Najdi forum

piškoti

večkrat doma pečemo čokoladne piškote vendar se zadnje čase dogaja, da so piškoti trdi kot kamen. a imi katera kak recept, da bi piškoti bili bolj mehki

Sicer ne vem, kakšne piškote imaš v mislih… pri nas velikokrat doma pečemo čokoladne kukije, ki res niso nikdar trdi…

tule pa je že bil napisan tudi recept…

Prijeten preostanek večera!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ravno sem imela v mislih, da so kukiji po omenjenem vedno trdi. Kako naj jih zmehčam?

Me je kolega v nedeljo vprašal, če so 14 dni stari, jaz pa sem jih pekla v soboto popoldne, me je kar minilo do njih, čeprav so drugače dobri.

Torej tudi jaz čakam na nasvet.
Je mogoče vzrok, da vedno uporabim maslo in ne margarino?

Uuuu, Vladka, s temle si pa zbudila lepe spomine ;-)). To so eni boljših piškotov!

Zoya praviš da so trdi? Mi ni jasno zakaj. Se mi pa zdi, da sem sama dala tudi margarino, pa je bilo ravno tako ok. Kukiji so kar topijo v ustih! Morda jih pečeš predolgo? Res ne vem kaj bi bilo narobe.

Sicer nisem ne vem kakšen strokovnjak za piškote, a moram rečt, da odkar jih pečem manj časa, niso več trdi!

Je pa še nekaj. Jaz imam pečico, ki mi sicer sploh ni všeč. Ker ventilatorja ne morem izklopit, mi je vse, kar sem pekla postalo suho in trdo- mislim, ne vem kako to, da je tako s pečico, a jaz sem zadevo rešila po domače!:)))
Vedno imam v pečici posodo z vodo. Karkoli pečem. In od takrat je vse postalo čudežno mehko in sočno.

Nič nisem imela prostega časa in nisem mogla odgovoriti.

Pečem jih le toliko da so spodaj malo rjavi. Res pa je, da smo doma pravi čokomaiaki in po navadi dodam malce več čokolade. Np. za dvojno maso sem nazadnje dala namesto 200 g čoko-koščkov borih 230 g. Se bom drugič popolnoma držala recepta.
Pecilnega pa dodam dobro polovico. Kako pa pecilni vpliva na testo – ga zmehča ali otrdi?

Vnuk v Angliji rad naroci neko pecivo, v katerem je ful cokolade in je res vedno trdo. Ampak njemu je vsec:)

Cokolada vpliva na trdost, prav gotovo.

Glede pecilnega ne bi mogla kaj pametnega reci; uporabljam ga v minimalnih kolicinah, ker ga hitro zacutim . Raje dam en jajcek vec.
Lep dan

BABI, ti si kraljica tega foruma!

Veš, da se tega prej sploh nisem spomila, dodala bom en jajček, čokolade seveda malo več in malo manj pecilnega.
Kukiji so zame enostavno popolni piškoti.

Hojla!

Tudi moji kukiji so bolj trdi kot ne. Sem vedno mislila, da tako mora biti. Pa zdaj vidim, da to ni res. Hmmmmm

Drugače pa jaz rešujem ta problem tako, da v posodo, kjer so piškoti dam muffin ali dva. Tako kukiji poberejo vlago iz njih in postanejo mehki. Fant ima raje take, zato se poslužejem tega. So pa seveda muffini potem bolj neuporabni (beri: so precej trdi).

Bom pa poskusila peči brez ventilatorja in bom videla kako bo.

Lp, Petra

Kukije vedno pečem brez ventilatorja (pravzaprav vse pečem brez, nikakor se ne morem navaditi na tisto brenčalo ;-)) ). Misliš Bacek da je tudi v tem vzrok? Kaj pa če bi dala posodo z vodo v pečico, tako kot dela Kate?

Jaz sploh nimam ventilatorja v pečici, pa so kukiji tudi vedno trdi :((

Lp, Maja

Ugotovila sem, da so bolj mehki, če jih manj časa pečem. Tako ne čakam na lepo barvo, ampak jih prej poberem iz peči.

Zgornji Vladkin nick – Dekini piskotki so super: niso trdi, niso mehki…
so KRHKI, kot morajo piskotki biti:)))
Specejo se pa hitro. Lep pozdrav

Ne pečem jih predolgo. Moji doma pravijo, da vse premalo zapečem.
V soboto jih bom še 1x spekla, pa bom vidla, če bodo tokrat mehki.

Lp, Maja

Glede ventilatorske pečice. Imam jo tudi jaz. Vse moram pečt na malo nižji temperaturi in manj časa kot piše v receptih. Kukijev pa nisem še nikoli pekla. Mogoče bi jih pa kdaj le provala.

Čeprav nimam ventilacijske pečice, pa pri vseh receptih berem, da ventilacijska pečica potrebuje 20°C manj kot navadna.

In, kot je napisala Babi, piškotki so krhki, je pa res, da jih po mojem receptu, ki je na las podoben temu, pečem s “self-raising” moko in to je tudi edina stvar, za katero to moko uporabljam.

Lep preostanek dneva!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

imam ventilatorsko pecico in kukiji niso trdi. Je pa res, da so peceni se predno postanejo na robovih rjavi – takrat so se zelo mehki tako da jih moras najprej na pekacu pustit kaksno minuto ali dve, predno jih poberes dol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close