pizza
Za bozicno darilo sem dobila knjigo o picah in so notri trije nacini za pripravo testa…kvaseno, krompirjevo in krhko testo. Kvaseno sem ze delala druga dva mi pa nista znana za pice. Ali je katera ze poiskusila kaj podobnega?
Aja…sedaj nameravam narediti pico z morskimi sadezi in me zanima na kaksen nacin jo pripravljate. Tu notri je recept, sam vseeno raje naredim nekaj, kar je ze preizkuseno 🙂
LP
Žiivjo,
v Foculusu sem enkrat jedla res odlično pico z lignji in tržaško omako. Lignji po vrhu so bili tako lepo beli, narezani na kolobarčke. ALi katera ve, kadaj se jih da na pico? Pred ali po pečenju? A Se morajo prej skuhat ali popečt ali kako?Hm….to boste verjetno primoci bolj vedeli, ali pa tudi ne!
LP
Hej,H & M!
Imam knjigo Soncna kuhinja,v kateri so tudi vsa tvoja nasteta testa pa se nekvasena testa in taka samo z jajci in moko in se…
Krompirjevo testo je narejeno tako,da kvasu,moki dodajo se kuhan krompir. Take pizze se kaj kmalu spremenijo v pogace ali slane pite,zlasti tiste iz krhkega testa. Italijani jih imenujejo focacce.
Zala,Iz iste knjige je pizza stirih okusov,kjer cetrtine kroga oblozis razlicno(prepis iz knjige):
Na prvi del polozimo izluscene rakce,na drugi na koscke narezan paradiznik,pikantni sir in origano,na tretji del na obrocke narezane kalamare in sardelne fileje,na cetrti pa narezano mozzarello in nasekljano baziliko.Vse popopramo in dobro poskropimo z oljem.Pecemo pri temp.250
20 minut.
To je vse. Mislim,da bi bilo povedano,ce kalamare kako prej pripravimo.
Ce jih dobro poskropis z oljem,se bodo v 20 minutah lepo popekli.Ali bodo ostali beli,pa ne vem.
Rada bi te nekaj vprasala mimo kuhinje.
Si mogoce danes gledala Knjiga mene briga?
Zelo zanimivo. Ti eseji Mitje Candra Zapiski iz noci so res imenitni.
Na dela,pisatelje in junake res pogledas se z drugacne strani. Jo imate mogoce tudi v maturitetnem programu pri slov.jeziku?
Lep pozdrav obema Babi
Forum je zaprt za komentiranje.