Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pitje kave med nosečnostjo

pitje kave med nosečnostjo

Prepoved pitja kave med nosečnostjo – to pomeni, da škodiš otroku, če sem in tja spiješ kakšno kavo, pravi čaj …? Me zanime, kako ste se držale tega priporočila.

Ni nobene prepovedi

jaz sem tista taprava kofetarca,kar mal prehuda,med nosečnostjo pa sem spila največ eno kavo na dan,včasih pa še to ne.Po porodu sem kaj hitro prešla na staro navado.Dojila nisem.

Spila sem eno “švoh” turško kavo zjutraj in do 5 neskafejev čez dan, včasih tudi kakšen zelen čaj zvečer. V glavnem nisem spreminjala navad.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Resno? Sama sem bila že med prvo nosečnostjo prepričana, da ne smem (res ne smem) piti kave. Na srečo nisem neka odvisnica, kakšnen požirek sem in tja mi pa zapaše. Sploh zdaj, ko me teli prvi meseci precej zdelujejo in bi samo spala.

Res sem bila prepričana, da je za kavo prepoved enaka kot za alkohol.

Ni treba pretiravat:) Meni je rekla ginekologinja, da ni problem, ker imam že tako nizek pritisk. Mogoče se 5 neskafejev veliko sliši, ampak zame 1 neskaf dejansko pomeni ena zravnana mala žlička v 2 dl vode plus mleko (glavno, da ima voda okus po kavi:)

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

jaz sem po navadi spila eno pravo turško kavo zjutraj, brez katere ne morem. V tretji nosečnosti sploh nisem mogla prave kave, tako da je 9 mesecev nisem pila. V četrti spijem eno kavo na dan, včasih dve.
Po moje je slabše, če ješ konzervanse, e-je itd. ena kavica je po moje nedolžna.

Jaz sem bila pred nosečnostjo ena velika kofetarca, potem sem pa omejila na cca. 3 dnevno (zjutraj, v službi, po kosilu). Občasno sem popila še en pravi čaj. Imam nizek pritisk in brez kave ni šans, da funkcioniram)
Običajno so navodila, da kava ni glih prepovedana, ampak vse po eni pameti 🙂
(težje mi je zdaj, ko še dojim, in spijem striktno le jutranjo kavo (sem imela občutek, da je bila ta mala bolj naspidirana in slabše je spala, če sem jih spila več, pa sem potem omejila)… in se že veslim dne, ko jih bom spet lahko neomoejeno :)) Mmmmm, vonj po kavi hehe)

Kje je ta prepoved zapisana? Se mi zdi pa res pretirano tole – hočem reči, vse te prepovedi in nasveti, usmerjeni na nosečnice.
Sama sem kavo pila, nisem pa ravno pretiravala (2 na dan).

Pa srečno.

Kje je ta prepoved zapisana? Se mi zdi pa res pretirano tole – hočem reči, vse te prepovedi in nasveti, usmerjeni na nosečnice.
Sama sem kavo pila, nisem pa ravno pretiravala (2 na dan).

Pa srečno.[/quote]

splošni nasveti za nosečnost:
kafein oža žile in lahko poslabša prekrvavljenost placente – povečan riziko splava
ravno tako prehaja skozi kri v fetus in direktno vpliva na razvijajoče se celice.

vsekakor pa do rizika splava, okvare plodu, celo poroda mrtvega otroka prihaja pri izredno visokem vnosu kofeina v telo.

do 200 mg kofeina dnevno naj bi še bila varna doza.

Pila, pri vsaki nosečnosti.
Pri prvi mi je celo ginekologinja svetovala, naj jo pijem, ker sem imela zelo zelo nizek pritisk (tudi 90/45) in sem bila ves čas na robu omedlevice.

Kofein torej sam po sebi ni sporen (ogromno ga je tudi v pravih čajoh, pa čokoladi, pa colah ipd), le pretiravati ni. Ena omenaj 200 mg kofeina na dan – ne vem natančno, toda 2-3 kavi ne prineseta takega doziranja, zato kava ali dve na dan bzrez težav.

200 mg kofeina je 3,5 dcl ameriške kave. s tem, da oni pijejo dosti blažjo, kot mi.
2-3 kave so pa lahko že preko meje

Količina kofeina v skodelici kave (okoli 207 ml) je odvisna od tipa kave in načina priprave:

filter kava: 115–175 mg[/b]
espresso: 30 mg
kolumbijski espresso: 40 mg
turška kava: 80–135 mg
Instant kava: 65–100 mg

turša nekofeinska kava: 3–4 mg
nekofeinska instant kava: 2–3 mg

200 mg kofeina je 3,5 dcl ameriške kave. s tem, da oni pijejo dosti blažjo, kot mi.
2-3 kave so pa lahko že preko meje

Količina kofeina v skodelici kave (okoli 207 ml) je odvisna od tipa kave in načina priprave:

filter kava: 115–175 mg[/b]
espresso: 30 mg
kolumbijski espresso: 40 mg
turška kava: 80–135 mg
Instant kava: 65–100 mg

turša nekofeinska kava: 3–4 mg
nekofeinska instant kava: 2–3 mg[/quote]

No, potem nisem ravno zgrešila. Skodelica ali dve instant kave (pila jaz).
Mi je pa mal tole čudno, ker espresso “zadane” precej bolj, kot neka instant kava in tud bolj kot filter. Tisti ameriški “čaj” pa zame tako ni kava, ne po okusu, ne po učinku. Zato jo tud žlampajo v litrih …

Kakšna prepoved neki.
Sama sem kofetarica in se kavi nisem odpovedala. Popila se zagotovo 3 kave dnevno, espresso seveda z oblačkom mleka;)

tale izjava je pa točno taka, kot če bi nekdo rekel

cigareti lahko povzročijo raka na pljučih.

sem kadilec in se cigaretom še nisem odpovedal, skadim ziher eno škatlo na dan, pa mi nič ni.

Ajde, s kofeinom v nobenem primeru ni dobro pretiravati, pa če je ženska noseča ali ni… Zmerno se pa seveda lahko pije kava tudi v nosečnosti.

A ni potem otrok odvisen od kofeina?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close