Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pitje vode

Pitje vode

Ali pijete kaj vodo? Jo tri litre na dan?Jest se dobesedno nacejam z njo. In za kaj naj bi to pomagalo?

Ko sem hodila na bodiwraping sem morala spit po 3 litre vode na dan, ker izgubiš veliko vode pri tej zadevi. Drugače pa je tudi zdravo in sem še kar nekaj časa potem vstrajala. Sedaj pa se komaj pripravim da spijem pol litra. Poleti pa je malo lažje.

tud ene kapljice ne….sploh sedaj pozimi….raje nesladkan čaj…tega pa ogromno……poleti mi še uspe kakšen liter…..pozimi pa, kot sem že rekla niti kapljice….

se trudim, da bi spila tista dva litra vode, kot je priporočeno, ampak mi zadnje dni ne uspeva najbolj. drugače pa spijem vsaj 1,5 litra vode (ali še kakšno skodelico nesladkanega čaja vmes) vsak dan. poleti pa veliiiiik več!

Oj! Jaz tudi ful vode spijem, poleti tudi 3 litre, pozimi malo manj. Kar s špine, samo ne vem kolk je pa to dobro.

Jst ful premal pijem zdej pozimi, poleti več čeprov tut takrat nimam kake extra potrebe po pijači (3l na dan npr.) pa se ne morm prisilt da bi več pila. Edin včasih me ful prime žeja in res stankam pol litra naenkrat, ampak redko. Drugač pa večinoma pijem vodo, pozimi žajbljev čaj z žličko medu…

Ma, veš kaj. Ravno zadnjič sem pa gledala neko oddajo, kjer so rekli, da s pretiranim nacejanjem obremenjuješ ledvice. Kako potem vedeti, kaj je prav. Poleti si itak žejen in ti paše voda, ki dobro odžeja, pozimi pa tudi jaz raje sežem po nesladkanih čajih ali pa pijem te vode z nekimi okusi, ki pa jih še dodatno redčim z navadno vodo. Se pa kontroliram, da spijem vsaj liter in pol. Pozdravček vsem ženskam tukaj!

Mislim da je za telo najboljše če spiješ toliko, da nisi nikoli zelo žejen…torej mislim, da piješ pač takrat, ko pomisliš na to, da si žejen….siliti se sigurno ni dobro zaradi ledvic….odvisno je od telesa do telesa, tako da splošne priporočene količine ne more nihče določiti.
Sama pijem vodo po potrebi, pozimi pa prav tako čaje in domače sadne sokove….

Če bi jaz pila samo takrat, ko sem žejna, bi spila par kozarcev tekočine na dan. V bistvu ni pomembno samo, da se spije minimalno 2 litra na dan, ampak da se tudi pije enakomerno preko dneva. Najslabša varjanta je ta, da se pije npr. dvakrat na dan, takrat pa se spije po en liter – to je pravo obremenjevanje ledvic.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close