Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pitulice – pitice

Pitulice – pitice

Pozdravljene!
Lotevam se priprave pitulic po receptu iz kulin.Slovenije, sprašujem vas le, kakšne so vaše izkušnje, jih delate, so dobre? Recept vključuje vlečeno testo in skutni namaz. A ve date še kakšno zelenjavo notri?

hvala za kakšrno koli info, lp!

So dobre. Vbistvu so to mali bureki. Prvič sem naredila navadne. Od takrat je to domena mojih hčera, ki jih imata zelo radi, tako da moram kar bremzat to peko. Vmes sem naredila tudi z dodatkom pora in malo šunke, pa sva jih jedla samo midva z možem.

oooo sem se spomnila na našo Babi in monovska kulinarična srečanja…ona je res mojster pri teh zadevah….. ma so bile dobre 😉

Takrat je zraven dodala v skuto… ma se mi zdi…. še bučke, malancane, prepraženo slanino.

Malo prebrskaj na prehrani…. leta nazaj je bila to res vroča tema 😉
http://med.over.net/forum5/search.php?21,search=pitulice,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL

evo še ena tem http://med.over.net/forum5/read.php?21,1117760,1117791#msg-1117791

Nam so najbolj všeč, če ododam popraženo slanino in por, pa kar fajn začinim, pražim pa samo nekaj minut na močnem ognju.

zebrica, te lahko prosim malo napadem z vprašanji…..?

A daš v filo poleg skute in kisle smetane tudi malo fete? Koliko?
V receptu piše naj uporabim paketek 6 listov teže 30 dag in delam rolo iz treh listov. Ti delaš enako?
Koliko približno debele odrežeš?
Jih premažeš z jajcem in kislo smetano?
A pridejo precej mastne?
Jih lahko spečem dan oziroma celo 2 dneva prej in jih zamrznem (ena je tako pisala)?

najlepša hvala za tvoje izkušnje, lp!

nadebudna kuharica,

A daš v filo poleg skute in kisle smetane tudi malo fete? Koliko? – Ne.
V receptu piše naj uporabim paketek 6 listov teže 30 dag in delam rolo iz treh listov. Ti delaš enako?- Ja, enako.
Koliko približno debele odrežeš? -Tam nekje 3 cm, včasih tudi več. Boš videla, kako se ti bo rezalo.
Jih premažeš z jajcem in kislo smetano? -Najprej v te kupčke dam tisto filo, ki je stekla ven pri rezanju. Potem premažem samo z jajcem.
A pridejo precej mastne? Kot sem rekla, jaz ne dodajam nič feta sira in potem premažem samo z jajcem. In niso mastne.
Jih lahko spečem dan oziroma celo 2 dneva prej in jih zamrznem (ena je tako pisala)? Jaz jih sicer nisem zamrznila, ker so takoj šle v želodčke. Sem pa vse naredila že en dan prej in jih s pladnjem vred dala v hladilnik in spekla naslednji dan. So bile vseeno super.

Najlepša hvala, zebrica in vsem ostalim!

Največkrat jih delam, ko je kakšno praznovanje. V glavnem pica pitulice, ker sem po večkratni raznovrstni peki pitulic ugotovila, da so te vedno najhitreje pošle. Naredim jih pa tako, da zadnjo plast skute premažem še s paradižnikovim pirejem, posujem s sirom in origanom.

Nič ne kompliciram s tistim jajcem in smetano na koncu, ampak že na začetku odvzamem od celotne količine nekaj žlic.

Joj, ste mi lušte naredile 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close