Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pitulice – prvi poizkus uspel, huraaaa :-))

pitulice – prvi poizkus uspel, huraaaa :-))

No, pa sem jih naredila :-))
Lotila sem se v soboto pozno zvečer in šele ko sem odprla skuto, sem videla, da sem kupila pusto skuto (pa je vseeno vse skupaj izpadlo dobro). Sem delala po natačnem Babinem opisu in resnično ne moreš zgrešiti prav do konca ne, ko je potrebno testo zviti v palačinko.
Potem pa …. ajajaj :-(( zvila sem jo že, ampak to čudo je bilo nikakeršne oblike in niti na pamet mi ni upalo pasti, da bi šla stvar rezat, saj bi prav gotovo vsa masa zlezla ven. In sem jo pustila lepo zavito v serveto (saj sem jo z pomočjo servete tudi zvila) dala vse skupaj v skrinjo, naslednji dan ven, po 10 minutkah razrezala ter pustila “ruladice” da se popolnoma odtalijo, lepo oblikovala krogce, namazala s smetano in jajčko, zadevo spekla …. mnjam, so rekli vsi, ki so je bili deležni :)) in seveda, da se še priporočajo, hehe.
Jaz pa sem tudi že odločena, da bo “na sporedu” že ta vikend, vendar malo drugačna. Bom spet upoštevala Babin nasvet ter na zadnjo plast dala malo popražene zelenjave …
… obenem pa me zanima kakšne variacije uporabljate same, vsake ideje bom zelo vesela

lp, taja*

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Lepo, čestitke! Jaz sem jih pa včeraj delala, pa se ne morem ravno pohvaliti, da je uspelo. Vendar pa vem, kje sem ga pobiksala- preredek nadev sem naredila, pa je postalo vse pocasto. Si se dobro znašla, ko si jih zamrznila in šele potem razrezala. Hm… Bi verjetno morala tudi jaz tako narediti.

Več o tem, kakšne nadeve uporabljajo druge forumovke, pa si lahko prebereš tudi v enem od spodnjih postov… Točnega naslova ne vem, vendar mislim, da gre nekako “pitulice- hrana za bogove”.

Lp, Ayanna

Živjo,

še ena, ki je ta vikend ustvarjala pitulice prvič in tudi jaz sem bila deležna hvale :-)) Seveda bo sledila ponovitev in to zelo kmalu.

Drugače nisem imela nobenih problemov, edino pri rezanju oz. preložitvi na pekač je bila kriza: kako oblikovati gnezdeca. Rezultat: prva serija pitulic je bila malce smešna, druga serija pa je bila super.
Na sirni namaz oz. na zadnjo plast sem dala popražene bučke in papriko – mnami.

Še to:
Babi, če boš brala ti moram zaupati zgodbico o prvi peki pitulic. Ravno sem jemala prvi protvanj iz pečice, ko sem dajala malega spat (saj se spomniš njegovih zvedavih učk, ko te je na srečanju opazoval pri pripravi pitulic) in je vprašal, kaj tako lepo diši. Glede na to, da ne mara paprike in bučk sem bila malo previdna in sem mu odtrgala košček pitulice – bil je že nared za spanje, in ne moreš verjeti kakšno navdušenje: “Se, se, mami, to je pa doblo!” Vidiš, za take stvari se je vredno potruditi.

Lp, Ines

Za menoj je že nekaj odličnih rund, nihče se jih ne naveliča. Moram pa povedati, da jih vedno delam iz domače skute, ki ni nič kisla in fino razdrobljena. Imam pač to srečo, da do takšne skute pridem pri sosedi
kmetici (500 sit za 1 kg). Jaz ji v pekaču kar močno polijem z mešanico
smetane in jajc in sicer tako, da vsako pit. z žlico nekako raztegnem na vrhu, tako da nastane gnezdece, v katerega ta preliv z žlico nalijem.
Sicer pa so to že variacije na temo pitulic.

Hej,Ines! Res,za take stvari se je vredno potruditi!!
Seveda se spomnim tvojega fantica in tebe tudi. Danes sem se spet poslovila od hcerke in ceprav se to ponavlja,se se nisem privadila. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close