Najdi forum

piškoti

tiste,ki rade pečete,katere piškote boste letos spekle za praznike?
ikajpa ostalo pecivo,kaj ponavadi spečete?

o tem, da jih je tašča eno leto spekla čez 1800 se raje ne spomnim (darila temu svetovalcu, pa onemu …), sta jih skupaj s tastom pekla od sredine oktobra naprej 🙂 …
eno leto jo je tast klel, ker sta se spravila hišico iz testa peči za mene 🙂 no ko sem se sama spravila k temu, sem ga čisto razumela – s tem da smo pri moji peki malo goljufali (streha je bila samo iz plošč, nič posebej ciglov) …

letos sta že bili dve porciji (trije pladnji) medenjakov, pa vsaj še dve bosta … hišica je v načrtu, ampak verjetno pred novoletnimi počitnicami ne bo časa zanjo … drugače pa tu pa tam rada spečem kake kolače, pa navadne piškote – zadeve ko so tako mimogrede … tega pa res ne štejem, v količinah: ene zadeve so sezonske, druge so za celo leto …
sem pa predlansko leto dobila set za izdelovanje pralin … ga še nisem uporabila, pa ni greh da ga bom kmalu 🙂

Obvezno medenjake in ene “babičine piškote” po receptu, ki sem ga dobila od pokojne mame (čokoladno pomarančni piškoti). To dvoje je pri nas stalnica, če bo še kaj zraven, bo po trenutnem navdihu. Potico mi bo spekla teta.

Jaz razne pečem.
Predvsem po receptih iz knjig o drobnem pecivu, pa z interneta, pa od kakšnih prijateljIC.
Tudi medenjake in ponavadi vsako leto po drugem receptu, ker jih imam kar nekajj, receptov namreč in se tudi slučajno ne spomnim kateri so bili lansko leto zelo dobri, tisti predlani pa ne najbolj.
Pa razni kukiji, pa išlerji, rogljički, pa cimetovi,….pa razni po moje predelani recepti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close