Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pitulice-testo

pitulice-testo

Imam čisto kratko vprašanje. O pitulicah, ki se jih bom ta vikend lotila, vem že praktično vse. Razen: katero testo je najbolje uporabiti? Že razvlečeno, ali tisto, ki se kupi v kosih. In seveda me zanima čigava se je pri vas najbolje obnesla. Najlepša hvala!

Jaz kupim že razvlečenega, v lističih, ki so lepo enaki in jih je veselje zlagat, če pa sam valjaš je pač tako-tako.

Hej!

Seveda vleceno testo, ze lepo razvaljano in enako obrezano. Imajo 300 g in 500 g. Listov je v obeh primerih 6, le da so eni vecji. Iz teh vecjih lahko naredis samo dve plasti in dobis 3 zavitke. S tremi plastmi so malo predebele. Tudi skute, oziroma nadeva rabis za polkilsko testo vec.

Lep pozdrav Babi

Jaz sem kupila kar mercatorjevo polkilsko. Oz. dve polkilski in dve kili skute. Naredila sem 6 velikih klobas. Bile so ravno prav velike z dvemi plastmi. Res je bilo skute malo premalo, zato sem v zdnjo dodala še nariban edamec. Sem pa tudi imela samo 6 jajc ( po receptu bi jih potrebovala za tako količino 12) pa je bilo vseeno dobro. Dodala sem tudi en jogurt in eno kislo smetano. Sem kar improvizirala malo po svoje.

O, ravno prej sem jih naredila s kupljenimi bosanskimi korami za burek, pite,… Delala sem samo z dvema listoma in eno varianto prvič naredila sladko – v skutni nadev dodala sladkor, na zadnjo plast naribala jabolko, potresla še s cimetom – moj sine je prvič z užitkom zmazal cel kup pitulic. Vsi ostali pa še vedno prisegamo na slano verzijo.

Te dni sem vas prebirala(kar redno počnem) in sem slučajno naletela na pitulice.Recept me je navdušil in sem jih spekla:Super so!!LP z Dolenjske

Kot je povedala Babi.

Jemljem 500 g testo v listih, tako lahko naredim tri različne nadeve, eden sladek in dva slana ali obratno. Najraje vzamem Pečjakovo v roli, verjetno zato, ker nima pregibov. Saj sem poskusila in vem, da se tudi tisti zložen po pregibih ne trga, vendar jaz imam nekako slab občutek. Čisto fino se obnese tudi, da ga daš v zamrzovalnik, ven ga vzameš malo prej, da se odtaja.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close