piskoti lepi za videt
lp
ja mal hecen naslov pa nisem vedla kako naj napisem uvglavnem, za dekliščino me je kolegica prosila naj ji pomagam kaj pečt ona ima zeljo da mora dobro izgledat
predlagala sem ji breskvice, pa jagode…pa rumove kroglice, bajedero
kaj pa mi ve predlagate, ali poznate piskote ali pa kako pecivo ki bi blo mal drgačno in lepo za videt
hvala
Hej!
“Skutine ledene kocke” niso samo lepe na pogled, predvsem so zelo dobro pecivo, ki ga tudi hitro naredimo.
Sestavljajo jo tri plasti:
Spodaj temnejsa piskotna podlaga, nato rumena jajcno skutina krema, na vrhu pa snezno bela plast sladkane kisle smetane.
Prav primerno za nevesto:)))
Razrezane rombke ali kocke lahko polozimo v papirnate skodelice. Nic se ne packa in enkrat za v usta. Tudi na steklenem podstavku lepo zgleda.
Poglej v iskanje, dobis recept in vsa potrbna navodila za preprost postopek dela.
Verjetno mi bo se kdo pritrdil. Lep pozdrav Babi
Ojla!!!!
Midva z možem sva za sprejem svatov pri naju na najin poročni dan napekla 13 vrst peciva, in sicer:
– jagode (se ne peče)
– bajadero (se ne peče)
– belo pito (4×4 cm)
– rumovo pito (4×4 cm)
– jabolčno pito (4×4 cm)
– skutino pito (4×4 cm)
– atomsko pito (4×4 cm)
– šarkelj
– mini kremšnite (4×4 cm)
– buhteljne
– vinske palčke (keksi)
– linški keksi
– (se ne spomnim, kaj je še bilo, mogoče rumove kroglice?? res ne vem.. bom morala na slikce pogledat 😉 )
Upam, da kaj pomaga… Lepo je zgledalo, ker sva dala pecivo v papirnate skodelice (ne vem, kako se jim prav reče), naložila pa na krožnike, pokrite s čipkastimi papirnatimi prtički….
LP!
Gordy
Marta!
Tudi mene je takoj zamikal ta recept )))
In ni mi žal, da sem jih naredila ))) Še recept sem morala okrog dajajt )))
LP!
Lubenice delam takole:
2 beljaka stepem v trd sneg in počasi z roko vmešam 30 dkg sladkorja v prahu in 35 dkg orehov. Nato dam zmes za kakšno uro v hladilnik. Ko se spočije, razdelim na dva dela – eden naj bo malo večji. Večjega nato pobarvam rdeče (z jedilno barvo, našla sem v Intersparu, je v tubici), manjšega zeleno. Nato obe masi razdelim na 3 dele. Rdeči del (vsak posamezni) oblikujem v kroglo in obdam z enim delom zelene mase. Tako dobiš 3 “lubenice”, ki jih daš spet v hladilnik.
Ko odstoji, jih narežem kot lubenice in za koščice vtisnem v rdečo maso čokoladne mrvice.
Če karkoli ne razumeš, kar vprašaj. Narediti je enostavno (dela jih že hčerkica, stara 9 let), potek napisati dosti težje. Pride pa zelo dekorativno.
Forum je zaprt za komentiranje.