Najdi forum

piškoti???

A ima katera recept za piškote, ki se jim ¨nevemkako¨ reče, so pa po obliki takšni: so iz svetlega in temnega testa, okrogli, na sredini je temno testo, okoli pa svetlo.

Jedla sem jih zadnjič pri teti, ki pa je kupila že narejene menda pri Bo Frostu ali Family frostu – testo je zvito v rulado in zamrznjeno, potem pa samo ven vzameš, narežeš in spečeš.

Če je kateri kaj znano, bi lepo, lepo prosila za recept!

Hvala in lep dan!

Mel

Če prav vem, je stvar teh piškotov samo v tem, da je v temni del testa dodan kakav. Svetlo testo nekoliko razvaljaš v ozek pravokotnik, iz temnega narediš enako dolg svaljek, potem temno oviješ v svetlo. Dalje enako kot s tisto zamrznjeno rolado, narežeš in daš v pečico.

Brala sem, da se lahko tako dela tudi v testomatu za piškote.

Za osnovo vzameš recept za navadno piškotno testo za navadne piškote. Če poiščeš, jih veliko najdeš. Jaz vedno znova ponujam mojega klasičnega, iz katerega spečem vse sorte piškotov, od brizganih, testomatovih do vse sorte valjanih in izrezanih. Eden redkih receptov, ki jih znam na pamet. 🙂

50 dag moke, 1 pecilni
20 dag slakorja, vanilin
20 dag masla/margarine
2 jajci
Maslo hitro zdrobiš v moki, dodaš sladkor in jajce, hitro ugneteš, pustiš počivati v hladilniku, razvaljaš, svaljkaš, režeš, daš v pečico.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close