Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Plača jamskega vodnika

Plača jamskega vodnika

Mogoče kdo ve kakšne plače imajo jamski vodniki v Postojnski jami? Lahko tudi Škocjanske jame, Pekel. So mogoče še kje drugje vodniki zaposleni? Večina, se mi zdi, da so kaki študenti, honoraraci, …

Verjetno je minimalc plus dodatek za nedeljsko delo, praznike? Ali je mogoče kaj več?

Ne vem točno, ampak po mojem je res minimalc. Recimo vodnik, ne rabi neke posebne izobrazbe, samo tečaj in izpit za jamskega vodnika (veliko jih pa še to nima). Škocjanske jame so javna uprava, posledično to pomeni minimalca. Mogoče je v Postojnski kaj bolje? V Peklu pa vem, da so včasih imeli javne delavce, kar tudi pomeni najmanjša možna plača.

Kaj pa hočeš več kot minimalca? Ne rabiš kake izobrazbe, to lahko počne vsak.

Poleg osnovne plače in dodatkov, ki jih omenjaš vsekakor zahtevaj še dodatek za delo z ionizirajočimi sevanji – zaradi radona. Ali zahtevaj vsaj skrajšan delovni čas in beneficirano delovno dobo.

Marie Curie, ti si pa za hece. Misliš, da se delodajalec pogaja glede plače? On ponudi minimalca, obvezne dodatke in vzemi ali pusti.

Tako, da sanjati o beneficirani dobi pa nekih dodatkih? Ni šans.

Nobenih dodatkov na sevanje ni. Za jamo Pekel, je čisti minimalc.

Seveda se delodajalec ne pogaja, ker ste ovce. Ko vas bo pa nekatere pljučni rak čez deset let zvil, boste pa dobesedno tenko piskali. Takrat se spomnite tega posta.

Odgovor na objavo uporabnika
Marie Curie, 03.02.2022 ob 19:13

Seveda se delodajalec ne pogaja, ker ste ovce. Ko vas bo pa nekatere pljučni rak čez deset let zvil, boste pa dobesedno tenko piskali. Takrat se spomnite tega posta.

Ti si pa ornk pomešala reči. Pljučni rak? Kaj ima pa to z jamami?

Ker se pa delodajalcev tiče: če ti kaj ne paše, bodo pa vzeli drugega. Tako to je. Lahko se buniš. Bodo pač drugega vzeli.

Na stotine vlog sem že poslala, sami NEji. Tako, da hja, je fajn, če sploh kaj dobiš pa, da ni ravno kelnarjenje ali pa proizvodnja.

Pa še velja omenit, da jamske vodnike večinoma zaposlijo samo za del leta, poletna sezona. Mislim, da je samo v Postojnski celoletna sezona? Ampak tudi tam imajo pozimi zelo malo zaposlenih, poleti pa več. Tako, da tu kake ideje o radonu ne obrodijo sadov. Ti gladko povedo, da če si 6 mesecev zaposlen, da to ni nič glede radona,

Kaj pa dodatek na mraz, temo, vlago?

V jami se zdravi pljucne bolezni.

Konkretnih izkušenj pa nihče nima 🙁 ?

Ja, res je, v nekaterih jamah izvajajo speleoterapijo za pljučne bolnike.

Odgovor na objavo uporabnika
kaj pa dodatek, 03.02.2022 ob 21:20

Kaj pa dodatek na mraz, temo, vlago?

Ne pozabi na dodatek za sitne turiste

Tole z Radonom kar lepo drži. Mislim, da vodiči  ne smejo v jamah doljše obdobje delati.

Jam ne obiskujem več, ravno zato.

Nihče ne ve kakšne so plače :(. Sem brskala po netu, čista skrivnost.

Zgleda,d a res drži to z minimalcem. Sem pa vseeno mislila, da nek vodnik več zasluži kot recimo čistilka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close