pitulice
Za korenčkovo pecivo je recept tukaj…..
jaz sem ga naredila le da sem izpustila olje in dodala namesto tega mleko – z oljem se mi zdi malo preveč kalorično…..izpadlo je odlično, res p priporočam ad korenje naribaš na ročni strgalnik (jaz sem ga prvič zmlela v multipraktiku in mi je čist skupaj padlo ker je bil korenček pretežek)
aja, pa najprej sem zmiksala beljake trd sneg skupaj s sladkorjem, šele nato dodala rumenjake, mleko in vse ostale stvari…..Polila s čokolado in potrisila z mandljevimi lističi.
Še en namig: za večjo sočnost iin dodaten okus sem pecivo po sredini prerezala (tako kot torto) in namazala s gosto domačo marmelado iz joste in rdečega ribeza in dalo je zelo prijetno kiselkast in osvežujoč okus. Čokoladni preliv in marmelada vmes zelo pašeta skupaj. Ne vem kaj bo Babi rekla na to…… sicer ni v originalu ampak splača se poskusit!
Pekla sem v majhnem pekaču v merah okoli 20×30 cm, seveda na peki papirju.
uspešno peko in dober tek,
Zala
Hej,Zala! Babi ne bo prav nic rekla!!Me samo veseli,da osnovni recept spreminjate po svoji lastni presoji.
Lahko pa dodam,da je moje korenckovo pecivo zelo socno v primerjavi s Starniskim kolacem,ki ju delam ponavadi isti dan.
Za socnost poskrbi verjetno prav tisto olje in se ga ne cuti,ne po okusu,ne po mastnosti. Tudi v moji stari kuharici pise,da olje pripomore ,da je biskvit socen. Starinski kolac pa delam najprej sneg,potem rumenjaki.
Oba recepta sta od drage prijateljice in pitulice tudi. Vedno,ko to delam,se je spomnim in se zlasti njenega smeha,ki ga tako pogresam.
Lep pozdrav obema Babi
Forum je zaprt za komentiranje.