Najdi forum

PITULICE

Že nekaj časa prebiram forum in berem veliko pohval o pitulicah. Z iskalnikom na vse možne načine iščem, vendar ne najdem osnovnega recepta za pripravo pitulic.
Ali se testo nafila, zavije v rolo in potem reže na kolobarje (tako sklepam glede na izgled pitulic s slik s srečanja)?

Lepo bi prosila, če bi mi lahko napisali točen recept za pripravo pitulic oz. napisali povezavo do tega recepta.

Hvala!!

Čisto prvi – osnovni – recept za pitulice je tule…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala lepa za hiter odgovor!

Lep večer

Hej!

Za predstavo, kako zgleajo pred pečenjem in po njem, pa klikni na link, ki ga je prispeval primož v postu Kako do fotografij. malo spodaj.

Vladka, zdaj pa že na jugu, kajne?

Lep pozdrav z obale Babi

Ja, Babi, zdaj pa res. Sicer je tu res topleje, a danes nič kaj prijetno “peščeno” in vetrovno. Verjetno z letala smo prinesli tudi nek virus, a razen kašljanja in smrkanja ni hudega. Zanimivo pa je, kako brez vsakega smrkanja smo preživeli dopust v tako drugačni klimi, zdaj pa “podlegli” 😉

Lep pozdrav od daleč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

No, da se jaz pokomentiram tele ze zelo znane pitulice. Ze zeeeeelo dolgo sem se odlocala jih naredit, vceri sma dobila pa obisk, pa sem se odlocila, da bojo nameto pizze pitulice. Se pravi, da sem jih naredila v pizza izvedbi. Nadev pelati sir, sunka…
Skratka, morem povedat, da so bile pohvaljene iz vseh strani in so res zelo dobre. Napako sem naredila mogoce samo, da nisem nadevala do robov, tako je bil zacetni in koncni bolj suh, samo testo ga je bilo. A imate ve tudi tako, al “nafilate” do robov?

Ocena: definitivno sledi se v drugih verzijah. Cista 10!! 🙂

Kaže, da je čas pitulic. Jaz sem jih dva dni delala za v skrinjo; za poleti, da me ne bo čas priganjal, bom jaz raje njega prodajala!:-)))

Ja, napolnimi pa do zadnje pore: malo z žličko malo s prstom. Ko vzameš iz pečice, se nič ne pozna, ma je prov gušt:-)))

Hej vsem,
tudi jaz jih bom pekla naslednji vikend – in sicer zato, ker imam nekater dneve tako zapolnjene z vajami in predavanji, da imam kar strnjeno od 8.00-18.00….tako da vmes nimam veliko časa, razen za kakšno sadje pohrustat ali pa jogurt…in ker sem se tega že naveličala, bom naslednji teden spekla pitulice 🙂 Komaj čakam, samo da odpišem tale kolokvij konec tedna ;), potem pa se bom malo pripravljala na velikonočne praznike!

LP

Hej, Zala!

Ni kaj, zapolnjena vsaka minutka! Dobro se spomnim, kako je zgledalo:)

Kar tako pridno in uspešno naprej Babi

Hej!

Torej so pitulice še aktualne:)))

Pri nas 1x tedensko na razne načine in ne naveličamo se jih.

Lep pozdrav s kristalno jasne obale – in Alpe s Triglavom vred takoooo vidne Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close