Pitulice
Da se malo pohvalim. V četrtek smo pri nas praznovali in sem naredila pitulice. Skoraj bi lahko rekla prvič, saj sem zadnjič imela premehko skuto in se je vse razlezlo. Tokrat sem kupila suho skuto in je bilo v redu, ker pa sem na pol dela ugotovila, da bo skute premalo sem vmes dodala še Vipavsko pasirano in je bilo vseeno v redu. Delala sem štiri okuse: sirove, z artičokami, s tuno in s pocvrtim pršutom. Artičok sem sicer dala premalo in se okus ni čutil, drugače pa so bile zelo pohvaljene. V začetku so celo komentirali: to si pa kupila pripravljeno, a ker me kot kuharico poznajo so hitro verjeli in hoteli recept.
Poleg tega sem naredila tudi francosko polnjeno štručko (hči je jedla samo to) in skutine ledene kocke. To sem vse dobila na tem forumu (ostalo pa na kulinariki) in večer je bil v redu, hrana pa pohvaljena. Pitulic pa nisem uspela niti poskusiti – so izginile sproti.
Tudi jaz sem jih naredil pred pol leta prvič. Ene samo sirove nato pa s porom, papriko, faširanim mesom. Enkratno! Od takrat sem jih naredil kar nekaj gostom in vsi so jih pohvalili.
Z eno razliko jzst ….. jaz sem si priboril svojo porcijo. Res so dobre. Ponavadi naredim dvoje različne in nato dam pol v skrinjo za kak drugi dan, ko ni časa za pripravo – isto super.
LP
Tudi jaz sem pitulice že kar nekajkrat delala, razne variante, ampak na idejo z artičokami pa še nisem prišla. Jzst, povej prosim, kako si jih naredila. Kako si pripravila artičoke in kakšne si kupila, sveže, vložene? Jaz sem jih videla v Sparovidelikatesi, pripravljene, verjetno bi lahko uporabila kar te. In pa sirove, kakšen sir si uporabila? Si ga naribala, nalistala? Sem ful radovedna, ne? Hvala za odgovor in lep dan vsem.
Neny, glede sirovih je tako, da je že v osnovnem receptu skuta in slan sir. Ti so bili navadni- sirovi. Ker je bilo nadeva potem premalo, sira pa nič več, sem dodala samo skuto, torej so ostali imeli procentualno manj sira, ampak to ni bistveno.
Artičoke sem imela sveže ( tiste male). Dušila sem jih, dodala peteršilj, česen in drobtinice (že prejšnji dan za kosilo). Ker jih je ostalo, sem potem to uporabila za v pitulice. Na roke sem strgala dol tisto mehko z listkov, pobirala srčka in dodala še tisti peteršilj, ki je bil v kozici. Zaradi pomanjkanja časa sem vsega skupaj dala malo premalo. Mislim pa, da bi bili dobri tudi tisti, ki se jih kupi vložene, a ne v kisu pač pa v olju.
Kresnica,hej!
Lahko jih zamrznes v kosu. Jaz jih sicer raje praj narezem,namazem, dam na pekac in kar s tem v zamrzovalnik.Testo lepo vpije nadev in namaz. Je nekako se boljse. Kdor ima malo tezav z uhajanjem nadeva, jih pa kar malo zamrzne, da lazje reze. Vsaka se znajde po svoje:)))
Oboje je uspesno.Do morja se ti bo ravno odtajalo.
Tudi jaz sem letos prvic naredila z articokami. Bilo je mnjami.
Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.