljudi raje na zavodu, saj ko potegneš črto, si najbrž celo na boljšem kot če bi hodil v službo. Pa niso socialne podpore previsoke, plače so prenizke.

Najprej pišeš o 400 evrih, potem pa, da o plači ni bilo govora. Kaj zdaj? Odloči se, kako se boš lagala. Sicer pa tvoje razmišljanje tako ali tako ne bo vzdržalo maratona.

Lagala?????Predvidevam da ostane 400 eur če je plača minimalna kajne???

Kaj pa ti potem paše? Povej, da se ti ne da delat in prepusti svoje mestu tistemu, ki bo vesel zaposlitve. Večina nas ima doma družino in delamo, da se preživljamo, nekateri pa beračite , ali kako se preživljate???[/quote]

Zaradi takih kot si ti, je stanje tako kot je! Sužnjelastništvo!
Kdaj se boste začeli ceniti? Ker za to, da garate po cele dneve za 500 flik vas ne ceni nihče in nihče ne misli, kako dobri da ste. Samo izživljajo se na vas!

Lagala?????Predvidevam da ostane 400 eur če je plača minimalna kajne???[/quote]

Kje si prebrala ali slišala, da je plača v Mani 400 evrov? te sprašujem. Namreč imam znanko, ki dela v Mani vsak dan 7 ur, vsako drugo soboto od 8. do 17. ure, pa ima plačo 800 evrov brez vožnje in malice. Zato me ne moreš v nasprotno prepričati.
Edino dopuščam možnost, da je plača 400 evrov prodajalke, ki cel mesec ničesar ne proda.

ne it delat tja. eno veliko izkoriščanje, lahko povem iz prve roke. delala tm pa so mi nrdil velko uslugo k mi niso podalšal pogodbe…itak ne bi več dolg zdrž
ala….plača minimalna, še ne 600 evrov z malco vred, delaš skos, tudi vikende…nadure niso plačane (inventure po 16 ur-NIČ PLAČANO!!!), si deklica za vse (skladišče, roba, blagajna, stranke, izložba, čiščenje, itd….) Z uprave skos neki pritiski…NIKOLI ne bi šla več delat tja!!!!!

Sej drugje je isto. Spar tudi

Odgovor na objavo uporabnika
V sužnje nas spreminjajo, 31.08.2011 ob 18:06

Človek, ki mu ponujajo skoraj suženjsko razmerje bi pa res moral do stropa skakat, kajne? Saj ni važno, tudi če je na koncu meseca na nuli, glavno, da dela.
Ni čudno, da je toliko ljudi raje na zavodu, saj ko potegneš črto, si najbrž celo na boljšem kot če bi hodil v službo. Pa niso socialne podpore previsoke, plače so prenizke.

So nas že naredil za sužnje, odkar si nazadnje pisala sem gor.

Jaz sem bila v Mani zaposlena nekaj mesecev, imela sem začasno do konca januarja, pa bojda nisem naredila poskusne dobe.

Priznam da sem se prvi in deloma drugi teden lovila, tudi napake kake naredila pod budnim očesom mentorice, poslovodkinje.

Sva se odlično razumeli, zato me je danes prejeta ocena in opis mene kot delavke neopisljivo šokiral.

Nič ni napisala v oceni, kako zelo sem napredovala, kako odlična sem bila s kupci, še tisti ki po nič niso prišli, so po mojem svetovanju in posvečanju odšli iz trgovine namesto z 0 kosi z vsaj 4 kupljenimi.

Ko me ni blo v trgovini, so številni spraševali, kje je tista njihova najljubša in najbolj prijazna prodajalka.

Dobila sem v teh mesecih prav svojo zvesto klientelo, ki me je zelo cenila in zaradi mene so se veliko pogosteje vračali v MANO, kot so se prej ko so tam delale druge prodajalke.

Očitno sem šla nekomu v nos, ali koga ogrozila s pridnostjo ter svojo kakovostjo dela.

Obenem sem tak človek da v času dela v trgovini ne znam opravljat, ne znam lest v rit poslovodji ali (zaželeno očitno) regionalni vodji prodaje.

Drugi dve sodelavki sta z regionalno zlizane, jaz pa sem bila profesionalna in neosebna v komunikaciji z njo.

Obenem se za razliko od punce ki je tam mesec nazaj prestala preizkusno dobo, nisem znala niti četrt toliko priliznit poslovodkinji, men bi blo nerodno tako se vdinjat, sva pa imeli s šefico lep in odprt, tudi zaupen odnos.

Tako da me je njena ocena ki jo je napisala še 3 tedne nazaj pred dopustom, orng šokirala. Sploh ker me v teh zadnjih 3 tednih ni mogla spremljat, pa sem naredila izjemen napredek.

Krivično se mi zdi.

Sicer pa ja, plača je najbolj minimalna kar je možno, nobenih posebnih dodatkov in PRAV NOBENIH BONITET, POPUSTOV ALI NAGRAD ZA LASTNE ZAPOSLENE. NITI POPUSTA PRID NAKUPU NITI VREDNOSTNEGA BONA NEKAJKRAT NA LETO, EN VELIK NIČ.

Sterajo te pa čez noč tako grdo da ni za povedat. Pol ko jim tezgariš za minimalc 6 dni v tednu, si skladiščnik, nakladač, voznik, težaški fizični delavec, snazilka, psihoterapevt za kupce in njihov modni svetovalec ter osebni stilist, vedno voljno uho za njihove pritoževanje čez tisti dan in kar nasploh, delo na višini, nevarno delo, povsem neurejeno skladišče, zrelo za takojšnjo prijavo na inšpektorat za varnost pri delu itd.

Pol te pa na najbolj grd način še ponižajo in te odjebejo.

Samo stran od Mane oz CE podjetja Metro!!!!

Prav hudo mi je zate, ker so te sterali saj je jasno, zakaj! Zato ker si sposobna ! Boljša si od tistih dveh, ki sta znižani s posovodjo in regionalno!!

Bila si priljubljena s kupci in profesionalna, zato sta bili drugi dve ljubosumni in zavistni!

In ko sta tvoji dve nadrejeni, poslovodja in regionalna uvideli, da si boljša od tvojih dveh sodelavk prodajalk, sta se  ustrašili, da boš kdaj napredovala v nadrejeno in prevzela njuno mesto!!

Verjemi, sposobni morajo oditi. Ritolizniki in lenuhi pa ostanejo. Vedno je tako!

Tej ta prijazni šefici pa nič ne verjemi! Brez te ” zaupne in prijazne ” šefice nadrejena zate ne bi napisala, da nisi opravila preizkusne dobe!

Če pa je to negativno mnenje o tebi izdala sama šefica, pa itak veš, da je lažniva in da nikoli ni bila do tebe iskrena! Kaj šele prijateljska…

Povej vse vsem in napiši vse okrog!

Ali bi morda prijavila zdaj mobing na delovni inšpektorat?

Povej na inšpektorat, da so lagali, da si nesposobna za delo v trgovini, kar je oblika mobinga!

Odpovedana@

S svojo pridnostjo, profesionalnostjo. in prijaznostjo si ogrozila kolektiv.

Bodi vesela, da si se rešila sodrge.

Zgodila se ti je krivica.

Tako me žalosti prebrati nekaj takega!

Te stvari so se dogajale nekoč in se tudi danes.

To se kar naprej dogaja.

Ojoj prekleti naj bojo, 05.08.2025 ob 00:16

Prav hudo mi je zate, ker so te sterali saj je jasno, zakaj! Zato ker si sposobna ! Boljša si od tistih dveh, ki sta znižani s posovodjo in regionalno!!

Bila si priljubljena s kupci in profesionalna, zato sta bili drugi dve ljubosumni in zavistni!

In ko sta tvoji dve nadrejeni, poslovodja in regionalna uvideli, da si boljša od tvojih dveh sodelavk prodajalk, sta se  ustrašili, da boš kdaj napredovala v nadrejeno in prevzela njuno mesto!!

Verjemi, sposobni morajo oditi. Ritolizniki in lenuhi pa ostanejo. Vedno je tako!

Tej ta prijazni šefici pa nič ne verjemi! Brez te ” zaupne in prijazne ” šefice nadrejena zate ne bi napisala, da nisi opravila preizkusne dobe!

Če pa je to negativno mnenje o tebi izdala sama šefica, pa itak veš, da je lažniva in da nikoli ni bila do tebe iskrena! Kaj šele prijateljska…

Povej vse vsem in napiši vse okrog!

Ali bi morda prijavila zdaj mobing na delovni inšpektorat?

Povej na inšpektorat, da so lagali, da si nesposobna za delo v trgovini, kar je oblika mobinga!

Hvala ti za tvoj odgovor in uvid, kaj je bil pravi razlog, da se me je poslovodja znebila.

Čisto res je tako, če ne lezeš v rit, ampak samo dobro opravljaš svoje delo si gotov.

Žalostno.

Mirna noč, 05.08.2025 ob 00:18

Odpovedana@

S svojo pridnostjo, profesionalnostjo. in prijaznostjo si ogrozila kolektiv.

Bodi vesela, da si se rešila sodrge.

Hvala. Imaš prav.

Odpovedana, 07.08.2025 ob 22:11

Hvala. Imaš prav.

Hja ogrozila je predvsem tisti.dve nadrejeni. Celega kolektiva ravno ne. Ampak zavohali so njeno predanost s kupci in robo. Če ne znaš z njimi čenčat in se smejati, v tebi vidijo grožnjo za svojo prihodnost. Žal tako je, šefici sta hoteli dalje ostati šefici!  Onidve nikomur ne dovolita, da spreminja ustaljeni red in da ju zamenja oziroma prevzame njuni mesto.

Nadrejena najprej sebi brado riše, 08.08.2025 ob 01:36

Hja ogrozila je predvsem tisti.dve nadrejeni. Celega kolektiva ravno ne. Ampak zavohali so njeno predanost s kupci in robo. Če ne znaš z njimi čenčat in se smejati, v tebi vidijo grožnjo za svojo prihodnost. Žal tako je, šefici sta hoteli dalje ostati šefici!  Onidve nikomur ne dovolita, da spreminja ustaljeni red in da ju zamenja oziroma prevzame njuni mesto.

Amen. Točno tako je bilo.

Zdaj bom poiskala zaposlitev naprej sicer ravno tako v prodaji oblačil in dodatkov, vendar v vsaj na prvi pogled precej bolj urejenem delovnem okolju.

Hvala za vse vaše lepe besede.

Lahko noč vsem in srečno tudi vsem vam, ki ste si vzeli čas, da ste prebrali mojo zgodbo  – zares slabo osebno izkušnjo z delom v prodajalni MANA.

Srečno še vsem, ki prav sedaj tudi sami iščete novo zaposlitev.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close