Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pitulice-poročilo

Pitulice-poročilo

Hallo!
Ej, ne boste verjele – zadnjič sem si sprintala recept in jih konec tedna naredila – sicer mi je za čisto zadnji (6) list testa zmanjkalo nadeva (ja, vem – treba ga je razdelit na pol), ampak sem zadevo rešila s kislo smetano – dobre so bile pa za dol past! Tako, da v zamrzovalniku že čaka nova količina testa in komaj čakam, da se jih spet spravim delat!
Res super recepte imate tuki gor!!!!!!!! Lp.

Čestitke za tvoje pitulice, sigurno bodo še velikokrat na mizi 🙂 Vsaj po mojih izkušnjah.

Pa še namig: nikar nove teme… :/

Pa da se še midve s tamalo_8 pohvaliva. Naredili sva jih v nedeljo, tudi prvič, za njeno in mojo familijo in še za par prijateljev. Kot prilogo k mesni štruci. Kljub predjedi in napovedi sladice so v nekaj minutah izginile vse razen štirih.

---------------------------------------- Prevajanje ni poklic, to je stanje duha. http://17slon.moj-album.com http://slovoni.blogspot.com

Jaz sem že kupila ves material in danes se jih lotim. Zanima pa me nekaj glede na orginalen recept.
Ali je lonček kisle smetane mišljen ta lonček 180 g in koliko je tisto malo sladke smetane ali jogurta (ali je to žlica, dve..?)

Hvala pa brez zamere. Vem, da je bilo že veliko pisanega ampak pri vseh mailih o pitulicah sem obupala nad branjem.

lep pozdrav iz Zgornje Savinjske

Hej,Lunca!
Da , kisla smetana 180 g loncek. Ostalo pa sprotno. Najprej z vilico zmeckaj skuto, dodaj kislo smetano, jajcka ( niti ni treba zmiksat- kot sem napisala v prvem receptu), drugo za drugim, olje; potem pa vidis, kako gosto je. Niti ni nujno, da dodas se sladko smetano ali jogurt, ce se ti zdi primerno. Ves, ti recepti so bolj odvisni od gostote skute. Je pa res, da jogurt in radenska naredita nadev rahlejsi.
Prijatelj, ki mora paziti na mascobe, da samo skuto in jajcka.
Je pa tako; cimvec dobrega ( tudi olje ali maslo) je v nadevu, tem okusnejse je:))) Lp

Najlepša hvala.

lp

Včeraj sem jih spekla in moram reči, da so mi krasno uspele. Sicer je bil premer kroga majhen ampak so bile tako kompaktne in tako dobre, da smo vse pojedli. Moja mlajša hči je potem rekla, da jih moram speči še danes.

Hvala vsem za pomoč.

lp

Hihi, pri nas jih tudi zmanjka.
Sem se že navadila, da imam takrat, ko jih ponudim gostom, recept že kar sprintan. :-)))
Zdaj jih dostikrat pripravim tudi samo za nas, moji fantje jih namreč obožujejo. Pa hitro so gotove, tako da smo vsi zadovoljni.
In tisti namig od Babi sva z možem enkrat uporabila, ker je nekaj pitulic ostalo – sva jih naslednji dan malo pogrela in vanje kot v sendvič dala na oljčnem olji popečene rezine bučk. Fantazija – kot je napisala Babi v svojem receptu.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

No jaz sem seodločila da spečem slavne pitulice za odrasle na rojstnem dnevu našega dveletnika, in ker jih bom pekla prvič me zanima, koliko kosov-približno pride iz ene mase, saj bo cca.20 odraslih in 15 otrok(bo verjetno tudi kdo kakšno poskusil). Spekla pa bi jih z različnimi nadevi, torej koliko testa potrebujem?

Kako naj ti rečem iz ene napisane količine pridejo 2 kači(3 testa 1 kača, 1 paket 6 listov testa), najbolj enostavno razgrni eno testo za štrudl pa nekje na 2 prsta debelo narežeš en kos, potem pošutudiraj, definitivno jih bi jaz za toliko naredila vsaj 5 ali več…..maš kar lepo število ljudi, pa ne vem kaj bo še zraven……na odrasle po 2 komada, če ne bo kaj preveč zraven, za otoke pa 1 komad + 1/2 za rezervo………

Je pa tako včasih ljudje bolj mal jedo včasih več………..pri kolegici se je zgodilo tako, veliko ljudi pojelo se je pa le 1/3 hrane, pa ni bilo pretirano…….pa pol torte za 20 oseb…. če ti ostane, potem lahko zmrzneš in pogreješ potem……….težko rečt….

Chiara, meni pride iz ene mase 18 kosov. Če se ne motim, je Babi v navodilih napisala, da ji pride iz enega zavitka 9 pitulic. In jaz se tega držim, pa so vedno prav debele in seveda, DOBREEEEE.
Verjetno boš imela še kaj drugega zraven, pa bosta dovolj 2 masi (36 kosov). Ali pa si pripravi v zmrzovalniku še kakšno dodatno porcijo, pa če boš videla, da hitro zginevajo, še dodatno speči. Drugače jih pa pusti za drugič…

Hvala!Ja ljudi je res ogromno a ne gre drugače, zato ne bomo komplicirali ker praznujemo na 1500m, v hribih in bom to pripravila doma, nesla tja in samo pogrela v mikrovalovki, da bo kao bolj sveže in toplo. A bo OK? Ne bomo komplicirali, ker smo lani preveč (pač 1.roj.dan in neizkušenost), ampak sem samo stregla cel dan in razmišljala a je vsega dovolj ali ne.Tega se ne grem več, zadovoljni naj bodo otroci, naj se zabavajo to je bistvo, starši so spremljevalci, se pravi dobijo šampanjec ali pivo moški, sorbet za mame, za prigrizek pa pitulice.In seveda za vse odlična praline torta. A bi katera še kaj dodala, dobrodošli vsi predlogi.Hvala!!

Sporočam, da so bile pitulice odlične. Naredila sem sirove-osnovni recept, in mesne na dva načina. In ne boste verjeli, pojedli so vse in ves čas hvalili-tako kot sem brala od vseh vas na forumu, s tem da sem jih za cca. 15-20 odraslih in 12 otrok(večina cca.3 leta, pojedli zelo malo-razen torte) naredila iz 1 kg testa. No in zato sedaj printam recept za vse prisotne:).Hvala Vam!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close