Najdi forum

Piškotki

Pozdravljene.
Zanima me vaše mnenje glede piškotkov: bi jih pripravila na pekač, potem pa zamrznila in spekla, ko bi dobili obiske. A ste to kdaj prakticirale pri piškotih? Hvala in LP vsem

Ne, nikoli. Sploh v mojo zamrzovalno omaro ne gre cel pekač in četudi bi šel, bi se mi zdelo škoda prostora.

Bolj običajno je, da pecivo spečeš, narežeš na koščke, zložiš recimo na papirnati pladenj, v vrečko in v zamrzovalnik. Lepo se odtali, dokaj hitro, če imaš vsako plast posebej. Če daš za začetek malo v mikrovalovko, sploh. Drugače porineš v pečico na nizko temperaturo, npr. 70st, časovno ni dosti drugače kot ogrevanje pečice in peka.

Bombice, ježke ali tiste majhne čokoladne kroglice naredim, zložim v majhne papirnate košarice, vse skupaj v banjico od sladoleda in v zamrzovalnik. Je tudi hitro odtaljeno, v času, ko se skuha kava.

Drugače je malo odvisno, kakšne piškote si imela v mislih. Za piškote iz krhkega testa je tako bolje, da se ohladijo in odležijo kakšen dan, da okus pride do izraza. Kljub temu londonske rezine, skutne ledene kocke ipd. zamrzujem, pa je dobro. Vse piškote iz biskvitnega testa lahko fino zamrzneš; če želiš tople, jih samo kratko pogreješ v pečici, pa so res takšni, kot bi bili pravkar pečeni. Enako velja za mafine, za vse vrste zavitkov…

Seveda pa vse to velja samo tako, da zamrzneš sveže pecivo, ne ostanke čez tri dni.

Kakor koli, za bolj točno boš morala povedati, kakšne piškote imaš v mislih.

LP Mimi

Živjo.
Čisto konkretno sem imela v mislih tiste “žepke” z marmelado (moka, margarina, jogurt).
Me pa zanima tudi za razne kifeljčke (slane in tiste z marmelado). Kaj je bolje; zamrzniti pečene (tople?) ali surove in jih potem speči. Pa recimo, da prostor v skrinji ni problem.

HVALA ti Mimi. LP

Hm, žepkov še nisem zamrzovala, ne pečenih ne surovih. Po moje je možno oboje.

Pri rogljičkih iz kvašenega testa je enako možno oboje. Jaz zamrzujem sveže pečene, komaj ohlajene, vendar zato, ker potem pri odmrzovanju nimam več nobenega dela, z mikrovalovno je takoj, drugače jih vzamem nekaj s seboj v vrečko v popotno torto in na prevem postanku so že odtaljeni.

LP Mimi

Hvala in lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close