Pitulice – pitice
oooo sem se spomnila na našo Babi in monovska kulinarična srečanja…ona je res mojster pri teh zadevah….. ma so bile dobre 😉
Takrat je zraven dodala v skuto… ma se mi zdi…. še bučke, malancane, prepraženo slanino.
Malo prebrskaj na prehrani…. leta nazaj je bila to res vroča tema 😉
http://med.over.net/forum5/search.php?21,search=pitulice,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL
evo še ena tem http://med.over.net/forum5/read.php?21,1117760,1117791#msg-1117791
zebrica, te lahko prosim malo napadem z vprašanji…..?
A daš v filo poleg skute in kisle smetane tudi malo fete? Koliko?
V receptu piše naj uporabim paketek 6 listov teže 30 dag in delam rolo iz treh listov. Ti delaš enako?
Koliko približno debele odrežeš?
Jih premažeš z jajcem in kislo smetano?
A pridejo precej mastne?
Jih lahko spečem dan oziroma celo 2 dneva prej in jih zamrznem (ena je tako pisala)?
najlepša hvala za tvoje izkušnje, lp!
nadebudna kuharica,
A daš v filo poleg skute in kisle smetane tudi malo fete? Koliko? – Ne.
V receptu piše naj uporabim paketek 6 listov teže 30 dag in delam rolo iz treh listov. Ti delaš enako?- Ja, enako.
Koliko približno debele odrežeš? -Tam nekje 3 cm, včasih tudi več. Boš videla, kako se ti bo rezalo.
Jih premažeš z jajcem in kislo smetano? -Najprej v te kupčke dam tisto filo, ki je stekla ven pri rezanju. Potem premažem samo z jajcem.
A pridejo precej mastne? Kot sem rekla, jaz ne dodajam nič feta sira in potem premažem samo z jajcem. In niso mastne.
Jih lahko spečem dan oziroma celo 2 dneva prej in jih zamrznem (ena je tako pisala)? Jaz jih sicer nisem zamrznila, ker so takoj šle v želodčke. Sem pa vse naredila že en dan prej in jih s pladnjem vred dala v hladilnik in spekla naslednji dan. So bile vseeno super.
Največkrat jih delam, ko je kakšno praznovanje. V glavnem pica pitulice, ker sem po večkratni raznovrstni peki pitulic ugotovila, da so te vedno najhitreje pošle. Naredim jih pa tako, da zadnjo plast skute premažem še s paradižnikovim pirejem, posujem s sirom in origanom.
Nič ne kompliciram s tistim jajcem in smetano na koncu, ampak že na začetku odvzamem od celotne količine nekaj žlic.
Joj, ste mi lušte naredile 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.