Pitje vode
Ma, veš kaj. Ravno zadnjič sem pa gledala neko oddajo, kjer so rekli, da s pretiranim nacejanjem obremenjuješ ledvice. Kako potem vedeti, kaj je prav. Poleti si itak žejen in ti paše voda, ki dobro odžeja, pozimi pa tudi jaz raje sežem po nesladkanih čajih ali pa pijem te vode z nekimi okusi, ki pa jih še dodatno redčim z navadno vodo. Se pa kontroliram, da spijem vsaj liter in pol. Pozdravček vsem ženskam tukaj!
Mislim da je za telo najboljše če spiješ toliko, da nisi nikoli zelo žejen…torej mislim, da piješ pač takrat, ko pomisliš na to, da si žejen….siliti se sigurno ni dobro zaradi ledvic….odvisno je od telesa do telesa, tako da splošne priporočene količine ne more nihče določiti.
Sama pijem vodo po potrebi, pozimi pa prav tako čaje in domače sadne sokove….
Če bi jaz pila samo takrat, ko sem žejna, bi spila par kozarcev tekočine na dan. V bistvu ni pomembno samo, da se spije minimalno 2 litra na dan, ampak da se tudi pije enakomerno preko dneva. Najslabša varjanta je ta, da se pije npr. dvakrat na dan, takrat pa se spije po en liter – to je pravo obremenjevanje ledvic.
Forum je zaprt za komentiranje.