Najdi forum

Piškoti

Pozdravljeni!
Po dolgem casu sem spet zasla malo na vas forum, saj se blizajo prazniki in bi prav rada spekla kaksne fine piskotke. Doma imamo malcka (1,5 let) in zato se nagibam kar k navadnim piskotom (sladki morajo biti) tistim, ki se jih oblikuje skozi masinco… Saj ve boste vedele 🙂
Prosim za kak preizkuseno dober recept!

Prijeten vikend!

Hej!

Zdaj sem poiskala post na to temo in bi tai ga poslala, pa se mi nekaj drugega pokaze.

Zato vtipkaj v iskanje Piskoti na stoj ( tocno tako, tipkarski skrat) in nastavi za leto in pol nazaj. Dobis recept za te piskotke.
So sicer z margarino, lahko jih pa z maslom.
Nasmejala se bos tudi ob tem ” na stoj”.

Tale recept je tudi dober.

80 dag moke, 1/2 pecilnega praska,15 dag surovega masla, 20 dag sladkorja, najvec do 1/4 l sladke smetane ( lahko manj),4 rumenjaki, 1 vanilj sladkor, limonina lupinica ( ali pa ne)
Lahko naredis iz manjsih kolicin.

Moko presejemo skupaj s pecilnim p., maslo narezemo v moko.

Sladkor, smetano, rumenjake in vanilin nekoliko stepamo in dodamo moki.

Vse skupaj zelo hitro ugnetemo ( hladne roke) v bolj trdo testo. Jaz dam se malo v hladilnik. Naredimo klobaso, ki jo potiskamo skozi mesoreznico z nastavkom za piskote. Rezemo na poljubno dolge kose. Pecemo pri srednje vroci pecici na nenamazanem pekacu.

Lep pozdrav Babi

Babi, ne vem, kaj to tebi vedno nagaja, meni tole zdaj uspeva celo z znakom #, kar včasih ni delalo…

Kakorkoli, to je omenjeni link.

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej, Vladka! Glej, ko sem prej hotela narediti link in poskusila na predogled, je pokazalo zacetno stran med.over.net.

Zdaj sem pa vpisala na oba nacina – brez in z # in reply in je slo uspesno z obema . Mogoce je kaj narobe v PC.

Se zdaj so mi tisti piskotki – vojaki – na stoj simpaticni:)))

Lepo se imejte tam na jugu Babi

Meni je še vedno najboljši najbolj navaden recept, ki ga sedaj (celo) znam že na pamet:

1/2 kg moke
1 pecilni
20 dag masla/margarine
15-20 dag sladkorja
2 jajca

Moko s pecilnim in maslo razdrobiš, dodaš sladkor, z jajcem zamesiš v testo. Po želji dodajaš dišave (kakav, vanili, mlete orehe, kokosovo moko ipd.). Če daš počivat v hladilnik, lahko razvaljaš in izrezuješ. Če daš testo takoj v testomat ali v mesoreznico z nastavkom za piškote, je tudi v redu.
LP Mimi

Super ste, najlepsa hvala.
Tejca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close