piškoti
Sicer ne vem, kakšne piškote imaš v mislih… pri nas velikokrat doma pečemo čokoladne kukije, ki res niso nikdar trdi…
tule pa je že bil napisan tudi recept…
Prijeten preostanek večera!
Vladka
Ravno sem imela v mislih, da so kukiji po omenjenem vedno trdi. Kako naj jih zmehčam?
Me je kolega v nedeljo vprašal, če so 14 dni stari, jaz pa sem jih pekla v soboto popoldne, me je kar minilo do njih, čeprav so drugače dobri.
Torej tudi jaz čakam na nasvet.
Je mogoče vzrok, da vedno uporabim maslo in ne margarino?
Sicer nisem ne vem kakšen strokovnjak za piškote, a moram rečt, da odkar jih pečem manj časa, niso več trdi!
Je pa še nekaj. Jaz imam pečico, ki mi sicer sploh ni všeč. Ker ventilatorja ne morem izklopit, mi je vse, kar sem pekla postalo suho in trdo- mislim, ne vem kako to, da je tako s pečico, a jaz sem zadevo rešila po domače!:)))
Vedno imam v pečici posodo z vodo. Karkoli pečem. In od takrat je vse postalo čudežno mehko in sočno.
Nič nisem imela prostega časa in nisem mogla odgovoriti.
Pečem jih le toliko da so spodaj malo rjavi. Res pa je, da smo doma pravi čokomaiaki in po navadi dodam malce več čokolade. Np. za dvojno maso sem nazadnje dala namesto 200 g čoko-koščkov borih 230 g. Se bom drugič popolnoma držala recepta.
Pecilnega pa dodam dobro polovico. Kako pa pecilni vpliva na testo – ga zmehča ali otrdi?
Hojla!
Tudi moji kukiji so bolj trdi kot ne. Sem vedno mislila, da tako mora biti. Pa zdaj vidim, da to ni res. Hmmmmm
Drugače pa jaz rešujem ta problem tako, da v posodo, kjer so piškoti dam muffin ali dva. Tako kukiji poberejo vlago iz njih in postanejo mehki. Fant ima raje take, zato se poslužejem tega. So pa seveda muffini potem bolj neuporabni (beri: so precej trdi).
Bom pa poskusila peči brez ventilatorja in bom videla kako bo.
Lp, Petra
Čeprav nimam ventilacijske pečice, pa pri vseh receptih berem, da ventilacijska pečica potrebuje 20°C manj kot navadna.
In, kot je napisala Babi, piškotki so krhki, je pa res, da jih po mojem receptu, ki je na las podoben temu, pečem s “self-raising” moko in to je tudi edina stvar, za katero to moko uporabljam.
Lep preostanek dneva!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.